Skip to main content

Oscar 2015 în Statele Unite, cea mai mică audienţă din ultimii şase ani

 
Oscar 2015
Oscar 2015

Foto: cnbc.com
Foto: cnbc.com

Publicitate

Gala de decernare a premiilor Oscar nu i-a impresionat prea tare pe americani. Evenimentul dedicat industriei cinematografice, difuzat în Statele Unite ale Americii de postul ABC, a avut cea mai mica audienta din ultimii şase ani, potrivit variety.com, care citează cifre furnizate de compania Nielsen.

Scăderea înregistrată de ceremonia de acordare a trofeelor Oscar a fost de circa 16%, faţă de anul 2009.

Cifre, comparate cu ultimii şase ani. La nivel naţional, evenimentul dedicat premiilor Academiei Americane de Film a fost urmărit, în medie, de 36,6 milioane de telespectatori, cu un rating de 10,8 (în rândul publicului cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani - audienţa a scăzut cu 16% şi, respectiv, 18% faţâ de anul trecut).

La nivel total, televiziunea ABC a înregistrat cel mai mic număr de telespectatori din ultimii şase ani.

În ciuda declinului, subiectul Oscarurilor a furnizat cea mai bună audienţă pe divertisment, din ultimele 51 de săptămâni.

Astfel, Oscarul a reuşit să surclaseze premiile Grammy (difuzate de CBS), dar şi Golden Globe (NBC) - urmărite de 19,3 milioane de telespectatori.

CONTEXT. Gala premiilor Oscar 2014. 

Gala Premiilor Oscar, de anul trecut, prezentată de vedeta de televiziune Ellen DeGeneres, a înregistrat cea mai mare audienţă din ultimii zece ani, după cum relata presa americană, la momentul respectiv.

Audienţele de la Oscar, în ultimii trei ani

Ceremonia premiilor Oscar din 2013 a fost urmărită de 40,3 milioane de oameni. În 2012, evenimentul a cărui gazdă a fost comediantul Billy Crystal, a fost urmărit de 39,3 milioane de oameni, în timp ce în 2011 doar 37,6 milioane au vizionat gala.

Recordul de audienţă la Premiile Oscar a fost stabilit în 1998, de gala care a fost urmărită de 55,3 milioane de telespectatori. A fost anul în care blockbuster-ul „Titanic” a câştigat 11 Oscaruri, inclusiv distincţia pentru cel mai bun film.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    pai daca nu prea mai sunt Filme bune facute, la cine sa mai dea Oscaruri? doar Birdman a meritat sa castige Oscarul.
  • Iulian Iulian
    Acolo audiente in America.. 40.000.000 de telespectatori, si nu le ajunge! La noi posturile TV se mandresc si cu 1,600,000 telespectatori.

    Bani din televiziunile romanesti: 360mil euro/an - ProTV, 340mil euro/an - Antena1, in America un post ca ABC are 2 miliarde dolari/an

Trimite un comentariu

sus