Skip to main content

Drepturile TV pentru Premier League, vândute pe 6,7 miliarde de euro. Preţurile au crescut de 26 de ori în 20 de ani

 
premier
premier

premier

Publicitate

Reţelele de televiziune Sky şi BT vor plăti peste 6,7 miliarde de euro pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Premier League, pentru trei sezoane, începând cu 2016 - 2017, anunţă Broadbandtvnews. Cele două reţele de televiziune au câştigat drepturile în urma unei licitaţii.

Sky a achiziţionat pachetele A, C, D, E şi G, ce totalizează 126 de meciuri pe sezon, iar BT şi-a adjudecat pachetele A şi F, ce reprezintă 42 de partide pe sezon.

Sky a luat cel mai consistent pachet de meciuri, cu 10 mai multe decât în contractul pe care îl are în prezent cu Premier League.

Sky va plăti pentru drepturile TV aproape 1,4 miliarde de lire sterline pe an (1,9 miliarde de euro), cu 83% mai multe decât în contractul existent, mai menţionează sursa citată.

Pe de altă parte, BT, cel care şi-a adjudecat 42 de partide pe sezon, va plăti 320 de milioane de lire sterline pe sezon (peste 430 de milioane de euro).

Richard Scudamore, director executiv al Premier League a delcarat: “Cluburile din Premier League livrează un fotbal competitiv fanilor săi atât pe stadion cât şi la televizor. Sezonul trecut a înregistrat un record în ce priveşte numărul de suporteri, dar şi a audienţelor posturilor care au transmis meciurile.”

Costurile Premier League pentru perioada 1992 - 2019

Anul Cost deţinătorii
2016 - 19 £5.136bn Sky/BT
2013 - 16 £3.018bn Sky/BT
2010 - 13 £1.773bn Sky/ESPN
2007 - 10 £1.706bn Sky/Setanta
2004 - 07 £1.024bn Sky
2001 - 04 £1.2bn Sky
1997 -01 £670m Sky
1992 -97 £191m Sky

Sursa: BroadbandTvNews

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan V Bogdan V
    Liga engleza este cea mai spectaculoasa si trebuie sa fie vazuta de toata lumea, acolo este cel mai frumos fotbal
  • abdu rehab abdu rehab
    Cristi, pai nu este Prima sau Ultima oara cand Romanul vrea ceva moca. nu Vroia pana mai demult Romanul si 20.000 de Euro tot moca de la Senzationalul din Garsoniera??? si tot la un Pret "Corect".
  • abdu rehab abdu rehab
    Cristi, da este cum zici tu. Britanicii sunt foarte buni Afaceristi, si stiu cum sa Profite si din cele mai mici chestii, precum Fotbalul la iei Acasa, ca sa il vanda in alte Tari, Printre care si Romania. ca au deja Avantaje cum zici tu precum, Limba Engleza fiind cea mai raspandita Limba, si Fostele (India, Africa de Sud) si Actualele (Australia, Noua Zeelanda) Colonii. dar te Intreb, doar de 15 ani se Vinde Fotbalul Britanic in alte Tari????
  • Cristi Cristi
    Ai atins punctul nevralgic. Romanul vrea totul moca..cintareti moca la festivalul berii din oras, filme moca de pe torenti, meciuri moca la televizor samd. Fotbalul romanesc, asa amarit cum e el, nu poate creste daca showul pe care il ofera nu e platit. Evident, la un pret corect.
  • Cristi Cristi
    Premier League cistiga foarte mult din drepturile vindute in strainatate. In Marea britanie nu prea mai au ce creste, dar in afara beneficiaza de avantajul fostelor colonii, al limbii, al marketingului foarte bun facut in ultimii 15 ani.
  • Spiridon Spiridon
    Da friend, dar daca ne-am civiliza si noi putin si am accepta sa vedem meciurile in pachet separat (optional) pentru care sa achitam o suma de X bani, usor usor va creste nivelul fotbalului, pentru ca ar fi veniturile mai mari. Dar daca vrem sa vedem gratuit, o sa urmarim ce am vazut si pana acum. Bambilici.
  • ștefan ștefan
    Da Abdu rehab, Sunt cu totul deacord la ce ai scris :)
  • abdu rehab abdu rehab
    mad79. da asa este. Britanicii nu fac Fotbal pe furt din Banii Britaniei, cum fac Romanii pe Banii Romaniei, tot cand vine vorba de Fotbal. plus ca Britanicii, nu au in Fotbalul lor, Echivalente ale lui Becali si Mitica. asa ca sa nu compare Nimeni Premier League cu Liga 1.
  • mad79 mad79
    Ce scapi din vedere tu si ceilalti este ca,suma este sustinuta si de economie!La noi,de ce ar fi sustinuta suma de 100 milioane pe 3 ani,pe specula si furt din banii statului,prin contracte "prost facute"!
  • Daniel Daniel
    Da, dar Premier League e cel mai frumos campionat, dupa parerea mea.
  • abdu rehab abdu rehab
    stefan,

    asta asa este. si pe langa asta, macar Britanicii cand vad Fotbal nu mananca Seminte si sug tone de litri de PET-uri.
  • ștefan ștefan
    Da dar acolo e spectacol nu ca la noi.
  • abdu rehab abdu rehab
    si toata Lumea zice ca Romanii sunt Obsedati de Fotbal. ce mai suma pentru niste Fotbal. uite Dovada ca Exista si alte Natiuni si Popoare mai obsedate de Fotbal decat Romanii. Uite ca Exemplu, Britania si Britanicii, MILIARDE, si Nu MILIOANE, pentru Drepturile de difuzare pentru Meciuri de Fotbal, pretul Crescand din an in an. la noi se Omoara cu totii pentru Liga I, pai uite si Britanicii (Aceiasi Britanici care ne au dat, James Bond, Harry Potter, Doctor Who, Top Gear, etc) se Omoara intre ei pentru Premier League. Steaua si Dinamo sunt Bebei in Scutece pe langa Manchester United si Glasgow Rangers.
  • ștefan ștefan
    Au anunțat aseară și comentatorii Eurosport
  • Mitica Mitica
    Cand se face licitatia pentru Romania?

Trimite un comentariu

sus