Skip to main content

Înalta Curte a decis: Adrian Sârbu rămâne în arest pentru 30 de zile

 
adrian sarbu (3)
adrian sarbu (3)

adrian sarbu (6)

Omul de afaceri Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins miercuri contestaţia, în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group, anunţă Mediafax

Instanţa supremă a menţinut decizia de arestare preventivă dată pe 4 februarie de Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, avocata Liana Petrovici va fi cercetată în continuare sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, el şi-a forţat subordonaţii să încheie contracte fictive cu firme fantomă, pentru a nu plăti taxe către stat. Procurorii susţin că reţeta de fraudare a bugetului de stat pusă la cale în afacerea Mediafax era clasică şi avea două direcţii.

Mai întâi, spun reprezentanţii Parchetului, bugetul de stat era fraudat prin neplata impozitelor pe salarii. Apoi, firmele implicate în mecanism făceau inginerii financiare pentru a recupera ilegal taxa pe valoarea adaugată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mat mat
    Dar de ce trebuie anchetat in arest? De ce trebuie sa ii pui catuse? Este periculos, loveste, fuge? E mare pacat! Daca ar face cineva un top nu cu cei mai bogati romani, ci un top cu romanii care au influentat cel mai mult in bine viata oamenilor din jur (ma gandesc la sutele si miile de oameni a caror cariera a fost influentata decisiv de Sarbu, la ceea ce a insemnat in anii '90 Pro TV pentru media romaneasca si pentru romani), atunci Adrian Sarbu ar fi cu singuranta in top 10. A fost un om cu viziune, care a cladit afaceri de la zero (Mediafax, Pro FM, Pro TV), nu preluate sau copiate de la altii.

Trimite un comentariu

sus