Skip to main content

Scrisoare de ameninţare trimisă redacţiei unui cotidian belgian: "Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia"

 
atentat
atentat

atentat AMENINŢARE. Redacţia cotidianului Het Laatste Nieuws a primit o scrisoare de ameninţare anonimă, care aminteşte că, în opinia organizaţiei Stat Islamic (SI), Belgia este ţinta unor "atentate cu maşină-capcană şi explozibili", relatează agenţia Belga, citată de Mediafax.

Publicitate

Scrisoarea, redactată în franceză, a sosit marţi prin poştă şi este dovada unei "logici sigure a SI", afirmă specialiştii.

Autorul sau autorii scrisorii se adresează populaţiei belgiene, politicianului flamand Bart De Wever şi regelui Philippe. Scrisoare face trimitere şi la o înregistrare video difuzată pe Internet săptămâna trecută de SI, în care sunt ameninţate Belgia, Franţa şi Statele Unite.

"Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia", promite autorul scrisorii. Fie că este vorba despre oraşe mari sau zone rurale. "SI va cuceri Europa din Belgia", adaugă el. "Pentru că desfăşuraţi un proces împotriva Sharia4Belgium (o grupare acuzată de recrutarea islamiştilor, n.red.) şi ţineţi prizonieri mai mulţi fraţi de-ai noştri", continuă autorul.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionela Ionela
    Off topic. Buna. Ne dati si noua audientele de ieri la posturile de stiri cu cererile de arestare ale Elenei Udrea? Multumim.

Trimite un comentariu

sus