Skip to main content

Peste 60% dintre jurnaliştii de investigaţii americani cred că autorităţile îi spionează

 
Jurnalisti
Jurnalisti

JurnalistiAproximativ 64 la sută dintre jurnaliştii de investigaţii din Statele Unite consideră că administraţia Obama le-a spionat telefoanele, e-mailurile şi cercetările online, scrie Mediafax, care citează un sondaj publicat de Washington Examiner în ediţia electronică.

Publicitate

Conform sondajului realizat de institutul de cercetare Pew, la care au participat 454 de jurnalişti, 64 la sută dintre respondenţi consideră că "administraţia SUA a colectat probabil date" de la telefoanele şi e-mailurile lor, iar opt din zece cred că simplul fapt că sunt jurnalişti creşte şansele de a fi spionaţi de autorităţi.

Studiul a fost realizat după ce mai mulţi reporteri au acuzat autorităţile că i-au spionat şi în contextul în care Casa Albă încearcă să îi descopere pe cei care transmit informaţii confidenţiale presei.

Cu toate acestea, cei mai mulţi reporteri afirmă că vor continua să îşi facă treaba.

"Doar 14 la sută susţin că în ultimele 12 luni, astfel de îngrijorări i-au determinat să nu continue un articol sau să nu mai folosească o anumită sursă sau chiar să renunţe definitiv la jurnalismul de investigaţie", precizează sondajul.

Temerile legate de spionaj i-au determinat însă pe aproximativ 50 la sută dintre jurnalişti să schimbe modul în care îşi fac treaba, găsind noi modalităţi de a colecta şi stoca informaţiile.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Toma Toma
    Aproximativ 10% au mentionat ca datorita juramantului depus nu au voie sa divulge asemenea informatii.
  • Toma Toma
    64 la sută dintre respondenţi consideră că „administraţia SUA a colectat probabil date” de la telefoanele şi e-mailurile lor.

    Restul 36% au refuzat sa raspunda la intrebare si au plecat speriati.
  • abdu rehab abdu rehab
    eu cred ca Procentajul Acela e Mult Mai Mare decat sar vrea sa se creada.

Trimite un comentariu

sus