Skip to main content

Iulian Comănescu, George Orbean şi Magda Grădinaru vor lansa proiectul online jurnalistan.ro

 
jurnalistan
jurnalistan

jurnalistan

Publicitate

Iulian Comănescu, jurnalist şi analist media, alături de George Orbean, fost project manager la Digi24, şi Magda Grădinaru, vor lansa din 30 noiembrie o nouă publicaţie online, jurnalistan.ro. Proiectului i s-a alăturat şi Cristi Citre, fost reporter pe politic la Digi24, concediat de la postul de ştiri după o postare critică la adresa lui Victor Ponta.

Iulian Comănescu, pentru Paginademedia.ro: „Vrem să facem good old journalism, dar în nişte parametri din 2014. Ideea de bază e că pe Internetul românesc plouă cu pseudo-ştiri, intoxicări, vorbe, vorbe, vorbe. Există un anumit esenţial care scapă printre degetele şi tastele presei de la noi. Aşa sunt, de pildă, alegerile din Republica Moldova, pe care ne-am concentrat pentru lansarea din 30 noiembrie.”

Potrivit lui Comănescu, şi alte nume importante se vor alătura proiectului jurnalistan.ro.

Site-ul se va axa pe informaţia de calitate şi va avea secţiuni de Politică, Economie, Externe, Cultură, Media, Tech.

„Jurnalistan a pornit la o bere, dintr-o exasperare comună, la sfârşitul lui octombrie 2014, înainte de turul al II-lea al prezidenţialelor. Magda Grădinaru, George Orbean şi Iulian Comanescu vorbeau despre cât de nenorocită a ajuns presa din România şi despre cum ei nu mai fac aşa ceva, adică presă”, spune textul de prezentare al publicaţiei online.

„Jurnalistan nu este al nimănui, în sensul de afiliere politică. Am pus mână de la mână resurse şi creier ca să-l facem”, mai spun cei de la jurnalistan.ro.

Declaraţia de intenţie a celor de la jurnalistan.ro:

Jurnalistan nu îţi împuie capul şi ochii cu pseudo-ştiri, dictate de partide care impun agenda publică, prin intermediul conferinţelor de presă. Jurnalistan nu bate perpetuu câmpii, în teorii interminabile cu titlul de “analiză” sau “comentariu”, deşi, ocazional, va teoretiza unele lucruri. Jurnalistan nu pescuieşte-n rigolă, după detalii imunde din viaţa asistentelor, deşi, din când în când, îi place să râdă şi să se uite la o poză cu o femeie frumoasă. Jurnalistan nu e, în orice caz, numai text, deşi în momentul de faţă de-abia am ajuns să ne batem capul cum să-l facem mai atractiv vizual. Jurnalistan nu e o serie întreagă de alte lucruri care vă deranjează pe site-urile româneşti.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sevilla86 Sevilla86
    Tare de tot numele PE care l-au ales!
  • Mariana Mariana
    Poate isi aduce si prietena George Orbean, ca au facut echipa buna la Realitatea si Digi 24. Ma refeream la celebra Cristina Popescu. Spun asta pentru ca proiectul online, sa aiba, un succes garantat...

Trimite un comentariu

sus