Skip to main content

Revista Ştiinţă&Tehnică iese din Adevărul Holding. Echipa revistei a demisionat ieri din grupul lui Cristian Burci

 
stiinta-si-tehnica-nr-7
stiinta-si-tehnica-nr-7

stiinta-si-tehnica-nr-7

Publicitate

Revista Ştiinţă&Tehnică a ieşit din portofoliul publicaţiilor Adevărul Holding şi va fi editată în mod independent.

Pe 14 ianuarie, întreaga echipă redacţională a revistei Ştiinţă&Tehnică şi-a prezentat demisia în faţa conducerii Adevărul Holding, companie deţinută de omul de afaceri Cristian Burci şi aflată în insolvenţă.

„Odată cu exitul din afacerile media a lui Dinu Patriciu, Ştiinţă&Tehnică a continuat să fie editată de Adevărul Holding, care a impus redacţiei reducerea costurilor de producţie şi restrângerea numărului de colaboratori”, se arată într-un comunicat al echipei editoriale.

Revista Ştiinţă&Tehnică va fi editată în continuare de Science&Technology Press, o companie de publishing nou înfiinţată care se va axa pe produse media (reviste, cărţi, almanahuri) şi multi-media (filme documentare, website-uri, DVD-uri interactive) de popularizare a ştiinţelor. Science&Technology Press este deţinută, în proporţii egale, de către redactorii Ştiinţă&Tehnică.

Următoarea ediţie a revistei Ştiinţă&Tehnică va apărea pe piaţă pe 12 februarie, de Darwin Day (sărbătoare internaţională care celebrează cercetările şi opera ştiinţifică a lui Charles Darwin), însoţită fiind de cartea „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.

Revista Ştiinţă&Tehnică este cea mai veche publicaţie de popularizare a ştiinţelor din România. A avut o apariţie neîntreruptă între anii 1954 şi 2008, iar din aprilie 2011 a fost relansată, de Fundaţia Dinu Patriciu.

Marc Ulieriu, redactor şef Ştiinţă&Tehnică: „În anul 2015, pe lângă editarea publicaţiilor Ştiinţă&Tehnică şi a seriei Ştiinţă&Tehnică Junior, Science&Technology Press va pune un accent deosebit pe proiectele speciale ale revistei: prelegeri publice de popularizare a ştiinţelor (seria de conferinţe de tip TEDx Academia S&T), experimente ştiinţifice inedite (expediţii astronomice, lansări de baloane stratosferice, descoperirea primului om de neanderthal din România), evenimente din zona pop-sci şi SF (concursuri naţionale de robotică, festival de film SF, construirea primei case inteligente din România).”

Staff-ul editorial al Ştiinţă&Tehnică mai este alcătuit din seniorii Alexandru Mironov şi Cristian Român, alături de Adrian Nicolae, Cătălin Beldea, Claudiu Andone, Alexandru Safta şi Răzvan Anghelescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Foarte curajoasa decizia, si de laudat. acum pot face proiecte care probabil inainte le-ar fi fost respinse. Stiinta si tehnica e o pata de culoare in ce mizerii apar in presa noastra si ii cumpar lunar
  • reporter reporter
    uite că mai sunt și oameni cu curaj!...

Trimite un comentariu

sus