Skip to main content

Nelson Mondialu' a adus o amendă de 10.000 de lei postului Kanal D

 
wowbiz_lazarus_nelson
wowbiz_lazarus_nelson

wowbiz_lazarus_nelsonConsiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea Kanal D cu 10.000 de lei pentru derapajele din emisiunea WowBiz în care Luis Lazarus s-a certat cu Nelson Mondialu (foto stânga). În acest context, postul a fost amendat pentru limbaj injurios.

Publicitate

Amenda a fost dată la propunerea Monicăi Gubernat, membru CNA, care a considerat că în emisiune a fost încălcat articolul 39, alineatul 2 din Legea Audiovizualului şi 18, b din Codul audiovizualului.

Mădălin Ionescu, în faţa membrilor CNA: „Aş vrea să menţionez că, în general, Wowbiz nu a fost obiectul dumneavoastră de studiu. E adevărat că prezenţa lui Nelson Mondialu este contestabilă, dar noi nu l-am prezentat niciodată drept un model. Lipsesc din această prezentare porţiuni (din emisiune - n.r.) în care am cerut întreruperea microfonului. Am cerut un limbaj decent, am cerut cu insistenţă tăierea microfonului. Nu văd marile jigniri din aceste secvenţe. În principiu, atunci când discuţia a degenerat, emisia s-a încheiat. Nu-mi place să văd aşa ceva, dar nu cred că a fost atât de îngrozitor. A fost mai degrabă un registru umoristic.”

Ce articole au fost încălcate:

Art 39, alineatul 2 „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective."

Art 18, b din codul audiovizual - „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 - 23.00 producţii care prezintă: scene de sex, limbaj sau comportament obscen"

Art 19, alineatul 2, litera f din Codul audiovizual - „Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iulia1 iulia1
    Am blocat ProTv, A1, KanalD, Taraf... Traisca DIGIurile, Nat Geo, Trvael, History, AXNurile, hai si TVR-urile (fara emisiunile informative).
  • Adela33 Adela33
    si dca te uiti pe audiente sigur sunt urmarite ca Asta i Romania . ce se da la Tv, lumea se uita, la tiganeala , aranjamente,cearta si sex , ca un mare actor un cantaret un regizor etc nam mai vazut la Tv de ani si ani
  • danu danu
    se certat să plătească el pocitania, urâțenia dreacului
  • geo geo
    Ne-am saturat...La Pro tv este unul Mexicanu cind neamul Guță are treabă, la Kanal D ne sunt bagate pe git aventurile amoroase regizate ale domnisoarei Pastrama...rusine Măruța, rusine Madaline...Ati transformat emisiunile de divertisment in niste mizerii!
  • pArA pArA
    Adevarat ... De multe ori pierd inceputul stirilor , pentru ca refuz sa tin televizorul pe rahaturile de la ora 17-19 , asta chiar daca oricum nu m-as uita la ele, ca de obicei is pe PC cu televizorul deschis.
  • Liviu Liviu
    Wow, senzational.
    Nu pot sa cred ca cineva are ca scuza faptu ca se uita la astfel de dejectii din cauza ca atunci cand butoneaza si inainte de stiri nu poate sa nu se uite la astfel de emisiuni.
    daca nu se uita lumea, cu timpul vor disparea. din pacate garantat asta nu se va intampla niciodata, e plin de oameni cu o educatie precara, pentru care astfel de emisiuni sunt relaxante, amuzante sau mai stiu eu cum le considera.
  • unu unu
    Sper sa nu mi se raspunda ca asta face audienta ca nu stim ce altceva face audienta daca asta se produce seara de seara la tv ,inainte de jurnalele de stiri .
  • unu unu
    NU mai pot cu personaje dubioase aduse in prim plan la tv . De 2 zile Maruta si Gherghe se bat in a aduce necunoscuti la tv si sa transforme viata lor intr-o poveste . NU MAI POT ! S-a facut vreun studiu in sesnul asta si s-a constatat ca asta vrea telespectatorul roman ? OTV era mic copil . Stiu. exista telecomanda ,dar fara sa vrei ajungi inaintea stirilor pe aceste canale . Nu am nimic cu oamenii aia ci cu producatorii emisiunilor "de succes" . Cand ajung seara acasa si sint intrebati de copiii lor ce au facut azi la munca oare ce raspund ?

Trimite un comentariu

sus