Skip to main content

Încă o lovitură pentru presa scrisă. Un mare lanţ de chioşcuri din Capitală are probleme cu Fiscul

 
Chiosc
Chiosc

ChioscUn mare distribuitor de presă din Bucureşti, cu peste 300 de chioşcuri, riscă să intre în insolvenţă, din cauza unor probleme cu Fiscul, scrie DailyBusiness.ro.

Publicitate

Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 cere insolvenţă operatorului chioscurilor Acces Press, respectiv Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă SA, potrivit unui dosar înregistrat pe 9 ianuarie la Tribunalul Bucureşti.

Această companie a fost înfiinţată ca urmare a acordului survenit cu Primăria Municipiului Bucureşti precum şi cu primarille tuturor sectoarelor capitalei referitor la elaborarea şi implementarea unui proiect comun de utilitate publică privind organizarea unei reţele moderne de difuzare a presei şi cărţii, care să înlocuiască tarabele şi tonetele existente şi să apropie Bucureştiul de aspectul dorit al unei capitale europene.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu, reţeaua de chioşcuri a companiei depăşeşte 350 de unităţi, cele mai multe aflându-se în sectorul 3 al Capitalei.

CONTEXT. Compania a raportat în 2013 afaceri de 5,5 milioane de lei şi un profit net de peste 100.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finatelor. În acelaşi an, datoriile distribuitorului de presă se cifrau la 5,1 milioane de lei.

Intrarea în insolvenţă şi a acestui operator ar crea mari dificultăţi pentru publicaţiile care mai apar în forma tipărită, şi-aşa afectate de reducerea numărului difuzorilor de presă scrisă din ultima perioadă.

Printre publicaţiile distribuite în reţeaua Acces Press se număra: Libertatea, Click!, România Liberă şi Cosmopolitan, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus