Skip to main content

FINALIŞTI. Digi 24/RCS, discuţii avansate pentru preluarea Pro FM. Americanii discută şi oferta lui Sorin Enache

 
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Publicitate

EXCLUSIV. Procesul de vânzare a posturilor Pro FM şi Info Pro a ajuns într-o fază avansată. Chiar în această perioadă se discută detaliile finale ale contractului.

Doi ofertanţi se luptă pentru a prelua pachetul de radio al CME, care include reţeaua Pro FM, reţeaua Info Pro, posturile Dance FM şi Music FM şi o staţie la Chişinău.

- Digi 24 este unul dintre ofertanţi. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, RCS are prima şansă, venind cu cea mai mare ofertă de preţ.

- Cel de-al doilea ofertant este Sorin Enache. Enache negociază direct prin firma pe care o deţine - Met Finance, avându-i consultanţi pe cei de la Ernst&Young. Dacă va prelua staţiile, unul dintre posibilii parteneri ai lui Sorin Enache este Sebastian Ghiţă. Fost membru în boardul grupului Realitatea – Caţavencu, apoi la Realitatea TV, Sorin Enache a fost, pentru o perioadă, membru în Consiliul de Administraţie al companiei de panotaj Euromedia, controlată de Sebastian Ghiţă.

Tranzacţie complicată

Viitorul câştigător va prelua, practic, divizia de radio operată de Central European Media Enterprises în România – CME, care include partea tehnică, studiourile, personalul angajat şi contractele în derulate.

Situaţia este mai complicată în cazul licenţelor. În prezent, toate licenţele Pro FM şi Info Pro sunt deţinute de Pro TV SA. Legea interzice vânzarea licenţelor (Radio Guerrilla şi-a pierdut licenţele tocmai pentru că a încercat să le vândă), astfel că trecerea la noul proprietar se va face prin transfer, şi numai după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului va aproba acest transfer al licenţelor către noua companie.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihaita mihaita
    eu cred ca deja s=a vandut catre cineva
    Ma uitam pe apropoTV acum pe ProTV si ce reclama vad eu in in coltul ecranului?
    La Radio 21!!!
    tinand cont de rigiditatea lor, nu cred ca faceau asa ceva inainte sa bata balma.
  • Eugen Eugen
    Ar fi super sa le ia RCS. Vom avea radio de bun simt asa cum au reusit televiziuni de bun simt (Digi 24 pe stiri, Animal World, World si Life, Digi Film, Digi Sport). Traiasca nenea Zoli !
  • andrei andrei
    Chiar m-as bucura sa le ia RCS-RDS. Poate vor sa se lanseze sub denumirea de Digi FM sau UFM si vor avea continut asemanator cu UTV. Chiar si asa si tot ar fi cel mai ok radio. Spun asta pentru ca UTV face parte din RCS-RDS. Dar cred ca cel mai probabil vor lansa acel format pe care l-a avut InfoPro ceea ce m-ar bucura mai tare.
  • mirceA mirceA
    "mad79"
    Cei despre care vorbesti cu atata usurinta nu au inventat undele radio ci le-au descoperit.
    In alta ordine de idei, da, banii mei si ai tai sunt in acele unde radio deoarece sunt proprietatea statului iar statul, spre deosebire ce crezi tu si Ponta, suntem noi toti !
  • BDorin BDorin
    Pro FM :) o sa fie inchis, si o sa se lanseze DIGI FM si DIGI SPORT FM :) se stie demult deja ca doreau sa lanseze aceste 2 posturi de radio si doar cateva licente au primit 2 sau 4 si doreau 8 licente pe fiecare radio.
  • mirceA mirceA
    Cum va mai place voua sa se aplice legea numai cand va convine si va serveste intereselor voastre.
    De asta e tara asta in mocirla asta. Pentru ca nu vreti sa intelegeti, asa cum au facut alte popoare, ca legea trebuie sa fie lege pentru toata lumea !
    Daca avem noi vreun interes atunci legea poate fi incalcata. Asta e romanul !
  • Litle John Litle John
    Sorin Enache este cumva cel care i-a dat teapa lui Ghita cand a mutat Realitatea din Casa presei ? El este grasutul genial ?
  • mad79 mad79
    Unde sunt banii tai in frecventele radio?Ai fost cumva coleg cu Marconi,Hertz sau Tesla,cand le-au descoperit si nu stiu eu :-)
  • vlad vlad
    Sa dea Dumnezeu sa le ia Digi, ca altfel s-ar umple tara cu OTVisme a la Ghita-Diaconescu-Ponta.
  • vlad vlad
    Tu chiar vrei sa le ia Ghita ? Daca CNA-ul ar retrage licentele, apropo CNA-ul vad ca e mort de luni bune, vor fi scoase la concurs si Ghita cu smecheriile lui le va "castiga". Asa ca lasa sa dea nsite bani RCS-ul si sa faca radiouri bune.
    Apropo Sarbu a luat vreo 10 milioane de dolari cand le-a vandut CME-ului, iar acum CME-ul le vinde pe nimic
  • andy andy
    Goodbye Pro fm ,welcome Digi fm
  • mirceA mirceA
    Prietene, acolo sunt banii mei si ai tai.
    Astia au luat de la noi pe nimic (ma rog, pe o spaga babana !) si axum le vand pe milioane de euro.
    Guerilla a ramas fara licente tocmai pentru ca a vrut sa le vanda. Vad ca astia au anuntat de aproape un an ca vand si nu au patit nimic.
  • catalin catalin
    Ar fi perfect daca le-ar lua rds sa avem un digi 24 fm.
  • VORGE VORGE
    DOBRE II INJURA LUNA TRECUTA CU SPUME LA GURA PE CEI DE LA DIGI. CUM A FACUT SI CU GHITA DESPRE CARE SPUNEA CA N-ARE BANI SA CUMPERE. ABIA L-AU PUTUT CALMA. CE SOARTA TRISTA PENTRU UN TRIST BATRAN CA EL. SUNT CURIOS DACA ACUM SE VA UMILI IN STILUL CARACTERISTIC SA IL PASTREZE SI PE EL. SAU VOM VEDEA O NULITATE CARE A INGROPAT PROFM-UL BATAND LA ALTE PORTI PENTRU EL DEMULT INCHISE?
  • vlad vlad
    Lasa frate sa le ia RCS-ul. Vrei sa le spurce Ghita ? Nu sunt bani tai in joc. RCS-ul poate face ceva bun cu aceste frecvente. Poate readuce formatul de news asa cum era InfoPro. Daca le ia Ghita va fi RomaniaOTVFM.

Trimite un comentariu

sus