Skip to main content

Andreea Raicu pleacă de la Prima TV, după 14 ani: "Politica de programe a postului nu mai corespunde cu dorinţele şi cu planurile mele de viitor"

 
Screen Shot 2014-12-16 at 2.44.11 PM
Screen Shot 2014-12-16 at 2.44.11 PM

Screen Shot 2014-12-16 at 2.44.11 PMAndreea Raicu se desparte, la finalul acestui an, de Prima TV, televiziune pentru care a lucrat în ultimii 14 ani.

Publicitate

Vedeta, care a fost mulţi ani imaginea televiziunii Prima TV, spune că acum „politica de programe a postului nu mai corespunde cu dorinţele" şi cu planurile ei de viitor.

„Politica de programe a postului nu mai corespunde cu lucrurile pe care mi le doresc în acest moment. În acelaşi timp, faptul că niciunul dintre proiectele pe care mi le-au propus nu au mai reprezentat o provocare a fost decisiv. Pentru mine televiziunea nu e doar o ocazie de a apărea pe micul ecran. Nu-mi doresc să fiu la televizor doar de dragul de a fi văzută", a declarat Andreea Raicu, în exclusivitate, pentru Paginademedia.ro.

Fosta prezentatoare a unor formate importante ale postului Prima TV (Big Brother, Megastar şi “Reuniunea de clasa”) a mai povestit în interviul acordat Paginademedia.ro că nu va renunţa la televiziune pentru că este spaţiul  în care se simte cel mai bine şi care i-a adus "foarte multe satisfacţii".

CONTEXT. Decizia Andreei Raicu de a părăsi televiziunea deţinută în prezent de Cristian Burci vine la scurt timp după ce Mihai Găinuşă a cerut insolvenţa Prima TV pentru „facturi neplătite de anul trecut", iar departamentul de PR al postului a fost restructurat din cauza problemelor financiare.

Întrebată dacă Prima TV are datorii neachitate către ea, vedeta a spus:

„Contractul meu cu Prima TV este în derulare până la finalul anului, când am convingerea că se vor stinge şi obligaţiile financiare".

Andreea Raicu şi-a anunţat despărţirea de Prima TV şi pe pagina sa de Facebook.

Răspunsurile oferite de Andreea Raicu la întrebările adresate de Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Care este ultima zi la Prima TV? 

Andreea Raicu: Data la care se încheie contractul meu cu Prima TV este 31 decembrie 2014.

Care este motivul pentru care ai decis să rupi colaborarea cu Prima TV?

Politica de programe a postului nu mai corespunde cu lucrurile pe care mi le doresc în acest moment. În acelaşi timp, faptul că niciunul dintre proiectele pe care mi le-au propus nu au mai reprezentat o provocare a fost decisiv. Pentru mine televiziunea nu e doar o ocazie de a apărea pe micul ecran. Nu-mi doresc să fiu la televizor doar de dragul de a fi văzută. Este o profesie care m-a făcut să evoluez, lucru extrem de important pentru mine atât pe plan personal, cât şi profesional şi am nevoie de această provocare în permanenţă.
Tot ce am facut la Prima TV - Big Brother, Megastar, “Reuniunea de clasă”, câteva dintre emisiunile care îmi vin acum în minte – au fost nişte proiecte inovative pe piaţa de divertisment din România la momentul respectiv, care pe mine m-au ajutat să cresc şi să devin ceea ce sunt azi. Propunerile recente însă nu au mai fost în masură să mă motiveze la fel de mult aşa că am preferat să spun “Stop!”, decât să ma blazez.

Nu este o decizie luata peste noapte pentru că vorbim de o relaţie de 14 ani! Nu cred că pe piaţă mai sunt multe persoane care sa fi fost mai loiale locului de munca ☺
Îmi vin în minte doar Andreea Esca, Andi Moisescu şi Neti Sandu – foştii mei colegi cu care am debutat la “Ora 7,Buna dimineata!”in urma cu 17 ani.

Ai discutat cu alte posturi pentru o nouă colaborare?

Niciodată propunerile nu au lipsit, am fost în permanenţă curtata de posturile de televiziune, au existat chiar şi discuţii avansate în vederea unei colaborări cu alte posturi în afară de Prima TV, dar până în acest moment niciuna dintre aceste propuneri nu am simţit că mi se potriveşte cu adevărat.

Îţi doreşti să te mai implici în alte proiecte de televiziune?

Da! Televiziunea este spaţiul în care eu mă simt cel mai bine, cu care am dezvoltat o relaţie speciala: aici am crescut, am evoluat şi am avut parte de foarte multe satisfacţii. Îmi doresc să lucrez în continuare în televiziune, dar într-un proiect care să mă reprezinte, să mă provoace şi să mă facă să cred în el. Mă uit pe piaţa de TV şi uneori mă doare să văd care e direcţia în care o ia o anumită parte din această industrie. În acelaşi timp mă bucur foarte tare să vâd că există locuri în care oamenii fac televiziune adevarată şi de calitate.

Ce vei face în continuare?

Voi dedica şi mai mult timp şi energie revistei mele on-line www.andreearaicu.ro – un spaţiu în care am reuşit să creez o comunitate foarte mare de femei, care îşi doresc să traiască frumos şi cu care mă bucur să împart lucrurile pe care le-am învăţat de-a lungul timpului -, voi continua seria de conferinte motivaţionale “Trăieşte frumos!”, voi dezvolta canalul meu de Youtube, dar si celelalte proiecte conexe: magazinul on-line shop.andreearaicu.ro, colectia de haine Simplicity, linia de tricouri Tssshirt si bijuteriile Serendipity.

Ce se intamplă cu echipa care ţi-a produs anumite emisiuni la Prima TV? Unele vedete când pleacă de la un anumit post îşi iau şi echipa, se va întâmpla acelaşi lucru şi în cazul tău?

Ultimele proiecte au fost externalizate către case de producţie independente, care în acest moment îşi derulează activitatea de sine stătător.

Are postul Prima TV datorii neachitate către tine ?

Contractul meu cu Prima TV este în derulare până la finalul anului, când am convingerea că se vor stinge şi obligaţiile financiare.

Ce a spus Andreea Raicu, pe pagina sa de Facebook: 

"În acest moment însa politica de programe a postului nu mai corespunde cu dorinţele şi cu planurile mele de viitor aşa că am luat decizia de a pune punct colaborării noastre. (...)
Aceasta nu este o despărţire de televiziune pentru că e un domeniu pe care îl iubesc şi care mă face să ma simt extrem de vie! Dacă vor exista în viitor propuneri de colaborare cu care să rezonez, cu siguranţă le voi da curs", a spus Andreea Raicu, într-un comunicat de presă postat pe pagina sa de Facebook.

Despre Andreea Raicu

  • Andreea Raicu este vedetă Prima tv şi moderatoare a mai multor emisiuni de Stil şi divertisment.
  • A debutat în televiziune în 1996, după ce cu an înainte avea să intre în atenţia presei când a câştigat locul 1 la finala naţională „Elite Model Look” şi premiul „Best Elegance” „Elite Model Look” organizată la Seul, devenind astfel prima româncă recompensată cu un astfel de premiu.
  • Şi-a început cariera în televiziune la postul din Pache Protopopescu, PRO TV, unde a prezentat, pe rând, „Ora 7, Bună dimineaţa” (1996 - 1997) şi „Pro fashion”.
  • Din 2000, este vedetă Prima TV, unde a moderat numeroase show-uri televizate, unele live, altele înregistrate. Între acestea se numără „Reuniune de clasa”, "Stil', respectiv reality show-urile de succes Big Brother şi Megastar .
  • Deşi se cunosc mai puţine detalii despre reporterul Andreea Raicu, vedeta a fost redactor de modă şi frumuseţe timp de 6 ani (1999-2005) la revista autohtonă de celebrităţi, Viva, şi timp de 2 ani (2006 - 2008) la revista Look.
  • Andreea Raicu a scris şi la cotidianul Jurnalul Naţional între 2002-2003, în cadrul rubricii săptămânale „Interzis bărbaţilor”, pentru ca în 2000 să realizeze şi emisiunea de lifestyle, „Bal Mascat”, pentru ascultătorii Europa FM.
  • Andreea Raicu a lansat împreună cu designerul Irina Schrotter în 2006, o linie vestimentară numită „Irina Schrotter-Andreea Raicu”, iar trei ani mai târziu a prezentat publicului propria linie de tricouri, „Tssshirt” by Andreea Raicu.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Geo Anti Limonada Geo Anti Limonada
    Da' Gataiantu ce pazeste ? El ce mai "joaca" : fifty-fifty sau "suna un prieten" ? Bravos natiune, halal "vedete"...
  • Ionut Ionut
    Du-te la Antena 1. Daca Varciu a putut obtine 7-8 mii/luna iti dai seama cat poti obtine tu...
  • adrian adrian
    doamne fereste. de cati cititori de prompter e nevoie pe piata asta. si daca tot citesc ce scriu altii, sa aduca niste prospaturi. de doamna cu neg ne-am saturat.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Stati ca nu pricep. Deci, intre un Chivu, una-alta, Tecau si ce o mai fi fost, doamna aceasta se ocupa cu ceva? Si nu mai poate, pentru ca sa zic, rezista? E glumeata? Nu va suparati, dar imi recunosc ignoranta: poate cineva sa-mi zica emisiunea pe care a facut-o-prezentat-o doamna? Va rog frumos, nu vreau sa-mi stric sarbatorile cu intrebari hamletiene, luminati-ma!
  • go go
    nici o pierdere ptr piata tv din romania...dimpotriva
  • mihai mihai
    Se intoarce de unde a plecat...o sa revina la PRO Tv
  • paul S paul S
    Ptiu, Doamne iarta-ma!
    Petrisoare, dar tu promovezi concurenta?
    Uite, si d-ra. Raicu are publicatie on-line, la fel ca tine.
  • Horea Horea
    Andreea,
    daca stii "bine" pe cineva de la TVR, totul se rezolva.
    Acolo, la TVR, pe o usa unii sunt dati afara iar pe alta intra altii.Acestia, ultimii, vor primii salarii cu mult mai mari decat cei dati afara.
    Asa se fac economii la TVR-ul inglodat in datorii.

Trimite un comentariu

sus