Skip to main content

DECIZIE DEFINITIVĂ. Radu Banciu trebuie să-i ceară scuze în direct Andreei Berecleanu şi să-i plătească, alături de B1 TV, daune de 15.000 de lei

 
Andreea Berecleanu
Andreea Berecleanu

Andreea Berecleanu

Publicitate

Andreea Berecleanu a câştigat definitiv şi irevocabil un proces cu Radu Banciu şi B1 TV. Cei doi „pârâţi”, Banciu şi B1 TV, trebuie să-i plătească în solidar despăgubiri de 15.000 de lei şi să-i prezintă scuze publice Andreei Berecleanu „prin publicarea unui articol, pe cheltuială proprie, pe prima pagină a două cotidiane şi în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”.

Decizia Tribunalului Bucureşti, în continuare: 

„Admite recursul. Modifică în parte sentinţa atacată în sensul că obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de daune morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate. Irevocabilă.”

CONTEXT. Andreea Berecleanu l-a dat în judecată pe Banciu şi postul B1 TV în 2012, după ce Banciu a afirmat în cadrul emisiunii sale că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare, pentru funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze“. El a mai vorbit şi despre o presupusă relaţie cu Dan Diaconescu (OTV).

„Trebuie să răspundă pentru ce a afirmat. Să aducă dovezi”, a declarat Andreea Berecleanu, la momentul respectiv, pentru paginademedia.ro.

Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Andreei Berecleanu în decembrie 2013. La momentul respectiv, Judecătoria a decis ca pârâţii să plătească în solidar 30.000 de lei, pe lângă prezentarea scuzelor publice. Decizia nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată cu recurs de postul B1 TV la Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul a decis zilele trecute să înjumătăţească suma stabilită iniţial de Judecătoria Sectorului 1, însă a menţinut celelalte dispoziţii, referitoare la „exprimarea de scuze în mod public faţă de reclamantă prin publicarea unui articol, pe cheltuiala proprie, pe prima pagină a două cotidiane şi în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, din decembrie 2013: 

„Admite in parte actiunea precizata.Obliga paratii in solidar la 30.000 lei ca despagubiri. Obliga paratii la exprimarea de scuze in mod public fata de reclamanta prin publicarea unui articol, pe cheltuiala proprie, pe prima pagina a doua cotidiane si in cadrul emisiunii Lumea lui Banciu.Cu recurs in 15 zile de la comunicare.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doina doina
    pe cine a cunoscut la judecatorie??????????
  • adi adi
    parerea mea e ca decizia ii face mai mult rau sus-numitei berecleanu. eventual afla si unii care nu auzisera. lumea uitase, ce sa mai zgandari...
  • gogu gogu
    judecatăroia? unde-i aia? :DDDD
  • Sho ze gun Sho ze gun
    Formularea "s-iă" e un de DERAPAJ nesimtit lipsit de deontologie sau e o NOUTATE pe care telespectatorii trebuie sa o accepte cu intelegere pentru ca nici SHOGUNUL nu mai are bani. Eh, Petrica?

Trimite un comentariu

sus