Skip to main content

Reacţii în social media după reţinerea lui Sârbu. Marius Vintilă: „Adrian Sarbu. Sau despre cum, pentru prima data, Pro-ul a copiat Antena”

 
adrian sarbu
adrian sarbu

adrian sarbu

Publicitate

Online-ul s-a inflamat după reţinerea de aseară a lui Adrian Sârbu, patronul grupului Mediafax, fiind acuzat de instigare la delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Totul e o fabricaţie. Acuzaţiile sunt ridicole”, a afirmat Adrian Sârbu aseară în faţa jurnaliştilor, la ieşirea din clădirea Parchetului Bucureşti. Sârbu şi-a ridicat apoi mâinile pentru a arăta presei cătuşele pe care le avea la mâini.

După aceea, Sârbu a anunţat printr-un comunicat de presă că acest caz a fost „fabricat la comanda lui Pontaghiţă”

Reţinerea lui Sârbu a fost puternic acoperită în online, dar şi în presa scrisă. Astfel, în numai 12 ore de la reţinerea omului de afaceri, au fost scrise peste 100 de articole despre Adrian Sârbu, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Reacţii în social media după reţinerea lui Adrian Sârbu:

Costi Rogozanu, coordonator al platformei VoxPublica şi fost angajat al grupului PubliMedia (deţinut de Adrian Sârbu):

„Adrian Sârbu arătînd cătuşele presei. Dintre tot soiul de moguli şi mogulaşi, manageri şi manageriaşi cu sau pentru care am şi lucrat sau de care am auzit, acest tip este - pînă şi cînd aberează - cu zece clase peste.”

Lucian Mândruţă:

„E o stire importanta pentru media din Romania si nu poate fi trecuta cu vederea daca vrei sa te mai numesti jurnalist.
Adrian Sarbu (ex-Protv, ex-CME, patron Mediafax) e la Parchet.
Nu voi comenta mai mult, intrucat asta e politica mea fata de toti angajatorii la care am lucrat vreodata. Consider ca daca ai mancat o data o paine acolo, e bine sa nu te pronunti in vreun fel dupa ce ai plecat. N-ar fi decent.”

Mândruţă, după ieşirea lui Adrian Sârbu de la Parchetul Bucureşti, în cătuşe:

„Stirea serii si gestul uimitor al unui om pe care l-am cunoscut, dar nu asa... Adrian Sarbu, retinut de parchet.”

Marius Vintilă, fost realizator la Pro FM, a scris pe blogul personal despre reţinerea lui Sârbu. „Adrian Sarbu. Sau despre cum, pentru prima data, Pro-ul a copiat Antena”, este titlul postării lui Vintilă.

Nici macar acum, dupa ce am vazut cum Adrian Sarbu a incercat sa ii intimideze pe jurnalisti cu catusele la maini ( si chiar a reusit, asta ii iese intotdeauna ), nici dupa am auzit jalnicul comunicat de presa al lui, care semana prea bine cu discursul din Parlament al altui brasovean, senatorul Ioan Adam (...) nu cred ca Sarbu este doar un infractor. Si banuiesc ca si altii care l-au cunoscut gandesc la fel.”, a scris Vintilă.

„Aseara, in direct, i-a zambit superior purtatorului microfonului inscriptionat Pro TV si l-am simtit la un pas de a-i da si vreo doua indicatii despre cum se tine microfonul si ce intrebare sa puna. In fine … Evazionist sau vizionar, mafiot sau creator, vazand imaginile de la iesirea de la DNA, mi s-a facut mila de cel caruia angajatii devotati ii spuneau, cel putin pana ieri, “Shogunul”. Desigur, o mila pentru care altadata ar fi trebuit sa ii cer aprobarea. Cert e ca pentru prima oara mi s-a parut ca maretia cu catuse la maini din scenele citite sau vazute de mine prin filme, nu exista si in viata reala.”, a mai adăugat acesta.

Adelin Petrişor, jurnalist TVR:

„Sarbu a declarat dupa retinere ca e un dosar fabricat de Ponta. Pot sa cred ca autoritatile l-au verificat la sange, insa nu cred ca i-au infiintat firmele fantoma prin care plimba banii... Pacat de jurnalistii foarte buni de la Mediafax care trebuie sa sufere pentru mizeriile financiare ale patronului. Si asta in conditiile in care cei mai multi sunt platiti pe drepturi de autor.”

Dragoş Stanca, fost manager în grupul condus de Sârbu, în prezent Managing Director al agenţiei ThinkDigital:

„Cei de la grupul Mediafax relateaza sec despre propriul "dosar". O atitudine corecta a unor oameni care stiu ca valoarea unui brand media se construieste cu migala, in timp, intr-un singur fel: prin credibilitate. Ceva care, fie ca esti companie sau individ, castigi cel mai greu si pierzi cel mai usor.”

Cristian Tudor Popescu a făcut o menţiune în finalul unui articol de opinie publicat astăzi pe Gandul.info:

„Acum câteva zile mă întrebam dacă comit un păcat bucurându-mă oarecum la arestarea unui politician burduşit cu zeci de milioane de euro. În cazul arestării lui Adrian Sârbu nu mă bucur deloc, întrucât sunt om, nu ciborg hrănit cu zeamă de jugulară, cum cred unii. Îl cunosc de 20 de ani, şi pot să spun că Sârbu a făcut nişte lucruri pentru televiziunea din România şi pentru ziarul Gândul.

Ceea ce nu înseamnă că, îndată ce dl Sârbu a ridicat cătuşele în stil Becali, declarându-se, ca toţi politicienii arestaţi, victima unui complot politico-judiciaro-sereistic, mă voi apuca să atac Justiţia pentru a-l apăra, cum se practică pe la nişte televiziuni.

Cum vor hotărî judecătorii, aşa să fie.”

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • crìs crìs
    Ce au castigat angajatii ( tehnic, productie)care lucreaza si au lucrat a fost experienta, cunostintele, nu banii. Pentru banii care ii luam munceam si 300h pe luna si normal ca pareau multi dar rai un mic sclav care nu aveai voie sa zici nimic. Problema e ca nici acum nu se lucreaza normal ci se fac ore suplimentare care nu sunt platite
  • crìs crìs
    Nu cred ca el e vinovatul adevarat ci cei de pe langa el in care a avut incredere si care l-au furat de au rup. In curtea pro-ului erau cele mai scumpe masini, toti hotii s-au bagat langa el si l-au imbarligat
  • pArA pArA
    „Adrian Sârbu arătînd cătuşele presei. Dintre tot soiul de moguli şi mogulaşi, manageri şi manageriaşi cu sau pentru care am şi lucrat sau de care am auzit, acest tip este – pînă şi cînd aberează – cu zece clase peste.”

    Declaratia asta imi place cel mai mult ... Sarbu e mult prea inteligent , se vede clar dupa reactiile lui , si chiar daca a facut evaziune si ce a mai facut oricum a fost destul de destept incat sa nu isi traga dupa el familia si munca lui ... cred ca situatia a fost gandita cu cel putin 10 pasi inainte.
  • hanscastorp hanscastorp
    Ei, domn' Vintila, esti satisfacut? A meritat asteptarea? Erai zero cand te-a luat Sarbu. Ai revenit la aceeasi stare dupa ce ai plecat de la el.
    Asta te oftica?
  • Mihai U. Mihai U.
    Caline faci o confuzie:nu loialitate ci COMPLICITATE!
  • mugur mugur
    @Calin : Din pacate Barbosu' s-a inconjurat in ultimii ani de (prea multi) oameni care nu cunosc nici macar care este semnificatia cuvantului LOIALITATE. Cei care au lucrat in PRO si se bucura acum sau jubileaza momentul sunt niste javre cu chip uman.
  • calin calin
    Cand vad cum angajatii Pro scuipa acum in mana care i-a hranit si i-a facut de la zero, mi se face sila. N-au inteles nimic dintr-un cuvant pe care Sarbu l-a respectat atat de mult intotdeauna: LOIALITATE.
  • Mihai U. Mihai U.
    Declaratii dupa acelasi tipar pentru toti granzii arestati:acuzatii ridicole,dosar facut la comanda,etc.
  • Mm Mm
    Angajatii Pro nu prea i-au copiat pe angajatii de la Antene,ei deja isi reneaga (fostul) patron.
  • geo geo
    Ce destept a devenit peste noapte Vintila asta, dupa ce trustul condus de Sarbu l-a facut vedeta, si lui si lu frate-su si altor apropiati de-ai lor le-au dat sa manince cozonac sau piine alba...

Trimite un comentariu

sus