Skip to main content

Cristian Zgabercea, producător general la TVR, vizat într-un dosar de corupţie, alături de Nicuşor Constantinescu, şeful CJ Constanţa

 
Cristian_Zgabercea_-_Ziua_de_Constanta
Cristian_Zgabercea_-_Ziua_de_Constanta

Cristian_Zgabercea_-_Ziua_de_Constanta
Cristian_Zgabercea - Foto: Ziua de Constanta

Publicitate

Producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, este vizat într-un dosar privind infracţiuni  electorale şi de serviciu, faptele de corupţie şi cele asimilate acestora fiind comise în perioada 2009-2013. În acest sens, procurorii DNA Constanţa au desfăşurat în această dimineaţă percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, la birourile Fundaţiei Fantasio şi la mai multe firme, anunţă Mediafax.

Cristian Bogdan Zgabercea este cercetat în calitate de fost director în Consiliul Judeţean Constanţa pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind suspectat că l-a ajutat pe Nicuşor Constantinescu să facă plăţi ilegale de peste 5 milioane de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către diverse asociaţii.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este vizat în dosar, fiind suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi făcut plăţi nelegale către mai multe firme, precum şi de conflict de interese, pentru contracte încheiate cu firma lui Sorin Strutinsky.

Anchetatorii notează, printre altele, că în anul 2012 Consiliul Judeţean Constanţa a făcut plăţi nelegale pentru servicii de publicitate în valoare de câteva milioane de lei către SC Combat Press SRL Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL, fără ca aceste servicii să aibă legătură cu informaţiile de interes public şi transparenţa decizională, pentru care există obligativitatea comunicării din oficiu ca informaţii de interes public, conform Legii nr. 544/2001 şi Legii nr. 52/2003;

Anchetatorii mai spun că CJ Constanţa ar fi încheiat cu firma lui Strutinsky alte trei contracte, în anii 2013 şi 2014, şi ar fi făcut plăţi, în baza acestora, în valoare de peste 500.000 de lei.

Totodată, anchetatorii consideră că Nicuşor Constantinescu s-a aflat în conflict de interese şi prin încheierea unui contract de prestări servicii, în februarie 2013, cu SC Telegraf Advertising SRL, la care este asociat tot Sorin Strutinsky, şi ar fi făcut plăţi în mai multe rânduri, în anii 2013 şi 2014, în cuantum total de peste 63.700 de lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m m
    asta'i ala care'i schimba pampersii lui constantinescu? cred ca asta'i1 ingrijitor de sters baronii la cur!!!hai ca'i tare nu?
  • Horea Horea
    Daca tu esti EVELYNE care "lucreaza" in TVR, ar fi cazul sa te abtii de la comentarii.
    Cum si prin ce cai oculte ai ajuns in ceasta televiziune?
  • Tever Tevereanu Tever Tevereanu
    Întrebam retoric Silvia! Ştiu că n-are onoare! De unde să aibă? Demisie? Glumeam...! Identic cu onoarea!
  • Zgabi Zgabi
    La puscarie, cu Zgabi la puscarie! La puscarie......
  • a a
    in sfarsit!!!!!! era cazul. la ce-a facut asta prin constanta cu constantin...traiasca dna!!!
  • nadia nitov nadia nitov
    http://www.realitatea.net/cum-a-pagubit-cristian-zgabercea--omul-lui-mazare--televiziunea-romana_1030216.html
  • nadia nitov nadia nitov
    exista Dumnezeu! :) de data asta se numeste DNA cu dezlegare la anchetat de la americani si UE! daca nu erau astia, in romania niciun hot n-ar fi fost cercetat si bagat la puscarie! poate isi aduce aminte dna de cei 500.000 de dolari pe care-i datoreaza zgabercea tvr-ului de foarte multi ani. dosarul e inghetat, poate il dezgheata procurorii ca vine primavara si se dezgheata multe! :)
  • EVELYNE EVELYNE
    Zgabercea si notiunea de onoare sunt k doua linii paralele: deci nu se vor intersecta NICIODATA !!! E valabil si pentru Burci: peste o luna, va fi dus cu mandat la DNA ;). Pam pam !
  • Loredana Grozescu Loredana Grozescu
    Are Zgabercea o figura de intelectual!!!!)))) Se potriveste perfect sluguta lui Nicusor Constantinescu, schimbatorul de pampersi al lui Nicu;or Constantinescu, cu Stelica Tanase, baiat de casa al lui Sorin Ovidiu Vintu. Clanul Sicilienilor in TVR nu altceva! La mai mare!
  • silvia silvia
    Onoare ? Zgabercea ? Si mai ales demisie? Glumiti, domnule !
  • Tever Tevereanu Tever Tevereanu
    O demisie de onoare...ceva?

Trimite un comentariu

sus