Skip to main content

Klaus Iohannis şi-a ales purtătorul de cuvânt: fosta directoare BBC World Service Bucureşti

 
TatianaNiculescuBran_radio romania cultural
TatianaNiculescuBran_radio romania cultural

TatianaNiculescuBran_radio romania cultural
Tatiana Niculescu Bran - Foto: radioromaniacultural.ro

Publicitate

Tatiana Niculescu Bran, fostul director BBC World Service Bucureşti, este noul purtător de cuvânt al preşedintelui ales Klaus Iohannis, potrivit unui anunţ postat de aceasta pe pagina sa de Facebook.

„Preşedintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt şi consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, şi devin, aşadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt.”, a anunţat aceasta.

Tatiana Niculescu Bran este scriitoare şi jurnalist. Ea a fost jurnalist la BBC World Service între 1995 şi 2004. Apoi, între 2004  şi 2008, Tatiana Niculescu Bran a fost directorul  BBC World Service din Bucureşti.

Potrivit polirom.ro, în 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatură română, Spovedanie la Tanacu, urmat, în 2007, de Cartea Judecătorilor. Cele doua romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru.

Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat de asemenea filmul După dealuri (Beyond the Hills), în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    un om care scrie! o doamna care nu arata a precupeata. o fata si niste ochi de om educat, citit, ingrijit. doamne ajuta! cred ca dupa mona musca este prima fata de femeie care nu-i pe calapodul ajunselor in politica pe cai netrebnice. sa fie intr-un ceas bun!

Trimite un comentariu

sus