Skip to main content

CJI face apel la Comisiile de mass-media să completeze structura CNA pentru a-şi relua şedinţele publice

 
CNA
CNA

CNAOrganizaţia de media Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) solicită Comisiilor pentru cultură şi mass-media "să se întrunească de urgenţă pentru a-i audia pe candidaţii pentru mandatele vacante din CNA şi a completa structura Consiliului".

Publicitate

"Numai astfel Consiliul îşi va putea juca rolul de garant al interesului public în audiovizual pe care i-l acordă legea", mai spune CJI, într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul original al organizaţiei.

Centrul pentru Jurnalism Independent subliniază că forul audiovizualului trebuie să-şi reia activitatea cât mai curând cu putinţă.

"În opinia noastră, CNA trebuie să se aplece de urgenţă asupra modului în care radiodifuzorii au derulat campania electorală şi să sancţioneze, fie şi post factum, abaterile înregistrate. Intră în atribuţiile Comisiilor pe care le conduceţi să analizeze modul în care CNA se achită de această îndatorire şi ne exprimăm speranţa că o vor face cu celeritate. A lăsa nesancţionate încălcările legii echivaleză cu a consimţi la ele, atitudine incompatibilă cu aspiraţiile democratice ale României", se mai arată în scrisoarea CJI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea adresată de CJI Comisiilor de mass-media.

Domnului Gigel Ştirbu, preşedinte
Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă
Domnului Georgică Severin, preşedinte
Comisia pentru Cultură şi media
Domnilor Preşedinţi,

"Centrul pentru Jurnalism Independent a urmărit cu îngrijorare modul în care s-a derulat în domeniul audiovizual campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Considerăm că au existat încălcări flagrante ale legislaţiei electorale, ale Codului Audiovizualului şi ale eticii profesionale. Acestea au mers de la încălcarea echidistanţei şi echilibrului relatărilor până la dezinformări grosolane, directe sau prin omisiune. Din păcate, aceste abateri au trecut nesancţionate, în absenţa unui arbitru. Consiliul Naţional al Audiovizualului, cel care are datoria legală de a impune respectarea regulilor, s-a aflat, pe durata campaniei electorale pentru turul al doilea de scrutin, în imposibilitatea de a funcţiona, în lipsa cvorumului.

Solicităm Comisiilor de mass-media să se întrunească de urgenţă pentru a-i audia pe candidaţii pentru mandatele vacante din CNA şi a completa structura Consiliului. Numai astfel Consiliul îşi va putea juca rolul de garant al interesului public în audiovizual pe care i-l acordă legea.

În opinia noastră, CNA trebuie să se aplece de urgenţă asupra modului în care radiodifuzorii au derulat campania electorală şi să sancţioneze, fie şi post factum, abaterile înregistrate. Intră în atribuţiile Comisiilor pe care le conduceţi să analizeze modul în care CNA se achită de această îndatorire şi ne exprimăm speranţa că o vor face cu celeritate. A lăsa nesancţionate încălcările legii echivaleză cu a consimţi la ele, atitudine incompatibilă cu aspiraţiile democratice ale României.
Cu cele mai bune gânduri,

Ioana Avădani

Director Executiv"

Despre CJI

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit care acţionează pentru profesionalizarea presei prin păstrarea standardelor jurnalistice şi prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest şi responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertăţii de expresie ca drept fundamental al omului şi condiţie obligatorie a oricărei democraţii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susţinerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie şi prin încurajarea participării active a cetăţeanului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Justitiarul Justitiarul
    Ba eu sunt de idee sa se mai astepte. La ce sa fie votata vipera securista numita Radu Calin Cristea? Poate si Mititelu? Niste sucuristi vanduti PSD-ului, care si-au batut joc de cariera lor de-o viata, fiind sclavii PSD-ului in CNA. Daca se mai asteapta, poate se schimba majoritatea in parlament si se voteaza oameni noi, curati, de dreapta, sa se termine cu securistii astia odiosi. Sa ceara CJI demisia lui Laura Georgescu, puscariabila care vorbeste mai rau ca la usa cortului si care si acum conduce CNA.

Trimite un comentariu

sus