Skip to main content

Telejurnalul televiziunii publice a ignorat complet manifestaţiile de vineri. În schimb a amintit de cele din Ungaria şi Italia

 
Stelian Tănase
Stelian Tănase

Stelian TănaseJurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 nu a inclus nicio informaţie despre manifestaţiile de solidaritate cu diaspora ale cetăţenilor din Cluj, Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Arad şi Oradea, scrie HotNews.ro. Deşi a avut o corespondentă live din Timişoara chiar în timpul manifestaţiei, producătorii Telejurnalului au preferat o ştire despre cazul unor copii intoxicaţi cu sarmale. Pe parcursul emisiunii de ştiri au fost amintite însă manifestaţiile antiguvernamentale din Ungaria şi Italia, mai scrie HotNews.ro.

Publicitate

Pe TVR 2, în Ora de ştiri de la orele 22.30, a fost difuzată o ştire cu imagini din mai multe oraşe sub titlul "Campania se termină în stradă. Mii de oameni din marile oraşe solidari cu românii din diaspora".

Contactat de HotNews.ro, şeful TVR, Stelian Tănase, a spus că trebuie întrebată conducerea redacţiei de ştiri, deoarece "eu respect independenţa editorială" iar "Claudiu Lucaci (şeful Ştirilor) nu mă întreabă niciodată ce dă". Contactat la rândul sau, Claudiu Lucaci ne-a îndrumat spre biroul de comunicare al instituţiei pentru lămuriri.

Stelian Tănase a spus, totuşi, că în opinia sa la principalul jurnal "ar fi trebuit să apără o relatare, manifestaţiile acestea sunt şi o chestiune civică - dacă oamenii cer să-şi exercite dreptul de vot, nu e ceva politic. La ora 10 s-a dat, dar cred că trebuia dat şi în ediţia de la opt, amplu, nu doar o informaţie de un minut. Iar noi puteam să acoperim manifestaţiile pentru că aveam cum, avem studiourile teritoriale. Dar trebuie întrebat Claudiu Lucaci, el nu-mi dă mie socoteală."

Şeful TVR a mai spus că "dacă se întâmplă aşa ceva la Pro TV, imaginaţi-va, responsabilul era dat afară până s-a terminat ziua. Dar noi suntem televiziune publică şi regulamentele noastre de decizie nu permit aşa ceva. E o scăpare importantă şi pentru un director de ştiri pune probleme".

Pe de altă parte, contactat de HotNews.ro, Claudiu Lucaci a spus că o regulă internă l-ar împiedica să dea declaraţii de presă şi că pentru eventuale lămuriri trebuie contactat biroul de presă. El a spus, totuşi, că ştiri pe această temă au existat la televiziunea publică "şi se pot vedea pe site". Întrebat de ce nu au existat în jurnalul de seară, el a răspuns: "Dar ce, era obligatoriu să fie date?"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus