Skip to main content

Popririle asiguratorii puse pe clienţii Mediafax au fost desfiinţate de instanţă. Anchetă pe angajaţii care luau drepturi de autor pe alte firme din grup

 
adrian sarbu (6)
adrian sarbu (6)

adrian sarbu (6)

Publicitate

Sechestul asigurator pus de ANAF pe sumele pe care clienţii le datorau Mediafax au fost desfiinţate de instanţă. În urmă cu două zile, instanţa a decis că “admite contestaţia la executare”. Pe de altă parte, în alt caz, o parte din angajaţii Mediafax, plătiţi pe drepturi de autor prin intermediul altor firme, au fost chemaţi să dea explicaţii la Poliţie.

Detalii despre cele două speţe, în continuare:

Cum s-a ajuns la popririle pe conturile clienţilor Mediafax?

În urmă cu câteva luni, în urma unui control, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a decis să instituie poprirea asiguratorie pe sumele datorate de către clienţi Mediafax, din cauza datoriilor companiei deţinute de Adrian Sârbu.

Clienţii Mediafax Group au primit înştiiţări de la ANAF prin care erau anunţaţi de “înfiinţarea popririi asiguratorii”, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Într-o astfel de înştiinţare, ANAF vorbea de datorii ale Mediafax Group de 21 de milioane de lei (4,7 milioane de euro). Cei mai mulţi – 2,5 milioane de euro, reprezentau TVA.

Mediafax a contestat decizia ANAF, după cum declara atunci Orlando Nicoară, director general Mediafax. “Nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”, spunea el.

Prin decizia din 25 noiembrie, instanţa a admis contestaţia Mediafax.

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Desfiinţează decizia de instituire a măsurilor asigurătorii nr. 1245317/22.08.2014 şi toate actele subsecvente emise în executarea acesteia. Respinge cererea de suspendare a măsurilor asigurătorii, ca rămasă fără obiect. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25.11.2014.

Parte din angajaţii plătiţi cu drepturi de autor, declaraţii la Poliţie

Un alt dosar legat de Mediafax se referă la plata unor angajaţi pe drepturi de autor pe diverse firme.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, în ultima lună, zeci de angajaţi pe diverse firme legate de Mediafax, plătiţi cu drepturi de autor prin intermediul acelor firme, au fost chemaţi la Poliţie pentru declaraţii.

Dosarul cercetează suspiciuni de neplată a unor taxe din modul în care angajaţii erau plătiţi pe diverse firme pe drepturi de autor.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Hevazionistus Hevazionistus
    Firmele diverse sunt cele care plateau, nu cele care incasau.
  • Ioan Ioan
    Blejnar, cum de mai este liber ?
  • Haoleu Hautoru Haoleu Hautoru
    "erau platiti pe diverse firme pe drepturi de autor" e un non-sens. Contractul de cesiune de drepturi de autor se incheie doar cu autorul, persoana fizica. Deci nu putea fi incheiat cu o firma...
    Urechismus erectus :-)
  • Vasile Vasile
    Asteptam si anchetele privind milioanele de euro incasate de Mediafax pentru proiecte fictive cu fonduri europene....
  • Vasile Vasile
    Boc, de fapt Blejnar, a facut doar o tampenie fiscala si anume sa inventeze unor oameni niste TVA de platit, desi nu facturasera TVA. "Lupta cu evaziunea" a fost doar cu ziaristii neprieteni.

    Problemele reale cu evaziunea sunt altele:
    1. Cea cu femeile de serviciu pe care ai spus-o
    2. Daca o companie X editeaza un ziar si incaseaza venituri din abonamente si publicitate, cum se face ca ziaristii incaseaza drepturi de autor de la o alta firma, Y. De unde are aceasta firma Y de apartament bani sa plateasca ziaristi?
  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    majoritatea ziaristilor (si nu numai, inclusiv femeile de serviciu din media au drepturi de autor ca deh, curatenia este o arta) sunt platiti pe drepturi de autor, nu numai cei de la Mediafax. Acu' s-au trezit astia de la Politie ca-i evaziune fiscala?
    Niciun guvern nu a avut curajul sa se ia de ei. s-a incercat ceva pe vremea lui Boc, dar I-au sarit la beregata toti "creatorii de opere de arta" din Romania. Iar cei care nu incaseaza dreptui de autor, factureaza pe firma si de acolo isi iau bani pe drepturi de autor.
    Daca tot este o mare lupta cu evaziunea fiscala, asteptam sa vedem combaterea ei si in media. In toate trusturile.

Trimite un comentariu

sus