Skip to main content

Super Bowl 2015 a avut o audienţă record de 114,4 milioane de telespectatori

 
Super Bowl 2015
Super Bowl 2015

Foto: BBC.com/ AFP
Foto: BBC.com/ AFP

Publicitate

Televiziunea americană NBC a înregistrat, duminică, o audienţă record de 114,4 milioane de telespectatori, în timpul transmiterii evenimentului sportiv Super Bowl, potrivit primelor date de audienţă, citate de Mediafax.

Meciul de fotbal american a stabilit un nou record pentru cel mai urmărit eveniment din istoria televiziunii americane, depăşind numărul de telespectatori de anul trecut, când 112,2 milioane de americani au vizionat Super Bowl, informează bbc.com.

Vârful de audienţă a fost de 120,8 milioane de telespectatori în ultimul sfert de oră al meciului, în urma căruia New England Patriots a învins echipa Seattle Seahawks cu scorul de 28 la 24.

Spectacolul oferit la pauza meciului de cântăreaţa Katy Perry a fost urmărit de 118,5 milioane de telespectatori, cu trei milioane mai mult faţă de show-ul de anul trecut, când vedeta evenimentului a fost Bruno Mars.

Potrivit companiei Nielsen, show-ul de 12 minute, care a inclus şi apariţii ale lui Lenny Kravity şi Missy Eliott, a avut cel mai mare număr de telespectatori din 1991 şi până în prezent.

Televiziunea NBC, care a transmis meciul de fotbal american, a anunţat că numărul de telespectatori a fost, foarte probabil, mai mare, pentru că cifrele oficiale de audienţă nu iau în calcul şi oamenii care urmăresc evenimentul în baruri sau alte locuri organizate special pentru această manifestare.

De asemenea, circa 600.000 de telespectatori se adaugă la numărul total al celor care au vizionat evenimentul prin intermediul reţelei de televiziune prin cablu dedicată publicului latino Universo, care aparţine NBC.

NBC a oferit şi acces online, pe computere şi tablete, la Super Bowl 2015, atrăgând circa 800.000 de persoane care au urmărit evenimentul în transmisiune directă pe internet, potrivit Adobe Analytics.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Sportul acesta nu a prins in Romania, ăsta este adevărul.
    Drepturile de transmisie au fost foarte scumpe...și cine și pentru ce să difuzeze, la ora aceea...
  • mad79 mad79
    Si din Romania 0!
    Noroc cu streamurile :-)

Trimite un comentariu

sus