Skip to main content

Ce achiziţii a facut deja TVR din fonduri bugetare pentru transmisia TV în Republica Moldova

 
TVR Moldova
TVR Moldova

TVR MoldovaTVR a anuntat ieri ca şi-a deschis filială în Republica Moldova, la câteva zile dupa ce Guvernul a adoptat, un act normativ ce permite Televiziunii publice să efectueze plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru producerea şi difuzarea emisiunilor de televiziune în străinătate în limba română, cât şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale posturilor sale de televiziune din străinătate, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice arată că TVR a atribuit deja din fonduri bugetare două contracte în această lună pentru achiziţia de echipamente necesare transmisiei TVR în Republica Moldova.

Astfel, in data de 3 octombrie 2014, SRTV a atribuit un contract de 351.100 de lei (fara TVA) pentru achizitia de echipamente necesare transmisiei TVR in Republica Moldova. Numarul anuntului de atribuire din SEAP este: 151166/24.10.2014.

Contractul are mai multe loturi si a fost castigat prin licitatie deschisa de firmele Romtek Electronics SRL si O-VIDEO SRL.

In anuntul de participare al acestei licitatii (152786/01.08.2014) se mentioneaza la tipul de finantare: "Fonduri bugetare".

Un al doilea contract pentru achizitia de echipamente necesare transmisiei TVR in Republica Moldova a fost atribuit de Televiziunea publica in 15 octombrie 2014. Si aici, contractul are mai multe loturi si firmele castigatoare sunt: A.F. Marcotec Bucuresti Consulting, Engineering, Marketing SRL, Istyle Professional Services SRL si O-Video SRL.

Valoarea finala a contractelor atribuite a fost de 276.322 lei fara TVA.

Si in anuntul de participare al acestei licitatii (153349 / 25.08.2014 ) se mentioneaza la tipul de finantare: "Fonduri bugetare".

Potrivit Legii 41/1994, pe baza careia functioneaza TVR, "finantarea necesara producerii si difuzarii emisiunilor radiofonice si de televiziune adresate strainatatii, precum si dezvoltarii acestei activitati se asigura din fondurile alocate de la bugetul de stat."

TVR aminteste ca a reluat transmisia in Republica Moldova, la 1 decembrie 2013. Din comunicatul de ieri:

"TVR a lansat grila pentru Republica Moldova, dupa rezolvarea, pe cale amiabila, a problemelor de natura juridica dintre cele doua parti, prin semnarea, la 12 septembrie 2013, a Acordului de solutionare amiabila a Cererii nr. 36398/08, depusa de TVR impotriva Republicii Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, la 1 august 2008".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omar omar
    la capitoul achizitii publice Curtea de Conturi ar avea de lucru vre 2 ani daca ar studia dosarele din TVR. acolo nu mai e vorba de smecherie, e furt pe fata...

Trimite un comentariu

sus