Skip to main content

Băsescu: "Trebuie să se găsească soluţii fiscale pentru presă"

 
Image_1220-1850(CH-19)
Image_1220-1850(CH-19)

Image_1220-1850(CH-19)

Publicitate

"Cred că e esenţial ca în numele democraţiei să se găsească soluţii fiscale pentru mass-media", a spus Traian Băsescu în ultimul discurs la Palatul Cotroceni.

"Sistemul fiscal, pe de o parte, dar şi realităţile economice fac ca presa să fie mult prea incorsetată de interesele patronilor de presă", a spus Băsescu.


Un mediu fiscal favorabil presei e o soluţie care ar duce la redobândirea independenţei presei. S-ar putea să îmi fac o temă din acest lucru", a continuat el.

Despre ce se întâmplă pe posturile de ştiri: "Spectacolul rechizitoriilor la televizor nu face bine justiţiei", a mai spus Traian Băsescu în ultimul discurs de la Cotroceni.

Burtierele posturilor de ştiri în timpul transmisiei, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Justitiarul Justitiarul
    TVA-ul nu e de 9% decat strict pentru vânzarea de publicatii in retail. In rest, pe servicii, toata presa, si scrisa si audio-vizuala, are TVA de 24%. Deci orice publicatie factureaza publicitatea incasata cu 24%. Nemaivorbind ca facureaza azi si incaseaza la niste luni de zile distanta. Uneori, fiscul deja pune popriri pentru venituri facurate si neincasate. O solutie fiscala pentru presa, una dintre cele mai afectate ramuri economice in criza, este o solutie normala, pentru o tara normala. Multe tari occidentale si-au ajutat presa in criza, numai ai nostri au vanat-o mai abitir, ca sa ramana in viata numai aia ”care trebuie”. Basescu e destept. Promovarea unei astfel de teme s-ar putea sa ii aduca simpatie din partea mass media.
  • Mm Mm
    9% ?Si nici atat nu platesc ai lui Sarbu?Poate e o afacere care nu mai merge cu atatia "jurnalisti" angajati,nu stiu sa evolueze,nu au realizat la timp ca presa scrisa nu mai merge si pe online nu ai nevoie de atatia bagatori de seama.Mai ales de dinaia gen Mandruta.
    Sunt publicatii economice care scriu despre economie,finante,etc si ei nu sunt in stare sa isi administreze propria afacere,au nevoie de scutiri de la stat?
  • mihai mihai
    Dupa razboi....A asteptat 10 ani ca sa spuna asta ? Jenant
  • Nae Nae
    Presa are TVA de 9%, la fel ca painea si medicamentele. De fapt, Basescu e suparat ca prietenii lui de la Gandul si Mediafax trebuie sa plateasca macar taxele astea mici de tot.

    Am putea totusi sa facem un fond national de solidaritate cu cei mai purin inzestrati de la natura precum Mindruta, CTP sau Turcescu ...
  • Mm Mm
    De ce nu l-a pus pe Boc sa gaseasca solutii fiscale?De exemplu sa nu creasca TVA cu 5% nu era o masura fiscala buna nu numai pentru presa?

Trimite un comentariu

sus