Skip to main content

Televiziunea lansată de prinţul miliardar saudit Al-Waleed bin Talal şi-a încetat brusc emisia

 
Miliardar Al-Waleed bin Talal
Miliardar Al-Waleed bin Talal

Miliardar Al-Waleed bin TalalTeleviziunea Alarab, deţinută de bogatul prinţ saudit Al-Waleed bin Talal, şi-a încetat brusc emisia, luni, la mai puţin de 24 de ore după lansarea sa oficială, operată în Bahrain, scrie Mediafax, care citează AFP.

Publicitate

Niciun motiv nu a fost comunicat de această televiziune panarabă, dar un cotidian din Bahrain, reflectând politica guvernului local, a afirmat că Alarab "nu a respectat tradiţiile din ţările Golfului, precum imparţialitatea informaţiei şi respingerea a tot ceea ce este de natură să afecteze spiritul unităţii regionale".

Primul invitat al buletinului de ştiri de la ora 16.00 (13.00 GMT), difuzat de această televiziune prin satelit care s-a lansat dumincă, a fost Khalil al-Marzouq, un opozant din Bahrain. El a criticat decizia anunţată cu o zi înainte de regatul Bahrainului de a anula cetăţenia pentru un număr de 72 de persoane.

Luni dimineaţă, Alarab continua să difuzeze materiale de promovare pentru programele sale, dar niciun buletin informativ nu a fost anunţat.

"Alarab răspunde nevoii de a avea un post independent şi imparţial", afirmase, duminică, directorul său general, Jamal Khashoggi.

Lansarea Alarab a fost amânată de mai multe ori, după anunţarea acestui proiect în 2010 de către prinţul Al-Waleed bin Talal, un om de afaceri saudit cunoscut pentru stilul său direct, care s-a remarcat în special în finanţe, hoteluri şi mass-media. Prinţul Al-Waleed bin Talal este nepotul regelui Abdullah al Arabiei Saudite, decedat pe 23 ianuarie.

Alarab a intrat într-un segment de piaţă pe care există deja numeroase televiziuni arabe şi arabofone. Prima dintre cele care s-a lansat pe acest segment, Al-Jazeera, din Qatar, a început să aibă parte de o concurenţă puternică în 2003, odată cu lansarea postului cu capital saudit Al Arabiya, deţinut de grupul MBC, proprietate a şeicului Waleed bin Ibrahim, nepotul regelui saudit Fahd.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan V Bogdan V
    Suspecta aceasta intrerupere a postului tv, sigur sunt vorba de motive politice

Trimite un comentariu

sus