Skip to main content

Dana Deac revine pe TV cu seria de interviuri "Eroii necesari", la TVR 1

 
Dana Deac
Dana Deac

Dana Deac

Publicitate

La început de decembrie, Dana Deac revine pe micul ecran la TVR 1 cu o serie de interviuri cu oameni care au schimbat lumea. Seria de interviuri numită "Eroii necesari" va fi difuzată din 6 decembrie, ora 14.30, la TVR 1 şi TVR+.

În galeria de interviuri cu oameni care au schimbat lumea figurează: poeta Ana Blandiana, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, dar şi creatorul Internetului Vint Cerf, potrivit unui comunicat de presă al Televiziunii Române.

Dana Deac deschide seria cu un interviu inedit: cu poeta Ana Blandiana. Telespectatorii TVR 1 şi TVR+ vor afla despre schimbarea din 1989, 1996 şi 2014 într-o „conversaţie în care s-au rostit multe adevăruri nerostite până acum” (Dana Deac).

Urmează apoi, în cea de-a doua ediţie Eroi necesari, cea din 13 decembrie, dialogul despre schimbare cu Ion Iliescu.

Cel de-al treilea invitat, Emil Constantinescu, un preşedinte democrat, va discuta despre limitele şi limitările schimbării în democraţiile aflate la început de drum.

Evenimentul seriei este interviul acordat în exclusivitate pentru publicul din România de inventatorul Internetului sau „Părintele Internetului", cum mai este numit Vint Cerf. Din interviul care va fi difuzat de TVR 1 şi TVR+ în ultima zi de Crăciun, telespectatorii vor afla ce pregăteşte NASA în materie de Internet interplanetar, cum va arăta omenirea în următorii zece ani, ce români l-au impresionat pe inventatorul Internetului, dar şi ce invenţii vor schimba faţa lumii.

Eroi necesari este un program realizat cu sprijinul EximBank şi produs de Online Video pentru TVR 1.

Despre Dana Deac:

  • Dana Deac lucrează în mass-media din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea din Bucureşti şi a urmat numeroase cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia.
  • A fost, pe rând, şef de secţie la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, şef secţie Veniţi cu noi pe programul doi, Departamentul Social al TVR 2, redactor-şef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producător executiv, producător, reporter şi moderator la Antena 1 şi Antena 3. A condus, timp de câţiva ani, postul TVR 1 şi are în palmares patru premii APTR şi un premiu CRP.
  • Dana Deac a fost distinsă de Regele Mihai cu decoraţia Nihil Sine Deo, prin care Regele a onorat „realizările profesionale de înaltă ţinută ale jurnalistei, precum şi exemplul său desăvârşit de curaj, etică şi comportament public".
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    am sa-i parafrazez pe ilf si petrov: „ivan ivanovici se hotaraste sa-l viziteze pe tar, afland, tarul abdica.” dana deac revine la tvr, afland, tvr intra in faliment. :)
    daca si astia sunt eroi si necesari vai, de capul realizatoarei. :( alo, tovarasa dana, o sa-l intrebati pe iliescu cum a fost cu "drogatii" din piata pentru care a chemat minerii? sau o sa-l lustruiti la doua perii cu limba? ca stiu ca va pricepeti, nu gluma! iliescu si constantinescu sunt exact nemernicii de care romania s-ar fi lipsit bucuroasa! nu ca l-as crede mai bun pe basescu! :)
  • mariana mariana
    ii urez doamnei DD multa sanatate si bun venit in televiziune, eu cred ca inspiratia dumneaei de a face primele emisiuni cu cei doi fosti presedinti unul ratat si un comunist ma face ca sa nu ma uit la cele doua emisiuni cu acesti doi neispraviti.
  • marius marius
    Ii urezm succes cu emisiunea, dar invitatii , ma refer la Iliescu si Constantinescu sunt total neinspirati. Poate doar la emisiunea "Asa nu!" erau potriviti!

Trimite un comentariu

sus