Skip to main content

5 Octombrie. Fost membru CNA: Victor Ponta şi Gabriela Firea încalcă legea şi intervin în politica editorială a televiziunilor prin propunerea celor patru dezbateri TV​

 
Narcisa Iorga
Narcisa Iorga

Narcisa IorgaACUZAŢIE. Narcisa Iorga, membru CNA până luna trecută, atrage atenţia ca Victor Ponta şi Gabriela Firea "îşi asumă prin semnătură că încalcă legea audiovizualului şi Constituţia României", prin propunerea de organizare a patru dezbateri Ponta-Iohannis la patru posturi TV, pe temele dorite de premier şi la orele stabilite de acesta, scrie HotNews.ro. "Aceasta înseamnă ingerinţă în politică editorială şi reprezintă încălcări flagrante ale Constituţiei României (...) şi legii audiovizualului", arată Iorga. Propunerea lui Ponta a fost calificată şi de Iohannis drept "o nouă tentativă de a pune pumnul în gura presei".

CNA este în incapacitate de a funcţiona deoarece, de săptămâna această, mandatele mai multor membri au expirat, iar de săptămâna aceasta Consiliul are doar şapte membri, numărul minim necesar pentru a putea desfăşura şedinţe fiind de opt.

Fost membru CNA: Victor Ponta şi Gabriela Firea încalcă legea şi intervin în politica editorială a televiziunilor prin propunerea celor patru dezbateri TV


RECLAMĂ. Postul american Fox News le recomanda americanilor vinurile din Republica Moldova, care detine inclusiv un record Guinness in acest domeniu, in contextul embargoului impus de Rusia asupra acestui produs, scrie DailyBusiness.ro.
Intr-o emisiune a postului, "Wine with me", realizatoarea Tracy Byrnes, care recunoaste ca nu a fost in aceasta tara, degusta impreuna cu o experta in vinuri din Europa, Christy Canterbury, vinuri din aceasta "fosta enclava sovietica situata intre Romania, la vest, si Ucraina, la nord, est si sud", pe care le recomanda americanilor.
Postul american Fox News promoveaza vinurile moldovenesti


PROVOCARE. Jill Abramson, fostul director editorial al The New York Times, plănuieşte să lanseze un business în domeniul jurnalismului şi să ofere o sumă de 100.000 de dolari pentru realizarea unui singur material, "mai lung decât articolele din reviste, dar mai scurt decât o carte", scrie Mediafax, care citează theguardian.com.
Jill Abramson a anunţat luna trecută că pregăteşte un proiect împreună cu jurnalistul Steven Brill, cu scopul de a produce materiale jurnalistice "foarte ambiţioase" şi de a plăti jurnaliştii cu suficient de mulţi bani cât să le permită să trăiască din asta, relatează huffingtonpost.com.
Fosta şefă a The New York Times va oferi 100.000 de dolari pentru un singur material jurnalistic


ACHIZIŢIE. Publicis Groupe, compania franceza de publicitate, a anuntat ca pentru preluarea firmei americane Sapient va oferi 3,7 miliarde dolari, mutare care va ajuta Publicis sa isi revina dupa fuzionarea esuata cu Omnicom, scrie Mediafax.
Grupul francez de publicitate Publicis Groupe a anuntat luni ca ofera 3,7 miliarde de dolari pentru preluarea firmei americane Sapient, mutare menita sa ajute Publicis sa isi revina dupa incercarea esuata de a fuziona cu Omnicom si sa accelereze procesul de transformare intr-o companie digitala, potrivit Mediafax.
Publicis, achizitie gigant, dupa esecul "mariajului" cu Omnicom

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    Nu cred ca exista roman care sa nu fi auzit de Brancusi. Pe langa asta e penibil sa afirmi ca romanilor li se face educatie prin intermediul unui spot tv realizat de o mana de publicitari care, lipsiti de inspiratie, denatureaza si exploateaza imaginea unei personalitati atat de mari ca Brancusi. Pe langa asta as mai adauga si faptul ca Brancusi este francez de origine romana pe cand CEC Bank se doreste a fi un brand 100% romanesc. In concluzie, aceasta campanie publicitara este o mare porcarie si trebuie sa dispara cat mai repede din spatiul public.
  • paul S paul S
    Hipsteroiule, CEC il etaleaza romanilor pe Brancusi. Pun pariu ca peste 50% dintre cei care au terminat liceul in basism nu stiu cine este Brancusi. Ca saracul de el n-are cont pe facebook, deci nu exista. E minunat ce a facut CEC. Au aflat tampitii de existenta lui. Faptul ca tampitii din alta categorie au alte probleme, ca asta a ta, nu conteaza. Gasesti cauza, raspunsul si rezolvarea intr-o intamplare nefericita pe care ai trait-o tu in copilarie. Dar mie nu-mi pasa daca tu esti neimplinit, hipsteroiule.
  • gigi gigi
    CNA-ul latra, caravana trece.
    Aseara, in pauza publicitara a stirilor de la ora 19, PRO TV a difuzat spotul CEC Bank "Brancusi". Asta la nici o saptamana de cand CNA-ul a interzis spre difuzare acest spot publicitar. Dar cum "meseriasii" din publicitate, lipsiti de moralitate fiind, si-au permis sa distorsioneze imaginea marelui sculptor asa si "profesionistii" din televiziune, lipsiti de bun simt, continua sa difuzeze spotul amintit mai sus.
  • Pandele Pandele
    Narcisa, draga...
    Stii de ce va dati cu capul de pereti in fata succeselor repurtate aparent inexplicabil de politicienii din cealalta tabara ? Pentru ca voi insisi reusiti sa veniti cu niste ziceri care nu numai ca nu au treaba cu democratia, statul de drept, etica, deontologia mass media, ci cu bunul simt insusi.
    Adica ala incalca libertatea editoriala pentru ca propune dezbateri electorale in finalul campaniei pentru turul 2 ?! Adica e ceva ce posturile TV vizate si publicul/electoratul nu ar dori ? Adica e ceva ce nu se practica prin alte parti ? Adica nu e doar o propunere pe care posturile o pot refuza ?
    Ma tem ca asta arata despre tine ca refuzul nu iti este foarte familiar.
    It is in the eyes of the beholder. Daca poti intelege intelepciunea anglo-saxona...
  • Jurevycius Jurevycius
    Ce se intampla cu tine Narcisa? omu a propus dezbateri, decizia este la televiziuni, nu forteaza pe nimeni
  • stefan stefan
    Wow! Atata prostie rostita si asumata in spatiul public mai rar. Ma refer la Narcisa Iorga.
  • Mm Mm
    Narcisa,ia un rudotel draga.Incalca legea ca propun dezbateri.Ce mai,esti tare!

Trimite un comentariu

sus