Skip to main content

Un membru CNA, la Adevărul Live: Parlamentul României nu a dorit ca CNA să funcţioneze în campania electorală

 
Jucan, transmisie live
Jucan, transmisie live

Jucan, transmisie liveValentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a vorbit astăzi, la Adevărul Live, despre modul în care au fost reflectate Alegerile la TV, dar şi despre rolul Consiliului în această perioadă.

Publicitate

Recent, Valentin Jucan, membru CNA, a afirmat că „în spaţiul audiovizual alegerile prezidenţiale au fost fraudate“, susţinând că Antena 3 şi RomâniaTV au încălcat reglementările audiovizualului în ziua primului tur al Alegerilor prezidenţiale 2014. Totodată, acesta a semnalat şi faptul că postul public de televiziune „TVR1 a fost departe de rolul extrem de important pe care îl are, acela de a reflecta corect şi echilibrat această campanie electorală“.

În comunicatul de presă semnat în urmă cu câteva zile de Valentin Jucan, membrul CNA vorbea despre derapajele de la Antena 3 şi România TV, dar şi la faptul că Televiziunea Română nu şi-a făcut treaba aşa cum ar fi trebuit.

"Aşa este, din păcate situaţia postului public de televiziune este una care trebuie tratată distinct faţă de celelalte posturi de televiziune, pornind şi de la situaţia financiară care este, de fapt, pârghia prin care acest post de televiziune este constrâns de partizanate politice. Vreau să fac o precizare pentru cei care mi-au spus că sunt incorect nominalizând doar două posturi de televiziune. Pe parcursul campaniei electorale, evident, nu doar cele două au fost cele care au încălcat normele audiovizuale, însă aceste două posturi sunt cele care au avut cele mai grave derapaje, tot aceste posturi de televiziune sunt cele care, cu „binevoinţa“ lor şi cu complicitatea CNA, ne-au menţionat în raportul privind mecanismul de funcţionare şi verificare, publicat anul trecut, ceea ce aştept să se întâmple şi în cel din 2015. La celelalte posturi au fost derapaje, dar nu atât de grave şi nu cu efecte atât de pregnante", a spus Valentin Jucan, în interviul acordat Adevărul Live.

Jucan a vorbit şi despre motivele care l-au făcut să o conteste permanent, în ultima perioadă, pe Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.

"Da, am contestat-o, dar nu pornind de la faptul că a fost numită de PSD. Să ştiţi că eu am votat-o pe Laura Georgescu pentru a fi preşedintele CNA, dar am făcut-o în momentul în care era simplu membru în CNA, nu-i cunoşteam adevărata faţă, am crezut în proiectul ei, de fapt, noi, cei care i-am dat votul, am fost prea creduli. Am pornit şi de la premisa că mai rău decât cu Răsvan Popescu, fostul preşedinte, nu se poate. Ei bine, am văzut acum că se poate. Nimeni nu mă poate acuza, aşa cum au făcut-o unii, că am o fixaţie în ceea ce o priveşte pe Laura Georgescu. Repet, am votat-o să fie preşedintele CNA, în schimb, în momentul în care, cu foarte multă seninătate, a falsificat Codul Audiovizualului pe drumul spre Monitorul Oficial, când a trebuit să fie publicat, acela a fost momentul în care mi-am dat seama că ceva nu este în regulă şi atunci s-au declanşat semnalele de alarmă pe care le-am tras în permanenţă", a explicat Valentin Jucan.

Valentin Jucan spune că a fost cu un inspector CNA la sediul OTV pentru a se lămuri asupra situaţiei în care se găseşte postul lui Dan Diaconescu, care şi-a pierdut licenţa.

"OTV a fost închis pe un alt articol de lege, prin neplata amenzilor. În ultimele şedinţe am ridicat acest subiect, într-una din seri, fără ca cineva să fie anunţat, am luat un Inspector General şi am mers la sediul de unde emite OTV, acolo sunt nişte lucrui neclare. CNA trebuie să abordeze şi să clarifice această situaţie. Există o înţelegere politică între patron şi politic. La sediul PSD se negociază cu Dan Diaconescu, sunt ferm convins că una dintre condiţiile sprijinului oferit de Dan Diaconescu este redeschiderea OTV. Cu alte cuvinte putem asista la dovada unei negocieri politice pentru deschiderea unui post", a mai povestit Jucan.

Interviul video poate fi urmărit pe Adevărul Live.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus