Skip to main content

Site-ul grupului audiovizual public canadian CBC, piratat de Armata Electronică Siriană

 
PIRATARE
PIRATARE

PIRATAREGrupul audiovizual public canadian CBC a anunţat ieri dimineaţa că a fost victima unui atac cibernetic condus de Armata Electronică Siriană (SEA), scrie Mediafax.

Publicitate

Versiunea în limba engleză a Radio-Canada a publicat pe site-ul său o captură de ecran ce prezenta o fereastră apărută pe pagina principală a portalului său de ştiri şi pe care scria mesajul: "Aţi fost pirataţi de Armata Electronică Siriană".

Acest mesaj a fost văzut de mai mulţi vizitatori ai site-ului, potrivit CBC.

Site-ul www.cbc.ca părea să funcţioneze din nou corect joi în jurul orei locale 09.00 (16.00, ora României).

CONTEXT. Armata Electronică Siriană nu este la primul atac de gen. În aprilie 2013, SEA, care sprijină regimul sirian, a piratat contul de Twitter al agenţiei de presă Associated Press @AP, pe care a afişat mesajul fals: "Breaking: două explozii la Casa Albă şi Barack Obama este rănit".

Acest incident a provocat panică pe Wall Street şi a obligat Twitter să-şi sporească securitatea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    De fapt SEA e CIA iar asa zisele atacuri cibernetice sunt e o alta gaselnita a unor institutii de stat pentru a mai justifica niste milioane/miliarde de dolari cheltuite chipurile pe "securitatea" online.
    Iar ai nostri au luat si ei modelul americanilor, cand au nevoie de bani ne arata sperietoarea cu securitatea. Si uite asa bugetul Ministerului Apararii Nationale este majorat an dupa an, indiferent ca e criza ori ba.

Trimite un comentariu

sus