Skip to main content

EXCLUSIV. RCS va fi noul proprietar al reţelei Pro FM. Digi şi CME au ajuns la o înţelegere. Urmează avizul CNA. Angajaţii postului au fost anunţaţi astăzi că postul va intra în familia Digi

 
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Publicitate

EXCLUSIV. Reţeaua Pro FM îşi va schimba proprietarul. Staţia de radio înfiinţată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicaţii care deţine şi postul de ştiri Digi 24. Achiziţia urmează să treacă zilele următoare prin formalităţile cerute în astfel de cazuri de Consiliul Naţional al Audiovizualului, înainte de a fi finalizată.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, angajaţii Pro FM au fost anunţaţi astăzi că Central European Media Enterprises şi grupul RCS&RDS au ajuns la o înţelegere şi că, după aprobarea CNA, grupul care deţine Digi 24 va fi proprietar al Pro FM .

La anunţul făcut redacţiei Pro FM au participat şi reprezentanţi ai RCS. Alexandru Oprea (preşedintele grupului RCS), Ioan Bendei (administratorul RCS) şi Cosmin Prelipceanu, redactor şef Digi 24, au venit la redacţia Pro FM când a fost făcut anunţul legat de înţelegerea CME-Pro FM.

Discuţiile pentru reţeaua Pro FM au început în primăvară, cu mai mulţi ofertanţi, însă Digi 24 avea cele mai multe şanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Ambele. Și Music FM (București, Cluj-Napoca și Tg. Mureș) & Dance FM București.
  • unu unu
    Nu se spune nimic de brandul PROFM ./ Ramane la CME sau trece la RCS ?
  • unu unu
    Frecventele sint ale statului . Corect ar fi daca nu mai poti sa sustii o afacere sa le dai ianpoi sa le ia altul care poate . Cu vanzari de frecvente s-au imbogatit multi afaceristi locali care au vandut la retelele radio ce nu primeau frecvente de la CNA .Evident cei de la CNA si-au luat partea . Nu inteleg insa ceva : in cazul Guerrilla nu se putea si s-au blocat licentele . Acum se poate ?
  • MegaHertz MegaHertz
    Pai ce au cumparat ? reteaua locala PRO FM sau reteaua nationala INFO PRO ... ??? Sau amandoua ???
  • BDorin BDorin
    Miscare buna, totusi RCS-RDS are niste frecvente castigate anu acesta si bineinteles se vor imparti aceste frecvente in DIGI FM si DIGI Sport FM miscare buna.
  • adi adi
    Deci e adevarat ca sunt disponibilizari! Cate 10 la fiecare statie locala inseamna 80 de oameni dati afara! Sau pentru postacii Digi sunt cantitate neglijabila!Problema e alta.Nu sunt doar 80.Si vor pleca si de la centru.Si nu doar cei carora nu le sunt prelungite celebrele contracte pe 6 luni!
  • mariana mariana
    @Gica. Sa stii ca pe langa faptul ca esti arogant, TU esti Habarnist. RCS chiar a dat peste 100 de oameni afara acum in prag de Craciun. Oare daca tu erai printre cei 100, tot asa "hotarat" ca sa nu spun altfel, erai?
  • mariana mariana
    @iulia1. Ai dreptate in privinta disponibilizarilor. Au fost dati afara peste 100 de oameni, cam 70 de la statiile locale iar restul de la Bucuresti. @Raul, tu sigur esti postac RCS de "te prinde mirarea" si esti neincrezator........ca sa iti faci o ideie cum sta treaba la RDS, afla ca au dat 10 oameni afara de la statia locala Galati, 8 de la Constanta, 8 de la Timisoara si tot asa......cam cate 10 persoane au zburat de la fiecare statie locala. Trist este faptul ca am impresia ca v-a urma se pare si al doilea val de disponibilizari. Asa ca e RCS-RDS e pe val.........
  • mad79 mad79
    Acum cateva luni cand se anuntasera ofertantii ramasi in cursa,spunea cineva,ca frecventele sunt ale statului si nu se pot vinde!
    Asa cum se poate vinde/cumpara orice afacere,asa se poate cumpara si un post de radio,care este o afacere!
  • Thor Thor
    Se știa de ~o săptămână - 10 zile. De fapt părțile au ajuns la înțelegere de vreo două luni, dar se așteptau audiențele de toamnă pentru stabilirea prețului final.
  • Raul Raul
    disponibilizari la RDS? nu stiu ce si unde ai citit da e o minciuna
  • iulia1 iulia1
    Au fost cateva disponibilizari pe la posturile regionale, cam cate 10 persoane de la fiecare statie. Evident nu au fost dati afara directorii si vedetele. Sunt pusi pe liber cei care aduna stirile..
  • gica gica
    Mosulica, de unde sti ca se fac disponibilizari la Digi? Ori esti pe langa si vorbesti ca sa te afli in treaba ori ai prins ceva folclor si te dai mare specialist pe aici. Habarnisti ca tine umblu casutele de comentarii de pe siteurile domestice. Hai pa.
  • Adi Adi
    Astia se pregatesc de disponibilizari la Digi si cumpra Profm? Cine sa-i mai inteleaga?

Trimite un comentariu

sus