Skip to main content

Procesul de şantaj Antena Group - RCS. Ioan Bendei, de la RCS, şi Daniel Matiescu, Intact Publishing, au făcut declaraţii în faţa judecătorului Curţii de Apel

 
sorin alexandrescu
sorin alexandrescu

sorin alexandrescu

Publicitate

Astăzi a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti un nou termen în procesul în care sunt judecaţi pentru şantaj Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, Camelia Voiculescu, acţionar al trustului de presă, Daniel Matiescu, director Intact Publishing, Dan Voiculescu, fondatorul trustului, dar şi Antena 3 SA. Următorul termen în dosar este 4 februarie.

Potrivit EVZ, astăzi au fost audiaţi Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS şi denunţător în proces, şi Daniel Matiescu.

Ioan Bendei a declarat în faţa judecătorului că Alexandrescu i-a propus „un contract prin care trebuia sa transmitem prin satelit posturile Antena Group pentru 5 ani la un pret de 35 milioane de euro”. În schimbul acestei înţelegeri, el nu ar fi dezvăluit o presupusă şpagă mascată într-un contract semnat între RCS şi o firmă a lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL.

Ce a spus Ioan Bendei în faţa judecătorului, citat de Evenimentul zilei

- "La jumatea lunii aprilie 2012 am fost sunat de Sorin Alexandrescu pe care nu- l ştiam personal, dar stiu că era director la Antena Group. Mi-a solicitat o intalnire la Mariott în aceeaşi zi. Mi-a spus ca are un contract semnat de mine cu o societate Bodu SRL şi a unor acte adiţionale, iar această convenţie ar reprezenta de fapt o şpagă. Mi-a spus că dacă această chestiune va deveni publică că "eu nu voi mai sta la această masă" şi mi -a sugerat că aş putea fi arestat. Nu mi-a zis despre ce contract este vorba şi mi-am notat câte ceva din el. Mi-a zis că nu va publica contractul dacă voi accepta să semnez transmiterea posturilor Antena Group prin RCS&RDS."

- “Alexandrescu mi-a propus un contract prin care trebuia sa transmitem prin satelit posturile Antena Group pentru 5 ani la un pret de 35 milioane de euro. Nu era avantajos pentru RCS&RDS.”

La Parchet am semnat o hârtie prin care eram de acord să fiu interceptat. M-am întâlnit din nou cu Alexandrescu care avea asupra sa contractul în copie, nu în original. Mi-a zis că investigaţia este gata şi că urmează să fie publicată. Am stabilit că peste trei zile să-i dau un răspuns. I-am spus ca am vorbit cu colegii şi au refuzat oferta sa. M-a ameninţat în continuare că pierd finanţarea de la bănci. După o alta întâlnire a venit un angajat al Gărzii Financiare pe nume Spulber. Mi-a cerut contractul cu LPF pe motiv că şefii săi vor să-l vadă.”

Daniel Matiescu, directorul general al Intact Publishing: 

- La Jurnalul Naţional era coordonată de Marius Tucă şi Dan Constantin. Nu am discutat cu ei despre publicarea unor ştiri critice la adresa RCS&RDS.

- “Comunicarea mea cu Alexandrescu (n.r. Sorin Alexandrescu, director Antena Group) nu exista, nu comunicam. Cu Camelia Voiculescu aveam relatii normale, de subordonare. Nu ştiu să se fi implicat în trimiterea scrisorilor. Cu Voiculescu Dan am o relaţie normala ca între un fost acţionar al companiei şi directorul unei firme. Am primit scrisorile ca o propunere de subiect jurnalistic care putea fi subiectul anului. Raluca Puşcaş nu mi a spus ca s-a derulat deja o investigaţie.
DNA: Cât de des avocaţii Antena 3 fac propuneri jurnalistice?
Matiescu: A fost o singură dată.
DNA: Cine expedia adresele pentru punctele de vedere în cadrul investigaţiilor jurnalistice?
Matiescu: În funcţie de importanţa persoanei, de la secretariat, dupa ce primeşte număr de înregistrare. In cazul de faţă, am dat scrisorile aceleaşi avocate...In cadrul trustului era cunoscută relaţia rece dinre mine şi Sorin Alexandrescu. Era de notorietate acest lucru.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    Hotii au incercat sa se fure intre ei. RCS si Intact, doua trusturi FOARTE cinstite.
  • Lazaro V. Lazaro V.
    Alexandrescu Sorin e poreclit in trust Ciocolax (initial fusese ”Marmota care inveleste ciocolata in staniol” dar era prea lung). Cand o sa ajunga la bulău or sa ii zica baieții ăia ”Din Dragoste”.

Trimite un comentariu

sus