Skip to main content

ARESTĂRI în dosarul MediaPro: 30 de zile pentru cele 11 persoane reţinute zilele trecute

 
studiourile mediapro_foto Adevarul
studiourile mediapro_foto Adevarul

studiourile mediapro_foto Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 11 persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul MediaPro, scrie Digi24, care citează Agerpres. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei arestaţi. Ieri, cei 11 fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore.

Cele 11 persoane — Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan, Andreea-Cornelia Stănculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Dănuţ Puiu, Elena-Lucia Adăscăliţei, Elena Niţă, George-Laurenţiu Dinu, Elena Calapereanu şi Corina Medeleanu — au fost reţinute vineri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru un prejudiciu adus bugetului de stat de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Procurorii au audiat şi alte persoane în acest dosar, printre care şi pe Andrei Boncea, soţul cântăreţei Loredana Groza, dar acesta nu a fost reţinut.

Procurorii susţin că, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan şi Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcţii de conducere/administrare în cadrul a trei societăţi comerciale de profil "media", cu complicitatea celorlalţi inculpaţi, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază operaţiuni reale de achiziţie, provenind de la un număr mare de societăţi comerciale, de tip "fantomă".

"O parte din sumele înscrise în facturile sus-menţionate erau transferate în conturile bancare ale societăţilor emitente (reprezentând 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societăţi' şi, eventual, TVA-ul — de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanţe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăţi comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajaţi din cadrul acestora", declară procurorii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Geheime Geheime
    Adica platim alti bani din taxe ca sa mai tinem 11 persoane in arest? Ce a ajuns DNA? Un Gestapo? Confiscati-le banii si la munca in folosul comunitatii.

Trimite un comentariu

sus