Skip to main content

Acasă TV împlineste 17 ani de la lansare

 
Telenovela Acasa
Telenovela Acasa

Acasa TVAstăzi, primul post românesc dedicat femeilor, Acasă TV, împlineşte 17 ani de la lansare.

Reamintim că, la finalul anului trecut, Aleksandras Cesnavicius (CEO Pro TV SA) a anunţat că în prima parte a lui 2015 grupul pe care îl conduce în România va avea "o politică de promovare susţinută a canalelor mai mici pe cele principale", după cum Paginademedia.ro a scris AICI

"Este primul post TV românesc care a produs şi difuzat prima telenovelă 100% românească, Numai iubirea, ce s-a bucurat de un real succes. Au urmat seriale româneşti produse exclusiv pentru Acasă, care au devenit lider de audienţă la scurt timp de la lansare. Două dintre cele mai iubite şi urmărite producţii româneşti sunt Inimă de ţigan în 2007 – 2008, urmat de Regina în 2008 – 2009", potrivit unui comunicat de presă al grupului Pro TV S.A, care deţine Acasă TV.

BILANŢ.

Telenovela Acasa

  • În toamna anului 2009, Acasă a continuat seria de surprize, difuzând primul serial românesc de epocă, Aniela, urmat de alte producţii autohtone de succes care au reuşit să strângă milioane de fani.
  • În 17 ani de emisie, Acasă au fost difuzate peste 200 de seriale şi mai mult de 10 telenovele româneşti.

Pe primul loc în topul celor mai iubite seriale din toţi aceşti ani, se află Salome, care pe segmentul de public Acasă - femei din mediul urban cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani - a obţinut o medie de 11,5 puncte de rating şi 28,8% share.

 Locul al doilea este ocupat de producţia românească Regina, care a înregistrat pe targetul Acasă o medie de 10,3 puncte de rating şi 25,7% share. La nivelul publicului comercial, Regina a obţinut o medie de 8,2 puncte de rating şi 21,5% share.

În momentul de faţă, serialul turcesc Puterea destinului a cucerit publicul şi a obţinut audienţe impresionante, clasând Acasă pe primele locuri în topul preferinţelor telespectatorilor.

Serialul aduce în fiecare seară, de luni până vineri, în intervalul orar 19:00 – 20:30, aproximativ 1,6 milioane de persoane în faţa televizoarelor, iar performanţa este în creştere de la o săptămână la alta.

Acasă continuă să difuzeze seriale precum: La Gata, Los Miserables, Amor a vida, Cosita linda sau Corazon Esmeralda.

CONTEXT. După ce Kanal D a dat lovitura cu serialele turceşti difuzate în intervalul de maximă audienţă şi grupul Pro TV S.A a început să introducă în grilă astfel de programe. Primele episoade ale serialului turcesc „Puterea destinului” au început să ruleze pe PRO TV, din 5 ianuarie, de luni până joi, de la ora 20:30. Acasă TV a preluat apoi serialul.

Această mişcare strategică a grupului Pro TV S.A a fost anunţată de Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV SA, la jumătatea acestei luni. Şeful trustului din România a vorbit despre "o politică de promovare susţinută a canalelor mai mici pe cele principale", după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan V Bogdan V
    Program strict pentru femei, un Protv "masculin" as spune
  • ciprian ciprian
    LA MULTI ANI ACASA TV !!!

Trimite un comentariu

sus