Skip to main content

ATAC LA CHARLIE HEBDO. Şapte persoane reţinute în cazul masacrului de la Charlie Hebdo, dar nu şi cei doi atacatori

 
suspecti charlie hebdo_digi24
suspecti charlie hebdo_digi24

suspecti charlie hebdo_digi24

Publicitate

Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat "mai multe reţineri" şi "arestări preventive" în ancheta privind atacul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, scrie Mediafax. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat arestarea preventivă a şapte persoane.

În plus, oficialii francezi au anunţat că au identificat doi suspecţi în cazul atacului sângeros de la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo.

Un complice la crima celor doi, şoferul maşinii cu care aceştia au fugit, s-a predat poliţiei.

Potrivit Mediafax, este vorba despre francezul Cherif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, şi de fratele său, Said, în vârstă de 34 de ani. Cherif Kouachi este un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism, condamnat pentru prima dată în 2008.

Născut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de naţionalitate franceză şi supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a făcut parte din "filiera Buttes-Chaumont". Sub autoritatea unui "emir", Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi.

Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, a anunţat viceprimarul Parisului Patrick Klugman.

"Cei doi criminali au intrat în timpul şedinţei de redacţie, i-au strigat pe nume pe caricaturişti, i-au luat de-o parte şi i-au executat împuşcându-i în cap", a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relaţiile Externe.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus