Skip to main content

FOTO & VIDEO. „Sunt celebru scoate-mă de aici", luat la bani mărunţi: Jungla nu e junglă

 
Sunt celebru, scoate-ma de aici!
Sunt celebru, scoate-ma de aici!

Emisiunea de la Pro TV/ Emisiunea de la australieni
Emisiunea de la Pro TV/ Emisiunea de la australieni

Publicitate

Presa le-a desfiinţat "jungla" celor de la Pro TV, care de curând au pus în grilă reality-show-ul "Sunt celebru, scoate-mă de aici!".

"Concurenţii sunt în Africa, dar... într-o rezervaţie naturală. Mai aproape sunt mall-urile si hotelurile de 5 stele decât jungla adevărată!", scrie wowbiz.ro în titlul unui material publicat astăzi.

În ultimele zile, în jurul emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de aici” s-a creat o mare controversă legată de locul în care se filmează emisiunea.

Pro TV a promovat săptămâni la rând noul show ca fiind prima emisiune de acest gen care duce 12 vedete în junglă şi le supune la probe care nu s-au mai văzut până acum. Cum era de aşteptat, postul a creat un univers de aşteptare uriaş.

Oamenii s-au uitat, ca dovadă cifrele de audienţă publicate de Paginademedia.ro AICI şi AICI, dar şi discuţiile pe reţelele de socializare au fost pe măsură.

Jungla nu arată a junglă la PRO TV, lianele pe care cei mai mulţi dintre telespectatorii români le-au văzut în emisiunile de supravieţuire nu arată precum vegetaţia cu care "se luptă" Dorian Popa şi Ruby.

Multi dintre telespectatori sunt deja convinsi ca filmarile au loc la Buftea, dovada si zecile de mesaje postate pe paginile show-ului, mai scrie wowbiz.ro.

Evident că filmările nu au loc în Buftea sau pe vreun platou de filmare de prin România, ci chiar pe continentul african, dar nu la tropice, acolo unde se află adevărata junglă din Africa.

Totuşi, de unde transmit Cabral şi Bobonete?

La o distanţă de vreo 60 km de zona orasului Nelspruit, in apropiere de Parcul National Kruger din sud-estul statului. Jungla se afla la sute de kilometri mai la nord, in zona tropicelor, cam pe unde se situează Republica Democrată Congo.

Africa de Sud, acolo unde se află vedetele de la Pro TV, este o zona de stepă, pe alocuri semideşertică. Zona de campare a vedetelor este caracterizată de plante xerofile, de deşert şi semideşert (de tip aloe). Vegetaţia specifică stepelor din această zonă se compune, de asemenea, din ierburi înalte (veld), plante rare şi tufişuri.

Care e treaba cu animalele?

Fiind vorba despre o rezervaţie naturală, animalele din junglă apar doar în momentele de tranzit din emisiune, ca o ilustraţie. Probele se desfăşoară şi ele într-o zonă special amenajată, iar concurenţii sunt sfătuiţi adesea să aibă grijă de ele, să nu le rănească.

Este la fel de adevărat că  în Parcul National Kruger trăiesc rinoceri, leoparzi, gheparzi, hipopotami, crocodili, elefanti, girafe şi lei, dar asta nu înseamnă că vedetele Pro au şanse să fie hrană pentru animale sălbatice.

Să nu uităm că în 2010 Africa de Sud a găzduit Cupa Mondială, un eveniment turistic şi mediatic în care s-a investit foarte mult. Iar în resorturile din Parcul National Kruger se găsesc condiţii de cinci stele cu piscină şi jacuzzi.

Controversa "e junglă sau nu e junglă" a fost trăită şi de publicul din australian

Australienii ştiu mai bine decât noi ce înseamnă junglă, motiv pentru care o publicaţie de-a lor a trimis un reporter la faţa locului care a constatat că în zonă nu e pic de junglă.

„Am fost acolo si pot sa va asigur ca nu exista jungla. La sud de Kruger e o vegetatie ceva mai bogata, dar daca vrei jungla trebuie sa mergi la tropice”, a explicat jurnalistul australian.

Galerie foto

Screen Shot 2015-02-20 at 11.17.20 AM
FOTO: news.com.au, editata de wowbiz

Jungla
Clima tropicala, unde se intalneste vegetatia de tip jungla. FOTO: Wikipedia

Aici sunt vedetele Pro TV

Screen Shot 2015-02-20 at 12.13.53 PM
Iată ce au descoperit jurnaliştii din Australia

Screen Shot 2015-02-20 at 11.17.31 AM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Cum sa fie intr-o jungla din Africa de Sud, cand acolo nu exista nici o jungla. Daca vrei jungla, te duci in Congo si nu-ti mai iei si bilet de intors.
  • Iulian Iulian
    Pai nu doar acest show este facatura by ProTV, ci si castigatorii Romanii Au Talent, MasterChef, Visuri la Cheie, La Maruta, in curand si Ferma Vedetelor & Vine Cheful

Trimite un comentariu

sus