Skip to main content

Un membru CNA a sesizat Consiliul cu privire la derapajul României TV la adresa lui Traian Băsescu

 
romania tv
romania tv

romania tvMembrul CNA Valentin Jucan a sesizat forul audiovizualului cu privire la derapajele de ieri seară ale postului România TV, începând cu ora 21.00, la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

Publicitate

"Consider că subiectele legate de starea de sănătate a preşedintelui şi modul în care acestea au fost prezentate încalcă Codul de reglementare a conţinutului audiovizual", se arată în reclamaţia lui Valentin Jucan.

"Băsescu, semnele bolii Parkinson", "Băsescu, în incapacitate de a conduce ţara", "Cum este ascunsă boala lui Băsescu" - sunt doar câteva din titluri afişate pe ecran, aseară, de România TV, televiziunea controlată de Sebastian Ghiţă.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din sesizarea semnată de Valentin Jucan.

"Consider că subiectele legate de starea de sănătate a preşedintelui şi modul în care acestea au fost prezentate încalcă Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, în sensul următoarelor articole:

  • ART. 30
    Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.
  • ART. 32
    (1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor.
    (2) Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la viaţă privată."

Sesizare Jucan

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B0B B0B
    Traian Basescu ar trebui sa se adreseze instantelor civile si sa-i ceara Corinei Dragotescu daune morale. Doua-trei procese castigate cu despagubiri mari si o sa vedem cum nimeni nu mai are curajul sa apara la TV si sa abereze. Lumea uita de Ion Cristoiu, care dupa ce a platit doua despagubiri babane, a invatat sa vorbeasca doar cu dovezi.
  • Florin Florin
    Tolontan fiind ?
  • adela adela
    ooo true romanian,, mea culpa, ti-am jignit idolul!!! Daca ai cateva minute, cauta un pic pe net si vezi ca mai multe comisii au concluzionat ca e plagiat. Ca l-a acoperit matusica andronescu e cu totul altceva. DAca ai mai multe minute, cauta in arhiva de la Gandul au publicat intreg textul cu sutele de pagini copiate. Trebuie doar sa stii sa citesti, daca voi astia de la antena 3 stiti asta. Daaa, mari japite astia, au ascuns ca presedintele are colesterolul marit!!! Sa stii ca puteam sa traiesc fara analizele de urina ale basescului!!!! Problema e ca se deturneaza atantia de la MAREA MINCIUNA A LUI PONTA la neinteresantele analize ale lui Basescu. In loc de raspunsuri primim cai verzi pe pereti. Daca pe tine nu te deranjeaza asta, pe mine da!!! Basescu e istorie, pe mine ma intereseaza viitorul, vreau sa stiu pe cine votez, nu sa aflu peste ani ca presedintele meu este turnator, mincinos sau mai stiu eu ce. Am un copil si vreau sa aleg un om responsabil care sa dea un drum acestei tari si un viitor copiilor. Care apropos aveau dreptul la un abecedar macar la 16 octombrie! Intampator stii cumva ca noile manuale tiparite de pricopie si gasca lui sunt pe programa veche? Ca acum pt clasa 1 se cere altceva? Ca am platit 250 de ron pe manuale auxiliare pt clasa 1? De ce sa-mi fie rusine? Ca am o parere proasta despre idolul tau Ponta> NU M I-E RUSINE!!!! AM O PARERE PROASTA SI MI-O ASUM. CONSIDER CA E NECESAR SA DEA NISTE RASPUNSURI pentru ca pe zi ce trece m i se pare ca se incurca in minciuni. Pentru ca ii consider iresponsabili de cei de la RTV si antena 3 pentru felul cum MINT si manipuleaza oamenii simpli. Ma gandesc cum nu le e frica si jena. E posibil ca Ponta sa iasa presedintel a stilul lui, stati ca va mai dau 100 de lei. Si atunci nu vor mai putea mult ascunde adevarul. Isi vor da seama si cei multi si ... ca au fost prostiti pe fata. Atunci cum veti mai scoate camasa?
  • cristi cristi
    da, frate... mi se pare corect ca premierul sa fie facut plagiator.. pentru ca este... majoritatea am vazut ca este.. numai tu, sluga pontista, ai vazut altceva... Femeia nu a spus decat ca nu se astepta la asa ceva din partea Corinei Dragotescu... si da, foarte multi asteptam ca Ponta sa clarifice aspectele pe care le-a sesizat Basescu. Suntem votanti si, ca urmare, avem dreptul sa stim pe cine votam.. Aaaa... ca sunt uniii f....ing idiots like you pe care nu ii intereseaza ... e problema voastra... dar mai sunt si altii care vor sa afle... Si, pt tine, daca la emisiunea de aseara era prezentat si un document medical edificator, atunci aveam toti, probabil, o problema cu faptul ca s-au ascuns asemenea lucruri.. dar asa... cand totul a fost spus doar ptc al tau soare (adica Ponta) nu e in stare sa se apere... halal president o sa avem.. "ca ca voi este multi!!!"...
  • ana ana
    O mizerie de post ,o adunatura scarboasa( sa folosesc cuvinte din vocabularul marelui pamfletar Mircea Badea )de asa zisi jurnalisti si o adunatura de privitori avizi de scandal de unde si audienta postului.
  • roman adevarat roman adevarat
    ADELA,,,CE NU ITI CONVINE,,,CA SE DAU IN VILEAG,,,LUCRURI ASCUNSE POPORULUI,,,DE CE NU SARI IN SUS SI CAND IDOLUL TAU,IL JIGNESTE GROSOLAN ,PE NIMENI ALTUL DECAT PREMIERUL ROMANIEI,,,,TI SE PARE CORECT SA FIE FACUT PLAGIATOR CAND NU S-A DEMONSTRAT ACEST LUCRU,,,MINCINOS ,CAND BASESCU MINTE CEL MAI MULT,,,ESTE CORECT SA VII LA TV SA-L FACI FRIPTURIST,PISIC,,,DUPLICITAR,LAS,,,SI MAI GRAV SA-I PUI IN CARCA CA A FOST OFITER ACOPERIT FARA NICI O PROBA,,,SA-TI FIE RUSINE.
  • olga olga
    Sunt perfect de acord cu tine Adela. Niste nulitati de oameni la Romania Tv si closetul Otv Live, care nici nu trebuia sa exista in nici o griula a unei televiziune pentru ca nu mai are licenta OTV de a emite sub aceasta sigla deloc, I s-a retras licenta de multa vreme, chiar de catre ciocoiul Ponta.Trebuie ca CNA sa ia masuri drastice cu acest fel degradant de a face jurnalism si de a dezbate un subiect fara a argumenta intr-un fel cele spuse, doar atacand si insultand Presedintele Romaniei, fie el si Basescu manjit de multa vreme de slugile lui Ghita.Se preteaza pentru cateva parale in plus la salariu sa denigreze si sa arunce cu noroi in oricine, in prealabil primind directive clare catre ce persoana sa isi atinteasca tunurile. CNA sa isi faca datoria si sa amendeze atat Romania Tv cat si Antena 3.
  • geo geo
    O mizerie de emisiune...pentru cine a urmarit-o.
    Despre acest subiect a scris si Catalin Tolontan, care a facut o analiza extrem de acida la ceea ce s-a intimplat, in acea noaptea de pomina...
  • adela adela
    Adevarul e ca, ultima persoana la care m-as fi gandit ca poate participa la asa ceva, era Corina Dragotescu. Pana acum am avut un anume respect si admiratie pt ea. N-as fi crezut ca poate sa ajunga la asa un nivel al josniciei si degradarii umane. Orice salariu ar avea, orice ordine ar fi primit nu trebuia sa se complaca in asta. Justificarea ca si Basescu a vorbit de boala ei nu are acoperire. Mai ales ca in cazul lui nu avem un diagnostic stabilit. Sa stai tu ditami deontoloaga si sa-ti dai cu parerea ca are Parkinson, boala degenarativa, ma mir ca n-au gasit si alte cuvinte ingrozitoare pe google sa se dea mari diagnosticieni. Dr House era mic copil!! Oricum, nu se face asa ceva, repet, si sa fie adevarat. Lpta-te frate cu argumente nu infige cutitul cu lasitate pe la spate. In loc sa iasa Ponta cu curaj si sa demonteze ce-a spus Basescu, in loc sa ne dea o explicatie pe care toti o asteptam si o consideram necesara, el isi asmute catzelele pe adversar. Si mai vorbea de asanarea morala, de modelul de presedinte. Pana acum ce ne-a aratat: plagiator, mincinos, duplicitar, las ... Mi-ar placea daca s-ar sesiza si "combaterea discriminarii" pt mizeria de emisiune de aseara!!!

Trimite un comentariu

sus