Skip to main content

Sebastian Ghiţă: „Am negociat anul trecut cu Ringier ca ei să intre acţionari la România TV şi la site-uri”

 
ghita-22_QMagazine
ghita-22_QMagazine

ghita-22_QMagazine

Publicitate

Deputatul Sebastian Ghiţă, cel care controlează postul România TV, a declarat într-un interviu jurnalistului Cătălin Tolontan că ar fi negociat cu Ringier pentru ca aceştia să intre acţionari la România TV şi la site-urile grupului.

„Am negociat anul trecut cu Ringier ca ei să intre acţionari la România TV şi la site-uri. Numai că Ringier este, la rîndu-i, în negocieri cu Axel Springer şi mai durează. Vom relua însă discuţiile după ce se clarifică ei”, a spus Ghiţă.

De menţionat că Axel Springer a fost acţionar la Edipresse, editorul unor publicaţii precum Elle, Viva şi Avantaje, până în 2011, când compania a fost preluată de Ringier, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI. După această tranzacţie, Axel Springer nu a mai fost prezent în presa din România.

Pe de altă parte, Ringier şi Axel Springer au intrat într-un joint venture pentru Europa de Est în anul 2010, parteneriat care nu a inclus şi România (detalii, AICI).

Compania elveţiană Ringier nu s-a concentrat foarte mult pe operaţiunile de TV, însă a mai avut în trecut participaţii la un post TV din România. Este vorba despre Kanal D, post lansat în 2007 de către turcii de la Dogan, post în care Ringier a avut 25%. Ulterior, Ringier s-a retras treptat din Dogan Media, iar în prezent nu mai deţine acţiuni la Kanal D.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    Ringier Actionari la Ghita TV???? mi se pare mie, sau Ghita Incearca sa vanda Ghita TV-ul altcuiva (in cazul asta, Ringier) ca sa faca niste Banuti sa mai faca inca cateva Posturi, cam cum a facut si Prigoana cu Realitatea TV, care a vandut-o lui Sorin Ovidiu Vantu, si apoi, cu Banii Luati de la Vantu, a facut Etno TV si Taraf TV. Ghita asta a facut Realitatea sa, acum nu mai are nevoie de ea. azi Actiuni, maine, tot Postul, Exact ca Prigoana si Vantu.

Trimite un comentariu

sus