Skip to main content

TVR, cu telefoanele tăiate de la Telekom. Oficial TVR: "Atitudine neprietenoasă a Telekom după ce a pierdut o licitaţie"

 
tvr
tvr

tvr

Publicitate

UPDATE 2: "Este o atitudine neprietenoasă a Telekom", a declarat pentru Paginademedia.ro Liviu Nicolescu, director al Studiourilor Centrale TVR. Telekom a pierdut licitaţia pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă în favoarea Orange. Detalii, în articol.

UPDATE. "Este o problemă tehnică temporară. Suntem la zi cu toate plăţile către Telekom", a declarat pentru Paginademedia.ro Stelian Tănase, preşedintele TVR.

Televiziunea publică a fost deconectată de la reţeaua de telefonie fixă Telekom, au declarat surse din televiziune pentru paginademedia.ro. Telefoanele au fost tăiate în aceste dimineaţă, deşi postul public nu are datorii la operatorul de telefonie. Ce s-a întâmplat?

Situaţia afectează în special programele difuzate în direct (dezbateri, ştiri), producţii pentru care conexiunea în direct se face prin reţele fixe şi nu se poate fi înlocuită cu cea mobilă din raţiuni de infrastructură tehnică. Din informaţiile paginademedia.ro, la serviciilor tehnice s-au găsit soluţii provizorii pentru evitarea problemei la emisiunile de ştiri.

Liviu Nicolescu TVR: "Este o atitudine neprietenoasă a Telekom. Sperăm să-şi reconsidere atitudinea"

Telekom a mai deconectat telefoanele fixe pentru câteva ore, săptămâna trecută. Astăzi, au fost tăiate din nou, de dimineaţă şi până la ora redactării articolului nu au fost reconectate. Din ce motiv?

Directorul Studiourilor Centrale ale TVR, Liviu Nicolescu, a declarat pentru Paginademedia.ro căm în urma unei licitaţii, noul furnizor al serviciilor de telefonie fixă din TVR va fi Orange. Preţul este la o treime din cât plătea postul public până acum. Trecerea va fi făcută în aproximativ o lună, "de îndată ce condiţiile tehnice vor fi îndeplinite".

În perioada de tranziţie, Telekom asigura în continuare serviciile, pe baza unor comenzi de prestări servicii.

Liviu Nicolescu, pentru Paginademedia.ro:

"Vă confirm că plăţile sunt la zi. Telekom a pierdut licitaţia pentru contractul următor şi se pare că nu mai au răbdare până trecem la noul contractor şi se manifestă în acest fel.

Noi sperăm ca Telekom să-şi revizuiască atitudinea faţă de Televiziunea Română şi să-şi reconsidere poziţia faţă de TVR".

Potrivit lui Liviu Nicolescu, Telekom a prestat servicii până la trecerea la noul operator în baza unei comenzi şi că, săptămâna trecută, a mai existat o întrerupere săptămâna trecută, dar pentru doar câteva ore.

Nicolescu a precizat că TVR doreşte să-şi păstreze sistemul de numerotare a telefoanelor,

"Noi dorim să ne păstrăm numerele actuale, să le portăm pe cele existente. Şi aici, Telekom spune că nu va permite trecerea către Orange", a precizat Nicolescu.

"Este o atitudine neprietenoasă a Telekom, în condiţiile în care TVR este un client de zeci de ani al Romtelecom şi în care vormbim de o instituţie strategică."

Nicolescu a adăugat că o altă licitaţie din TVR, pentru Voice Over IP, a fost câştigată de Telekom, dar că acolo există o contestaţie din partea unui alt operator participant la licitaţie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    tanase, plateste facturile! mai taie din banii tai de protocol, din cei ai amicilor tai si nu iti mai bate joc de TVR. tanase, dispari!
  • Ducu Ducu
    Te uiti la manelisiti la Maruta?
  • florin florin
    daca au ales un serviciu mai IEFTIN unde este scumpirea?
  • paul S paul S
    De ce s-ar uita la TVR unul de care si-au batut joc ori parintii, ori soarta, ori el insusi ? Ma refer la domnul consumator de mai sus, cu nume de cocalar. Ce l-ar putea interesa pe acest Giany cu y la un program fara manele si manelisti?
    Dramatic este ca aceste site-uri, pentru a face trafic, dau unora precum Giany-consumatorul ocazia sa isi expuna in public "gandirea".
    1000 de consumatori de-astia, sau de "tineri curati si frumosi de pe facebook" nu valoreaza cat Iustin Capra, fie-i tarana usoara.
    Probabil ca existau si inainte natarai, dar presa adevarata nu-i scotea la inaintare, cum fac site-urile.
  • Livia Pila Livia Pila
    Da, draga, toata lumea e impotriva lui Stelica. Stelica impotriva tuturor. Stelica cel viteaz. Stelica Spanac. Stelica, esti o leguma! Vesteda! Dispari!
  • Giany Giany
    inca o scumpire a TVR-ului fata de noi, consumatorii, care de fapt nu prea ne uitam la TVR.

Trimite un comentariu

sus