Skip to main content

DECIZIE DEFINITIVĂ. Radu Banciu trebuie să-i ceară scuze în direct Andreei Berecleanu și să-i plătească, alături de B1 TV, daune de 15.000 de lei

 
DECIZIE DEFINITIVĂ. Radu Banciu trebuie să-i ceară scuze în direct Andreei Berecleanu și să-i plătească, alături de B1 TV, daune de 15.000 de lei
Andreea Berecleanu

Andreea Berecleanu

Publicitate

Andreea Berecleanu a câștigat definitiv și irevocabil un proces cu Radu Banciu și B1 TV. Cei doi „pârâți”, Banciu și B1 TV, trebuie să-i plătească în solidar despăgubiri de 15.000 de lei și să-i prezintă scuze publice Andreei Berecleanu „prin publicarea unui articol, pe cheltuială proprie, pe prima pagină a două cotidiane și în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”.

Decizia Tribunalului București, în continuare: 

„Admite recursul. Modifică în parte sentinţa atacată în sensul că obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de daune morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate. Irevocabilă.”

CONTEXT. Andreea Berecleanu l-a dat în judecată pe Banciu și postul B1 TV în 2012, după ce Banciu a afirmat în cadrul emisiunii sale că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare, pentru funcție. Și-a găsit bărbați bine situați care să o propulseze“. El a mai vorbit și despre o presupusă relație cu Dan Diaconescu (OTV).

„Trebuie să răspundă pentru ce a afirmat. Să aducă dovezi”, a declarat Andreea Berecleanu, la momentul respectiv, pentru paginademedia.ro.

Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Andreei Berecleanu în decembrie 2013. La momentul respectiv, Judecătoria a decis ca pârâții să plătească în solidar 30.000 de lei, pe lângă prezentarea scuzelor publice. Decizia nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată cu recurs de postul B1 TV la Tribunalul București.

Tribunalul a decis zilele trecute să înjumătățească suma stabilită inițial de Judecătoria Sectorului 1, însă a menținut celelalte dispoziții, referitoare la „exprimarea de scuze în mod public față de reclamantă prin publicarea unui articol, pe cheltuiala proprie, pe prima pagină a două cotidiane și în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, din decembrie 2013: 

„Admite in parte actiunea precizata.Obliga paratii in solidar la 30.000 lei ca despagubiri. Obliga paratii la exprimarea de scuze in mod public fata de reclamanta prin publicarea unui articol, pe cheltuiala proprie, pe prima pagina a doua cotidiane si in cadrul emisiunii Lumea lui Banciu.Cu recurs in 15 zile de la comunicare.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu