Skip to main content

Attila Biro, jurnalist la Gândul.info: "Mă delimitez de comunicatul Mediafax"

 
Attila Biro Gandul
Attila Biro Gandul

Attila Biro Gandul
Foto: Pagina de Facebook a lui Attila Biro

Publicitate

"Comunicatul ăsta este incorect. Mă delimitez de el", a scris Attila Biro, jurnalist al publicaţiei Gândul.info, pe pagina sa de Facebook, despre comunicatul de presă al Mediafax cu privire la anchetările care vizează grupul de presă.

Jurnalistul de la Gândul.info, publicaţie care face parte din Mediafax Group, a mai subliniat faptul că oricine încalcă legea "trebuie să plătească".

"Dacă cineva a încălcat legea trebuie să plătească. Susţin şi voi susţine acest principiu", a mai scrie Attila Biro.

Reamintim că ieri seară Mediafax Group a reacţionat printr-un comunicat de presă după punerea în mişcare a acţiunii penale. Mediafax Group a precizat că îşi va promova cu vigoare în justiţie punctul de vedere diferit de cel al procurorilor şi inspectorilor antifraudă care încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală.

„În fapt, procurorii şi inspectorii antifraudă califică activităţile de drept de autor independente ca dependente şi le încadrează la evaziune fiscală. Avem un punct de vedere diferit asupra faptelor şi îl vom promova cu vigoare în justiţie”, se arată în comunicat.

Vezi comunicatul complet AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Beyond Beyond
    Ce dragut! Tortionarul servit dragut, vrea sa devina un deontolog. Poate nu mai da sanse de supravietutire, Mediafax Group, si vrea o potentare a CV-ului, pentru o treaba de stinga bine platita.
    Nu stiu ce are de castigat din delimitare,..., poate stie el mai bine ce... dar spune multe despre omul Biro...(cand corabia ia apa,..., te apuci sa dai cu toporul)..., nu vad decat oportunism, bravura gratuita, lipsa de loialitate brandului, de care a beneficiat, si pe care l-a promovat prin munca sa.
    P.S. cam cata reclama sa vinzi pentru a asigura salarii sa zicem decente a majoritatii celor peste 800 de angajati, plus conditii de lucru si auxiliare plus taxe. Ghinion razboiul dintre cei doi, magnific, s-a terminat la fel de prost pentru amandoi. Cel din urma de-abia acum incepe sa traga sa ramana alive. Celalalt este mort din punct de vedere profesional...
  • aaaaa aaaaa
    e ok sa platesti drepturi de autor cand faci o munca care trebuie sa primeasca drepturi de autor. nu orice jurnalist face munca de autor si in niciun caz departamentul IT. autor-scriitori, regizori, compozitori, scenaristi si unii jurnalisti care scriu in mod special in presa scrisa. un material de sttiri nu implica drept de autor. autor- drept artistic. pe de alta parte, eu sunt de acord ca neplata impozitelor. o sa fac ilegalitati pana mor. ce-mi ofera statul? ma duc la spital privat de 15 ani, nu am copii la scoala, nu am masina-folosesc taxiul si plateste taximetristul taxa de drum, nu vreau pensie ca oricum n-o sa fie cine sa mi-o plateasca. cand fiscalitatea pe drepturi de autor o sa fie decenta, o sa platesc . pana atunci...nici nu ma gandesc. sunt pro evaziune. si la faza asta, cine n-a avut firma, sa taca. iar pe domnul jurnalist il inteleg ca a luat pozitie daca isi doreste ca legea sa fie respectata. dar sa aiba curajul sa plece dintr-o institutie in care nu se regaseste. sigur in alte parti-gen antena- drepturile de autor de platesc. NOT. pot sa fac aceste afirmatii pentru ca am lucrat pentru mai multe trusturi media si dupa ce taxa a sarit de 10 la suta...nu s-a mai platit nimic la stat.
  • Octavian Basoc Octavian Basoc
    Sa ai un contract de drepturi de autor este absolut in regula. Tu trebuie sa platesti taxe aferente tipului si valorii contractului. Cesionarul - sa-i spunem angajatorul - de asemenea. Problema aici, domnul Biro ma poate corecta daca gresesc, este ca angajatorul nu a platit aceste taxe niciodata sau, sa spunem, in ultimii 5-6 ani. Dupa cum nu a platit nici TVA si nici impozit pe profit. Procurorii nu reclama existenta contractelor de drepturi de autor ci faptul ca nu au fost platite taxele aferente lor. In acest sens, cred eu, trebuie inteleasa delimitarea domnului Biro de comunicatul Mediafax. Evaziunea fiscala in acest caz, de vreo 5 milioane de euro vine din neplata impozitelor de orice fel - contracte de drepturi de autor, impozit pe profit si TVA.
  • penal penal
    S-a delimitat si de contractul/ contractele de autor semnate pana acum cu patronatul, in cadrul grupului ? :)))
  • Vasile Vasile
    Cred ca gresesti, geo. Angajatorul nu cumpara decat produsul muncii. Nu cumpara constiinta. Desigur ca sunt multi cei care isi vand si constiinta. Dar ei nu trebuie sa fie modele.

    Desigur, de asemenea, ca ar putea fi foarte bine fortat sa plece, dar un loc de munca, mai ales un ziar, nu este o organizatie fundamentalista. Desi in mass-media de azi, asemanarile sunt tot mai izbitoare.
  • geo geo
    Daca punctul tau de vedere nu este cel al angajatorului tau, mai bine ar fi sa pleci. Sunt sigur ca iti vei gasi, in scurt timp, alt loc de munca, daca esti valoros.
  • Vasile Vasile
    Normal ca nu e in regula comunicatul, pentru ca nu raspund la acuzele procurorilor, care zic ca Mediafax a creat niste firme fantoma pe care le-au umplut de datorii la stat dupa care le-au abandonat. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa iti dai seama de asta.

    Tot ce face Mediafax e sa creeze o realitate paralela ca sa bage spaima in toti ziaristii din Romania ca o sa ii salte procurorii si pe ei. Au semanat doar ura si acum vor solidaritate...

    Dar care este adevarul domnule Biro?
  • Mm Mm
    Bun,bravo lui.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Felicitari, iata ca jurnalismul nu a murit, pentru ca jurnalismul inseamna jurnalisti, cum se vaita un neavenit ca Sever Voinescu in Dilema Veche. E ca si cum spui ca a murit arta spectacolului, pentru ca au inventat comunistii Cintarea Romaniei.
    In fine, presa e pe moarte, din cauza acestor patroni care nu vad decit propriul buzunar. Daca ar fi folosit, de la inceput, puterea pe care au avut-o pentru facilitati pentru presa, pentru difuzare, pentru subventii fara conditii, ca in alte tari, pentru facilitati acordate ziaristilor (transport in sistemul public, cazare) si nu i-ar fi transformat in sclavi, punindu-i sa-si vinda libertatea, pentru a nu le cumpara munca, era prea scump, alta era situatia.
    Sistemul a fost sa se imbogateasca repede, oricum, ajutati din plin si de vindutii din profesie, care se gasesc peste tot! Necazul este ca sunt si ei complici la evaziune fiscala, pentru ca au facut-o constient! Cum sa semnezi cesionarea drepturilor de autor pentru publicatia X cu firma Y?

Trimite un comentariu

sus