Skip to main content

AMENZI URIAŞE din cauza emisiunilor tabloide: Antena 1 şi Pro TV, câte 70.000 de lei. Antena Stars 50.000 de lei şi Kanal D 40.000 de lei

 
televizor
televizor

televizorCNA încearcă să pună piciorul în prag în cazul emisiunilor tabloide de la principalele posturi TV. Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat emisiunile de divertisment ale posturilor Antena 1, Pro TV, Antena Stars şi Kanal D cu un total de 230.000 de lei.

Publicitate

Astfel, televiziunea generalistă a trustului Intact si Pro TV au fost sancţionate în şedinţa de astăzi cu amenzi de 70.000 de lei fiecare.

Antena Stars, fosta Antena 2, post orientat către formatele tabloide, a fost amendată cu 50.000 de lei, iar Kanal D a fost sancţionată cu 40.000 de lei.

Discuţii din timpul şedinţei CNA de astăzi

Mirela Bomboe, avocata Antenei 1: 

"Nu s-au dezbătut subiecte de viaţă privată în lipsă, ci din contră, cu prezenţa acestora. Putem discuta dacă ne place sau nu ne place, daca persoanele pot fi repere sau nu, sunt segmente de viaţă adevărată. În modalităţile imorale le vedem şi în vieţile private ale politicienilor, la ştiri.  Vedem secvenţe în reportaje în care vedem copii care joacă fotbal cu capetele altor oameni, am văzut asta în România "viol, crima şi canibalism", eu n-am putut sa ma uit la asta. Eu nu ştiu dacă între o ceartă dintre două doamne de cartier poate fi pusă un semn de egalitate cu ce v-am relatat mai devreme", a spus avocata trustului Intact.

Florin Gabrea, membru CNA:

Eu m-aş referi la o emisiune de pe Antena Stars, agentul VIP. Constat că legea prevede un comportament al invitaţilor, dar nu spune nimic despre comportamentul moderatorilor. Cristian Brancu, in afara de accentele umoristice referitoare la subiectul -Ana Maria Frentz, angajată în America la o gradiniţă evreiasca din SUA - spune "vrei să mă spăl pe mâini, plec si.." Este un steriotip faţă de comunitatea evreiască. Brancu: "e bine, că poporul israelian nu a atacat aşa cum ştie el mai bine să facă". Pare că este exprimarea unei persoane care are probleme cu realitatea, dar aşa pare ... si cu istoria in care ne miscam.

Florin Gabrea a propus o amendă de 10.000 de lei pentru Antena Stars. 47 cu 1 cu 2 din cod amenda de 10.000 de lei

Gabriel Tufeanu a făcut patru propuneri, metodic. Întâi a numit articolele de lege încălcate şi apoi a propus amenzile, care spre final au fost analizate de toţi cei opt membri prezenţi astăzi ( Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan popescu şi Radu Călin Cristea).

Iată cum a sunat propunerea lui Gabriel Tufeanu (membru CNA) pentru unul dintre posturile amendate, Antena 1 în cazul de faţă:

Gabriel Tufeanu: Antena 1 40 cu 1 din Cod, 40 cu 3 din Cod, 40 cu 4 din Cod, 18 a şi b din cod (violenţe în mod repetat şi limbaj obscen), 3 cu 1 din Lege, 39 cu 2 din Lege, (protecţia minorilor şi viaţa privată a minorilor), 40 cu 1, cu 3 şi cu 4 (acuzatiile imorale, jigniri, utilizarea cu rea credinţă a numelui şi a imaginii), 3 cu 1 din Cod (protejarea imaginii şi folosirea copilului)  şi 18 cu a şi b din Cod.

Tufeanu: "Am vrea să convocăm toţi decidenţii postului şi să încercăm să-i convingem că legea trebuie respectată"

Gabriel Tufeanu: "Aceste abateri de la lege se întâmplă zilnic, îmi pare foarte rău şi nu ştiu cum putem face noi pentru a reveni pe linia normala. Chiar am vrea să convocăm toţi decidenţii postului şi să încercăm să-i convingem că legea trebuie respectată. Avem o lege pe care trebuie să o aplicăm. Suntem obligaţi prin lege să respectăm legea, iar in cazul de faţă trebuie să-i sancţionăm. Aş propoune sancţiuni foarte mari şi dânşii s-ar putea să aibă un şoc.

Care a fost scorul final 

  • Antena 1 şi Pro TV: 70.000 de lei, la propunerea intermediara a lui Lorand Turos
  • Antena Stars: 50.000 de lei, la propunerea iniţială a lui Gabriel Tufeanu
  • Kanal D: 40.000 de lei, propunerea intermediară a lui Lorand Turos
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan V Bogdan V
    In sfarsit actioneaza si cei de la CNA dupa atata timp .. Aceste televiziuni au emisiuni in care se promoveaza prostitutia si nu se da nicio amenda
  • Bogdan Bogdan
    La cate se arata la noi la televizor, multe televiziuni ar trebui sa fie ingropate cu amenzi
  • iulia1 iulia1
    Gata s-a trezit CNA-ul ? Sau e doar asa ca acum e in formula completa. Ar trebui mai multe amenzi ca sa o lase mai moale cu tabloidele regizate.

Trimite un comentariu

sus