Skip to main content

EBU către Ponta: Nu bagaţi TVR în insolvenţă. Au să ne dea 37 de milioane de euro. Consecinţele ar fi grave

 
tvr
tvr

tvr

Publicitate

ÎNGRIJORARE. Conducerea European Broadcasting Union (organizaţie ce reuneşte televiziunile publice din Europa) îi adresează primului ministru Victor Ponta o scrisoare publică prin care îi cere să nu lase TVR să intre în insolvenţă. În scrisoare se menţionează că postul public are datorii de 37 de milioane de euro către instituţia care gestionează drepturile de difuzare pentru marile competiţii sportive desfăşurate la nivel mondial, precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială de Fotbal.

„Ne arătăm îngrijoraţi de informaţiile potrivit cărora TVR ar putea intra în insolvenţă ca parte a încercării de a rezolva problemele sale financiare. Vă sfătuim cu insistenţă să nu luaţi această măsură”, spune şefii EBU în scrisoare.

„Am făcut tot ce ne-a stat în putere pentru a ajuta TVR în ce priveşte reeşalonarea datoriilor şi cumpărarea drepturilor sportive, dar în prezent s-a ajuns la o datorie de 45 de milioane de franci elveţieni (37 de milioane de euro). Dacă TVR nu va putea să continue să funcţioneze şi să-şi plătească datoriile, repercusiunile se vor simţi nu doar la EBU ci şi în comunitatea europeană a televiziunilor publice ca întreg”, se mai arată în scrisoarea conducerii EBU.

În acelaşi document, conducerea EBU îşi arată disponibilitatea de a se întâlni cu oricare dintre miniştrii guvernului Ponta pentru a găsi o soluţie în vederea acoperirii datoriei de 37 de milioane de euro.

Din scrisoarea şefilor EBU: 

După cum se ştie, situaţia TVR este cauzată în mare parte de implicarea politicului. Niciun director al TVR nu şi-a dus mandatul până la capăt. Este responsabilitatea statului să asigure un serviciu public aşa cum trebuie.

EBU va susţine orice efort de a transforma TVR într-un organism nou şi puternic, cu o conducere independentă şi o finanţare durabilă.

Industria media se schimbă radical, dar credem că vechiul model de serviciu public de televiziune are în continuare competenţa de a informa, de a distra şi de a educa.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    Radu,

    1. asa este, Politicienii care ar fi ei, NU vor lasa TVR sa Dispara, penru ca TVR-ul Serveste ca principala Trompeta a conducerii Tarii, indiferent care ar fi ea.
    2. atunci se Explica cum TVR are Audiente mai mici decat Posturile de Desene Animate, si cum Oamenii Oricum se uita la Maruta si Acces Direct. care procent de "Cultura"??? Cultura Coreeana promovata cu Telenovelele Coreene de pe TVR1??? sau TVR Cultural, care sa Desfiintat in 2012??? si Sanatate??? cum??? sa te vindeci scapand de Stres mangaind Oaia Pufulica, cum a spus si Nitulescu??? atunci, TVR sa nu se mai planga ca are Audienta mica cat Emil Boc.
    3. am spus si eu despre Punctul 1, si eu am spus si eu de ce TVR nu poate sa Dispara, din cauza Politicii!!!

    eu am 17 Ani, si eu sunt un Idiot??? eu nu sunt un Idiot, chiar daca crezi ca sunt unul, eu sunt o Persoana Rationala si pot sa vorbesc calm cu alte Persoane, la fel cum am facut cu tine si altii acum, si stiu ca din Pacate, Lucrurile nu se pot Schimba, pentru acum cel putin... si cum vrei sa Renunta la Taxa Radio-TV???? nu pot sa spun pur si simplu ca Renunta la Taxa, NIMENI, nici eu, nici tu, sa altcineva nu poate sa Renunte la Taxa. Taxa Radio-TV este platita OBLIGATORIU de toti Oamenii de rand, si Taxa aceasta este adusa Impreuna cu Factura de Curent, Indiferent daca detii un Televizor sau nu. deci, nu se poate scapa de Taxa Radio-TV, din pacate, cel putin... pentru acum.....
  • abdu rehab abdu rehab
    Obositu", "abdu rehab" NU este decat un Nickname, si nu Numele meu real. si eu nu sunt un Arab, si nu poti sa stii ce Etnie sunt eu sau Nu in Spatele Ecranului Calculatorului. desigur ca TVR nu se poate Inchide, UE nu ne lasa, pentru ca daca TVR se Inchide, am ajunge de rasul UE mai ceva ca Grecia, unde si acolo Televiziune Publica Greceasca, ERT, sa Inchis din cauza Crizei din Grecia. si unii Politicieni sau Gandit deja sa mareasca Taxa de 4 Lei, si asta ma va Enerva si mai mult decat acum. si sa stii ca eu NU ma uit la A3, mie imi Place cel mai mult de B1TV, deci eu NU ma uit la A3, Sorry :)
  • abdu rehab abdu rehab
    Horea, 1. eu ma gandisem ca te uiti la TVR, ca altminteri, de ce sustii TVR-ul.
    2. bine atunci, sa existe Televiziunea "Nationala" chiar si daca are Audiente asa mici si nu poate sa Concureze cu Televiziunile Private.
    3. sunt surprins cum nici una din cele Cinci nu le vezi, ma asteptasem sa te uiti la A3 si Etno.
    4. care Profesionisti??? Marina Almasan, Eugenia Voda, Cristian "Pufulica" Nitulescu??? si stiam deja ca Sefii TVR sunt Inradacinati in mod Politic (inca de pe Vremea cand TVR a fost creat de PCR) si pe Grade de Rudenie, Alias, NEPOTISM, ceva comun si Normal in TVR.
  • abdu rehab abdu rehab
    ion, care Presedinte??? Traian Basescu??? sunt de acord atunci :)
  • abdu rehab abdu rehab
    ion, eu nu prea ma uita la Streamuri, sau la Televizor, pentru ca mai nou, totul a ajuns cam Plictisitor la Televizor. eu am DOUA Televizoare ca sa stii, un Televizor HD in Sufragerie, si unul SD in Dormitor.
  • Radu Radu
    Hai ca iti zic eu de ce esti idiot:

    1. TVR are o lege in Constitutie, care prevede existenta inclusiv a teritorialelor. Lege organica, adica ai nevoie de 2/3 din nr de parlamentari sa o modifici orice ai vrea sa ii faci. Nu poti desfiinta TVR fara modificarea Constitutiei!
    2. Televiziunea publica nu are ca singur scop audientele mari, altfel ai vedea Maruta si Acces Direct peste tot. Are un procent de cultura, de sanatate etc, chestii care nu fac rating. Dar ca televiziune publica esti OBLIGAT sa le dai, audiente au ba.
    3. Presiunile externe ar fi mult prea mari in cazul considerarii acestui lucru, desfiintarea, desi inainte de ele vezi punctul 1. Legal, constitutional, nu se poate!

    Acuma, tu ai 17 ani, e normal sa fii idiot. Dar sa persisti vehement in idiotenie e un semn ca lucrurile nu se vor schimba in ceea ce te priveste. Ce poti insa sa faci e sa renunti la taxa radio tv. Pe proprie raspundere.
  • Obositu'' Obositu''
    Rehab ! ...sau cum te cheama, arabule! Sic ! TVR nu se poate inchide ! Nu ne lasa UE! Iar taxa aia de 4 ron / luna se poate sa se tripleze... SIC! Nu-ti convine? Nu-i nimic. Iei un Xanax si te uiti la A3...
  • Horea Horea
    @abdu rehab

    Pentru ca replica ta e una normala - desi eu te-am intepat cu "medicamentul" - iata raspunsul meu.:
    1. Ma uit din cand in cand la TVR.
    2. O televiziune NATIONALA trebuie sa existe indiferent ce rating face o emisiune sau alta.
    3. NU hotarat pentru cele "cinci" enumerate de tine mai sus.
    4. TVR-ul are si profesionisti. Din pacate foarte multi dintre ei nu-s lasati sa-si puna in evidenta valoarea. Sefii (cel mai evident exemplu: Zgabercea) sunt inradacinati acolo politic si pe grade de rudenie.
  • nadia nitov nadia nitov
    un singur exemplu despre valoarea angajatilor profesionisti din tvr: in anul 2013, pe cand era data afara de idiotul ala de securist cu fata de stiuca, saftoiu elwis, cristina andrei a castigat un premiu in grecia. cei de acolo i-au apreciat munca si habar n-aveau care era situatia cristinei in timp ce-o premiau. sunt inca multi profesionisti chinuiti de hahalere in tvr dar exista dumnezeu si intr-o zi cei ca agramatul cu pufulica nu vor mai uzurpa locul de munca al celor merituosi. credeam ca mor si nu-i vad in puscarie pe alde astia care deja nu mai loc unii de altii la parnaie, dar uite ca eu traiesc si ei umplu puscariile! :) exista Dumnezeu! cand vrei sa cureti padurea de uscaturi nu-i dai foc si-o distrugi pe toata ci DOAR o cureti de uscaturi. cu o lege noua politicul poate fi inlaturat de la conducerea institutiilor. TUTUROR INSTITUTIILOR!!! si profesionistii isi vor putea face treaba la care se pricep. am trait in epoca idiotilor propulsati pe culmi ametitoare de politica dar epoca lor apune. pana si dumnezeu a pastrat o mana de oameni la potop pentru simplul motiv ca nu erau corupti si putrezi ca restul. generalizarile sunt nesanatoase. nu uita ca tvr avea audiente de locul 3 si 4 pana a venit cretinul de saftoiu si a oprit productia. a condamnat la moarte institutia. apoi si-a bagat pilele pe post si a inceput caderea libera in audiente. pe langa pilele lui se fac de bacanie si aia de care ai scris si pe care-i detest si eu. mai nou,mai scad putin audientele si pilele lui tanase. zgabercea a citit o carte toata viata lui si cartea aia era de joc! cum poti avea audiente cu un asemenea director de programe? :(
  • ion ion
    Domnu' Presedinte, nu va confunda nimeni!
  • ion ion
    Io' cred ca tu te uiti doar pe internet la streamuri. Nu cred ca au deschis vreodata televizorul pe tvr. De fapt, cred ca nici televizor nu ai (pardon lecedeu sau led)
  • abdu rehab abdu rehab
    Horea, sa stii Horea, ca eu sunt calm, si am fost calm si cand am Scris ce am Scris mai sus, si sunt si acum cand Scriu ce am Scris acum. un DISTONOCALM??? poate mai tarziu imi vei cere sa Inghit si Cutie de Rudotel, pentru ca tu cu Siguranta ma Confuzi cu Vadim Tudor sau Dan Diaconescu. si poate pentru ca tu ma Ataci in felul asta, poate si tu te uiti la TVR doar pentru Oaia Pufulica si Telenovele Coreene???? sau te uiti oare la Etno, Taraf, Trinitas, sau Antena 3 si RTV????
  • Horea Horea
    Măi domnu' "abdu rehab" ce-ar fi sa apelezi la un ... DISTONOCALM?
  • abdu rehab abdu rehab
    nadia nitov, ce Premii Internationale spui tu acolo??? ce ai fumat can ai Scris Partea asta??? mda, Politicienii sunt Inculti cum ai spus tu. Politicul a Infiintat TVR-ul, ca doar TVR-ul a fost fondat in 1956 de PCR pe post de Trompeta pentru conducerea Tarii, ca tu de ce crezi ca TVR-ul emitea doar 2 Ore pe Zi, si in acele 2 Ore erau doar Osanale aduse lui Ceasca??? toti Directorii au fost Numiti Politic inca de cand TVR-ul a fost Infiintat de PCR, si DNA-ul nu va face Nimic, pentru ca DNA-ul rar se va Atinge de TVR, ca tot nu are rost sa o faca. dar cum este cand TVR-ul fura Banii Oamenilor cu Taxa Radio-TV, care unii au vrut sa o si mareasca, si sa ne dea noua, Oamenilor Obisnuiti, pe Oaia Pufulica??? si da, Partidele, fie ca vorbim de PSD, PNL, si PDL, au furat din TVR, asa cum si TVR-ul fura Bani de la Oameni prin Taxa Radio-TV, si cand ai Mentionat Partidele Politice ai uitat sa Mentionezi PCR-ul, ca doar PCR-ul a crea TVR-ul. cand Partidele (PCR, FSN, CDR, PNTCD, PSD, PNL, PDL etc.) au Furat dn TVR, si Atunci cand au venit Amantele, Amantii, si Pilele Platite - asa zisii "Angajati" - la partea cu Amantele, Amantii, si pe langa asta si Copii si Nepotii, asta se Numeste NEPOTISM, ceva ce este un Lucru Normal pentru TVR. nu vom avea "Noroc", NICIODATA, pentru ca DNA nu ia pasat vreodata de TVR, asta daca nu te ai referit de fapt la CNA, pentru ca ai scris SNA. si nu va fii nici o Cercetare de nici un fel, Jefuitorii vor pleca cu Banii si vor face Baie in Bani bine mersi, in Timp ce TVR-ul ve Continua sa stea la locul sau. si Hotii aia mentionati de tine, au furat si Poporul insasi, nu doar TVR-ul - ca Oricum, TVR-ul este un Inamic al Tarii ca si Coruptii mentionati de tine.
  • abdu rehab abdu rehab
    Tavy, daca TVR-ul chiar este asa zisa "Televiziune Nationala", de ce are TVR-ul Audiente mai mici decat Posturile de Desene Animate??? si la care asa zise "Emisiuni de Calitate" referi??? la Telenovelele Coreene, Oaia Pufulica, Colinde Anti-Evreiesti, Urale si Laude Conducerii Tarii indiferent care ar fi ea, si sa nu mai vorbim de Emisiunile mereu Prezentate de Marina Almasan??? cred ca tu ai un simt al Umorului precum Toaleta mea. si Inainte se spui ca mai uit la Acces Di(n)rect, sau Las Fierbinti, sa stii ca mie nu imi place nici Acces, Nici Fierbinti, si mai ales, si in nici un caz, TVR-ul. ce se va scrie daca Romania nu ar mai avea "Televiziune Publica"??? se va scrie ce sa scris si despre Greci si Grecia, cand cum cativa Ani, in Grecia sa Inchis Televiziunea lor asa zis, "Publica". ca si in Grecia sa Inchis la ei din acelasi motive din care sa dispara si TVR-ul la noi, Emisiuni Plictisitoare si fara sens, si Omul de rand sa Plateasca Bani pentru NIMIC in Schimb. daca si Grecii au facut-o, si noi Romanii sa o facem, ca oricum foarte multi vor TVR-ul Off the Air. tu te uiti la TVR? bine, uitate si in Continuare, sa te uiti Linistit la Telenovele Coreene si la Oaia Pufulica cat vrei. daca tu chiar ai 26 de Ani, sa stii ca eu am 17, si eu am Gusturi diferite de mai aproape toti pe aici, eu nu ma uit la Acces Di(n)rect, sau la Maruta sau Las Fierbinti, dar eu nu am motiv sa ma uit la TVR, deci si pentru acest Om (Adica EU), mai depinde de Gusturi...

Trimite un comentariu

sus