Skip to main content

VIDEO. Digi 24, umor involuntar? Ştire: care este speranţa de viaţă a unui varan în captivitate: de la zece ani în sus

 
varanul in captivitate
varanul in captivitate

varanul in captivitate

Publicitate

Mostră de umor involuntar la Digi24. În matinalul de astăzi, la rubrica DigiPet, postul a prezentat „varanul în captivitate”. Animalul varan.

„Este un prădător foarte inteligent, dar şi foarte curios. Se strecoară cu uşurinţă prin spaţii foarte înguste, de aceea trebuie să ne asigurăm că locul în care îl ţinem este bine închis şi spaţios”, spune reportajul de aproape două minute despre varanul în captivitate.

Chiar dacă varanul creşte lent, la maturitate masculul poate ajunge până la doi metri lungime şi poate cântări chiar 8 kilograme. Speranţa de viaţă a acestor reptile este între 10 şi 15 ani.

„Trebuie să aibă cel puţin două zone, o zonă de căldură maxima, unde-şi adună energia, şi trebuie să aibă şi o zonă rece, de obicei unde este şi vasul de apă, pentru îmbăiere, acolo să se retragă când simte că e prea cald”, explică medicul veterinar.

Chiar dacă arma lui defensivă este coada, mult mai periculoasă este muşcatura varanului, din cauza bacteriilor pe care le poate transmite.

„Reptilele sunt purtătoare de salmonele considerate mai periculoase un pic, mai rezistente şi de asta trebuie avut un pic de grijă. De fiecare dată când se umblă cu animalul trebuie să ne spălăm pe mâini”, spune dr. Crina Potcoavă, medic veterinar.

 Video. Ştirea de pe Digi 24:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tele Tele
    Cei de la Digi24 nu vor sa participe si ei sa ia o medalie de aur la „New York Festivals World`s Best TV&Films” cu acest reportaj? Macar sa duca ironia pana la capat. Hai faceti o cheta in redactie si inscrieti acest reportaj sigur va lua un premiu, mentiune ceva.
  • Om bun Om bun
    Foarte frumos reportajul, sper ca lumea sa se prinda de aceste subtilitati :))
  • Aka Aka
    Iar cei de la antena 3 ar trebui sa se spele si la gura, nu doar pe maini.
  • vvv vvv
    preluat* :P
  • geo geo
    Sper ca acest reportaj sa fie reluat deseara si la Antena 1 si la Antena 3.

Trimite un comentariu

sus