Skip to main content

Decebal Traian Remeș a pierdut procesul cu TVR, Rodica Culcer, Președinția și DNA în cazul "Caltaboșul​"

 

Decebal Traian RemesDecebal Traian Remeș a pierdut procesul pe care l-a intentat Rodicai Culcer, Televiziunii Române, Președinției și DNA după ce postul public de televiziune a difuzat, în 2007, imaginile care au dus la demisia sa, în celebrul caz "Caltabosul", scrie HotNews.ro.

Publicitate

Soluția Tribunalului București a fost pronunțată la 4 ani de la înregistrarea dosarului, dar nu este definitivă, Remes putând face apel în termen de 15 zile.

CONTEXT. În octombrie 2007, TVR, unde șefa știrilor era la acea vreme Rodica Culcer, a difuzat în jurnalul de seară imagini cu ministrul de atunci al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, la o întâlnire cu fostul ministru Ioan Avram Mureșan. Acesta din urmă îi dădea lui Remes un plic. O zi mai târziu, Remes își dădea demisia din funcția de ministru al Agriculturii.

Împotriva celor doi DNA a declanșat o anchetă, rechizitoriul procurorilor arătând că în septembrie 2007 Remes, în calitate de ministru, ar fi acceptat și primit produse alimentare (caltaboș și țuica) și suma de 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureșan.

În acest dosar, Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de închisoare, din care a ispășit unul: a fost încarcerat în februarie 2013, iar în februarie a.c., el a fost eliberat condiționat. Detalii despre acest caz aici

În noiembrie 2009, Remes declara că urma să dea în judecată Președinția, DNA și TVR pentru a afla cum au ajuns în presă probele audio și video din dosarul său. Dosarul a fost înregistrat în octombrie 2010.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu