Skip to main content

VIDEO. Digi 24 se prezintă drept liderul televiziunilor de ştiri, dar pe baza unor studii proprii, nu a măsurătorilor oficiale

 
digi24 (2)
digi24 (2)

digi24 (2)

Publicitate

Postul Digi24 s-a autoproclamat lider al televiziunilor de ştiri în ziua alegerilor prezidenţiale. Televiziunea de ştiri a RCS&RDS a difuzat luni seară o ştire prin care anunţa că a condus audienţele, depăşind toate posturile de ştiri.

De unde erau cifrele?

Sursa cifrelor nu a fost măsurătorul oficial ARMA - Kantar Media, recunoscut de întreaga piaţă TV şi de publicitate, ci măsurători RCS&RDS. Postul a prezentat cote de piaţă pe anumite tronsoane orare, dar şi pe întreaga zi de duminică, potrivit aceloraşi măsurători proprii.

Şi pe întreaga zi de duminică postul s-a prezentat drept liderul posturilor de ştiri, aproape la egalitate cu Antena 3.

Deşi este în studiile de audienţă ARMA, Digi 24 nu a prezentat cifrele după care se ghidează întreaga piaţă şi în care avea o altă poziţie în clasament.

Cum s-a văzut postul în măsurătorile oficiale.

Potrivit datelor de audienţă măsurate de Kantar Media, Digi 24 a avut altă poziţie în clasamentul ratingurilor din ziua alegerilor. Potrivit datelor prezentate de paginademedia.ro, la ora 21.00, în momentul în care televiziunile au prezentat exit-poll-urile, Digi24 se situa pe locul 10 în topul televiziunilor, la nivel naţional, cu o medie de 216.000. La oraşe, televiziunea de ştiri a fost pe şapte, cu o medie de 204.000 de telespectatori.

În continuare, ştirea difuzată de Digi24:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bullshit News TV Bullshit News TV
    Ce audiente sa aiba Digi24 cu trompetele PSD-iste Prelipceanu si Vijulie????lupul schimba blana dar naravul ba....au tras pentru PSD in 2009 la iRealitateaTV,trag si acum la Digi
  • petru petru
    Gresit. Digi foloseste tehnologia DVB-C pentru transmisia pe cablu. Ca si DVB-S, DVB-C nu comunica invers ( de la abonat la provider) asa ca nu ai cum sa vezi cine si cand se uita la programe. In plus multe din canalele rcs nu sunt nici macar codate putand fi receptionate cu orice lcd compatibil DVB-C fara nici o cartela...asa ca daca nu va pricepeti nu mai emiteti opinii nefondate.
  • andrei andrei
    Bravo lor. Ma bucur sa aud asta. Digi 24 si Pro sunt singurele televiziuni romanesti decente. Exceptand emisiunea lui maruta in rest e foarte ok protv. Eu ma uit la stiri diar la digi 24 daca deschid tv-ul intimpil zilei.
  • Antifan PRO TV şi ANTENA 1 Antifan PRO TV şi ANTENA 1
    Bine că celebrul felix de la Rahova va fi primul cu latrina jegoasă 3! Jos cu latrina3! Bravo DIGI 24!
  • nadia nitov nadia nitov
    cand iti faci singur reclama CEVA PUTE!
  • Lucia Lucia
    Au fost foarte buni cei de la Digi24. Sunt foarte bine pregatiti cu materiale pentru toate evenimentele. Modul cum au prezentat acum la alegeri din studioul virtual a fost cu totul deosebit fata si de mult proslavitul PRO TV care poate sa prezinte si ecran cu bare ca tot pe primul loc ar iesi. Felicitari echipelor de la Digi 24!
  • sau sau
    Nu uitati ca in audientele masurate de Kantar NU sunt incluse si cele de pe digital, lucru care se poate vedea foarte clar in serile cu meciuri UCL transmise numai de DIGISPORT+DOLCE si cand cifrele furnizate nu sunt chiar cele reale....
  • Mirela28 Mirela28
    e posibil ca audientele prezentate de Digi24 sa fie facute in randul abonatilor RDS-Rcs
  • jiji jiji
    Nu sunt deloc penibili, omule. Demonstreaza in fiecare zi ca sunt de departe cei mai profesionisti. Daca nu reusesti sa vezi asta...mergi linistit la "premiatii" de pe antena 3.
    Cred mult mai mult cifrele astea decat mizeriile servite de kantar.
  • PRO EUTANASIA PRO EUTANASIA
    Duminică şi eu m-am uitat numai la Digi24.
    Nu s-au putut compara cu nicio televiziune.
    Aveau oameni peste tot, intrau imediat în direct cu toate comunicatele de presă şi cu toate oficialităţile importante, au folosit studioul virtual toată ziua de ziceai că moderatorii se teleportează din studio direct la ACL, apoi la PSD şi iar în studio... Ce mai, au bătut la popou CNN-ul, Latrina 3 nu mai spun!

    Revenind la ştirea că au fost lideri între posturile de ştiri, Digi24 a menţionat de fiecare dată când a prezentat această ştire că sondajul a fost făcut de măsurătorile RCS & RDS. Adică, doar între abonaţii RCS & RDS. Cei care erau la alte firme de cablu nu au avut nicio treabă cu această măsurătoare a celor de la Digi24.

    Remarc, totuşi, că cel/cea care a scris acest articol dacă nu a vrut să inventeze o ştire (ca să nu spun că a vrut să manipuleze) atunci nu a ascultat bine ştirea celor de la Digi24 iar când a scris articolul nu a ţinut linia subiectului, deviind mult. Motivul nu îl ştiu, dar pun totul pe lipsa de experieţă sau de informare a autorului/autoarei.
    Altfel nu îmi explic ce legătură are că la ora 21:00 în sondajul RCS & RDS pe primul loc între POSTURILE DE ŞTIRI ALE CABLISTULUI s-a situat Digi24 iar în sondajul Kantar Media efectuat pe toate posturile (inclusiv cele de telenovele şi desene animate) era pe locul 10 sub cei de la Acasă TV (locul 8), care numai post de ştiri nu este. Ca să nu mai spun că tot Kantar Media zice că Kanal D (alt post de ştiri, nu?) a fost pe locul 1 de la ora 21:00 până la ora 21:15 când se dădeau rezultatele oficiale ale voturilor! Hai, pe bune?!!!

    Ştirea cu audienţele Kantar Media e scrisă tot de voi, dar chiar nu v-a sărit în ochi că Kanal D e pe locul 1 timp de 15 minute în cel mai fierbinte moment al zilei de 2 noiembrie 2014, ora 21:00 - 21:15?
    Îmi vine greu să cred că lumea se uita la Kanal D şi nu era interesată de rezultatul votului, de situaţia oamenilor care nu erau lăsaţi să voteze în Germania, Spania, Franta şi Anglia. Evenimente erau şi în Grozăveşti, unde studenţii nu erau lăsaţi nici ei să voteze. Apoi s-au dus să manifesteze la MAE în timp ce românii din diaspora erau alungaţi de poliţie.
    Aşa vrea Kantar Media să ne prostească? Că lumea se uita la Kanal D, la Acasă TV şi la Disney în detrimentul celor de la Digi24 ce transmiteau live toate evenimentele de mai sus?
    În cazul ăsta, mai degrabă îi cred pe cei de la Digi24 (m-am convins că sunt profesionişti) că au fost primii între POSTURILE DE ŞTIRI decât pe cei de la Kantar Media cu sondajele lor de toată jena.

    PS. "că Kanal D" e scris intenţionat aşa!
  • zorba zorba
    Decat masuratorile kantarului mai bine alea ale lor. Cred ca sunt mai fidele decat ce face kantaru.
  • Rares Rares
    Mi se pare corect ce ai zis mad79 si banuiesc ca orice administrator de retea poate sa comfirme asta. Acum se ridica cateva intrebari: e mai bine sa faci o statistica pe audiente in 1400 de locuinte (cum se fac masuratorile azi) sau pe 1,6 milioane abonati? Matematic/statistic care valoare e mai apropiata de realitate?
  • Mihai Mihai
    Da , este vorba doar de abonatii rcs, au specificat! Bravo lor!
  • mad79 mad79
    Va spun eu cum de si-au dat seama ca sunt No1,prin intermediul decodoarelor,se transmite un semnal catre baza,asa cum trebuie sa introduci codul ca sa vezi un canal codat si in functie de cate semnale erau pe posturile de stiri au ajubs la concluzia asta.
    Semnalul putea fi pe Digi 24,5 secunde sau 5 minute,nimeni nu zice asta!
  • Cosmin Cosmin
    Eu cred ca masuratoriile sunt doar din cadrul retelei lor. Pacat ca nu se uita lumea la Digi24, e cea mai buna televiziune de stiri care a fost vreodata in Romania.
    Si voi, Paginademedia.ro, puteati cere o pozitie oficiala din partea lor :)

Trimite un comentariu

sus