Skip to main content

FINALIŞTI. Digi 24/RCS, discuţii avansate pentru preluarea Pro FM. Americanii discută şi oferta lui Sorin Enache

 
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Publicitate

EXCLUSIV. Procesul de vânzare a posturilor Pro FM şi Info Pro a ajuns într-o fază avansată. Chiar în această perioadă se discută detaliile finale ale contractului.

Doi ofertanţi se luptă pentru a prelua pachetul de radio al CME, care include reţeaua Pro FM, reţeaua Info Pro, posturile Dance FM şi Music FM şi o staţie la Chişinău.

- Digi 24 este unul dintre ofertanţi. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, RCS are prima şansă, venind cu cea mai mare ofertă de preţ.

- Cel de-al doilea ofertant este Sorin Enache. Enache negociază direct prin firma pe care o deţine - Met Finance, avându-i consultanţi pe cei de la Ernst&Young. Dacă va prelua staţiile, unul dintre posibilii parteneri ai lui Sorin Enache este Sebastian Ghiţă. Fost membru în boardul grupului Realitatea – Caţavencu, apoi la Realitatea TV, Sorin Enache a fost, pentru o perioadă, membru în Consiliul de Administraţie al companiei de panotaj Euromedia, controlată de Sebastian Ghiţă.

Tranzacţie complicată

Viitorul câştigător va prelua, practic, divizia de radio operată de Central European Media Enterprises în România – CME, care include partea tehnică, studiourile, personalul angajat şi contractele în derulate.

Situaţia este mai complicată în cazul licenţelor. În prezent, toate licenţele Pro FM şi Info Pro sunt deţinute de Pro TV SA. Legea interzice vânzarea licenţelor (Radio Guerrilla şi-a pierdut licenţele tocmai pentru că a încercat să le vândă), astfel că trecerea la noul proprietar se va face prin transfer, şi numai după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului va aproba acest transfer al licenţelor către noua companie.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valentin Tanase Valentin Tanase
    Toti oamenii de valoare din ProFM au plecat demult. Gojira, Sara si Nicolai au fost ultimii dj de valoare. Si ar mai fi Vintila. Cu o asa conducere absolut incompetenta, ma mir ca inca nu a plecat si el. Ii sfatuiesc pe cei de la Digi sa il pastreze si sa dea afara mizeriile de sefuleti care au facut din radioul asta o rusine de care ProTV vrea sa scape.
  • Cna Cna
    Nu mai vrei sa le operezi ...inapoi la stat ! Asa se imbogatesc unii vanzand ce nu e al lor .licentele au fost oferite GRATUIT de stat pt un tip de programe .cand le -au obtinut la concurs au zis ca fac una ,alta cu o echipa de x oameni . Asa au castigat in defavoarea altora care nu au promis suficient . Corect ar fi sa le ia statul inapoi . Desi nu as vrea ca Ghita sa le ia gratis . Sa nu uitam cati baroni locali sau imbogatit vanzand licente la retelele de radio . Nu degeaba a aprobat madam Tatoiu a CNA noua grila ProFm si infopro. Sint 2retele din care una nationala . Cine le cumpara cu banii astia a dat lovitura . Eu le as da spre folosinta comunitatilor locale care sa nu aiba voie sa le vanda cuiva
  • mirceA mirceA
    La astia nu le mai retrage CNA-ul licentele ?
    Frecventele astea sunt un bun al statului si cei care le-au primit, le-au primit in mod GRATUIT !
    La fel ca multi altii, au luat ceva gratuit de la noi toti si le vand pe milioane de euro. Pe astia nu-i mai vede nimeni ?
    Cum ajunge cineva care nu a participat la un concurs de licentiere sa ajunga licente audio-vizuale ? Nu e o incalcare a legii ?
  • vlad vlad
    Doar 2 milioane de dolari valoreaza ? Cand le-a vandut Sarbu a luat pe putin 10 milioane. Dar cum de Sarbu nu le-a mai vrut inapoi ?
    Orcium sper sa le ia RCS-ul, ca vom avea in sfarsit ce sa scultam la radio. Cred ca vom avea Digi FM si Digi Sport FM.
  • vasi vasi
    Super tare, in sfarsit o sa avem un radio de calitate.

Trimite un comentariu

sus