Skip to main content

Utopia n-a mers în America. În România, show-ul întârzie

 
utopia
utopia

utopia

Publicitate

Canalul american Fox TV a anulat reality-show-ul „Utopia“ la doar două luni de la lansare, deşi emisiunea era programată să dureze un an, scrie Adevărul, care citează „The Hollywood Reporter“. Motivul: audienţele foarte slabe înregistrate de acest format.

Lansat la începutul anului în Olanda, formatul „Utopia“ a fost creat de John de Mol, părintele „Big Brother“, show-ul, desfăşurat pe parcursul unui an întreg, aduce la start 15 concurenţi care iau totul de la zero, într-o lume fără legi şi fără reguli, şi încearcă să creeze societatea perfectă.

Formatul a fost achiziţionat şi în SUA, de postul Fox, unde a debutat în luna septembrie. Deşi aşteptau ca noua producţie să le aducă ratinguri uriaşe, aşa cum s-a întâmplat în Olanda, oficialii televiziunii Fox au avut o mare dezamăgire. Ultimele episoade au avut ratinguri extrem de mici pentru SUA:, 0,5% (aproximativ 1,5 milioane de telespectatori).

Formatul a fost achiziţionat şi în România de către Prima TV şi ar fi trebuit să fie lansat în această toamnă, însă întârzie să apară. Cristi Burci, patronul Prima TV, declara recent, pentru paginademedia.ro că emisiunea va fi în grila postului până la sfârşitul acestui an.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mArS mArS
    Da, poftim:
    "Utopia debuted on Holland’s SBS6 with 33% share— as the network’s highest-rated unscripted premiere in six years. It remained the No. 1 series in its time period (Monday-Friday) for 10 consecutive nights. (The ratings have since slipped after the strong start.)“. “The show’s viewership averaged 1.4 million viewers in its premiere week in January. By March, the viewership had fallen to an average 963,000 viewers.” (-31%)."
  • mihai mihai
    Pana la urama ne spune cineva care au fost "ratingurile uriase" din Olanda pentru Utopia ? Ca nu le gasesc pe nicaieri si cred ca e doar PR pt show .
  • Robert Robert
    E vreo televiziune necomerciala din lumea asta neorientata spre rating?
  • Robert Robert
    Sper ca macar tu intelegi ce ai scris
  • pArA pArA
    In State e alta mancare de peste ... acolo in fiecare sezon sunt zeci , poate chiar sute de piloturi de seriale filmate si date spre televiziuni ... si doar cateva ajung pe post. Posturile de acolo din asta traiesc , la ei in grila saptamanala au 1-2 reality-show sau talent show , restul seriale. Si atunci cand un format de reality nu reuseste sa bata la audienta un amarat de serial , de ce sa investeasca in el ... pt ca investitile unui show ca UTOPIA de exemplu depasesc bine o mare parte din serialele produse de FOX de exemplu ...

    La noi e alta mancare de peste ... eu zic ca daca e bine promovat si e si produs OK , un show de genul asta ar prinde bine in RO.
  • mad79 mad79
    Televiziunile din State sunt puternic orientate spre rating!
    Pe undeva este si normal,pentru ca ele mai si comanda/produc seriale,filme,iar daca ratingurile nu le aduc publicitatea,care se traduce in bani,pentru acoperirea costurilor repede anuleaza respectivul serial,reality-show,etc.
    Pacat insa ca multe seriale bune,cu potential de crestere,isi termina viata,inainte de a incepe!
  • BDorin BDorin
    Am vazut de cateva zile anuntul facut de FOX in SUA, pai si ei acuma cand au inceput campionatul la ei si lumea nu se uita la UTOPIA in SUA ci asteapta campionatul aia is morti daca nu au target cateva episoade deja gata il anulam, cunosc televiziunea FOX ca a anulat si seriale bune acuma si showuri poate PRIMA TV nici nu o sa il mai difuzeze o sa zica daca aia lo anulat noi de ce sa mai pornim showul.
  • andrei andrei
    Puteti sa detaliati cu cifre ce inseamna "ratinguri uriase " din text : "Deşi aşteptau ca noua producţie să le aducă ratinguri uriaşe, aşa cum s-a întâmplat în Olanda..." ? Asa ar fi normal pe un site de profil . Nu doar copy-paste .Multumesc

Trimite un comentariu

sus