Skip to main content

GSP: TVR nu are banii, în momentul de faţă, să achite 4,5 milioane de euro pentru Campionatul European de fotbal. Postul public: Facem toate eforturile

 
camera fotbal ProSport
camera fotbal ProSport

sursa foto: ProSport
sursa foto: ProSport

Publicitate

Postul public de televiziune nu are banii necesari în acest moment să achite către UEFA 4,5 milioane de euro pentru a transmite meciurile de la Campionatul European din Franţa, scrie Gsp.ro.

Ce spune TVR?

"Televiziunea Română depune toate eforturile pentru ca telespectatorii din România să poată urmări toate competiţiile majore, precum Campionatul European de Fotbal 2016. TVR se află într-o situaţie financiară critică bine cunoscută de toată lumea, însă şi-a respectat misiunea publică şi face toate diligenţele pentru a continua în acelaşi sens", potrivit unui punct de vedere transmis publicaţiei de sport.

"Fidelă misiunii ei de a transmite evenimentele sportive de importanţă majoră, TVR a făcut un efort financiar foarte mare şi a achiziţionat meciurile de calificare ale Naţionalei, de acasă şi din deplasare, pentru EURO 2016 şi pentru Cupa Mondială 2018. În plus, TVR a cumpărat şi ediţiile din 2014 şi 2016 ale Jocurilor Olimpice", mai spun reprezentanţii televiziunii publice.

TVR a demarat, încă de anul trecut, o serie de demersuri pentru achiziţionarea CE de Fotbal 2016

"TVR a găsit soluţii la problemele financiare şi nu a ratat transmiterea niciunui Campionat European de Fotbal din 1984 până în 2012. Televiziunea publică face toate demersurile pentru a găsi soluţia necesară ca telespectatorii să poată urmări CE de Fotbal 2016 la TVR." (comunicatul TVR)

"Dacă TVR nu va prezenta pînă pe 15 martie scrisoarea de garanţie că poate plăti respectiva sumă, un alt post de televiziune este favorit să aducă meciurile de la EURO în casele românilor", notează Gazeta Sporturilor.

Ziarul Gazeta Sporturilor mai scrie că un alt post TV care ar fi asigurat o vizibilitate mult mai mare pe teritoriul ţării a refuzat oportunitatea şi publică sumele vehiculate în contracte.

23,3% e gradul de acoperire al Dolcesport, care are 1,4 milioane de abonaţi din totalul de 6 milioane

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cornel Cornel
    hahahaaa! Ce înseamnă "(sâc!)"?! Poate ai vrut sa scrii "(sic!)" din latinescul: "sic erat scriptum". Dar de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere...
  • atotstivuitorulig atotstivuitorulig
    Bravos Iuliane. Dăștăpt criteriu ți-ai ales! Ce noroc au unii in viață... Asta e,dacă nu-i doare!
  • mariana zbierea mariana zbierea
    TVR nu mai are bani fiindca Stelian Tanase si amicii lui iau bani seriosi de acolo si nu sunt defel eficienti. D-aia!
  • geo geo
    Tu ai vrea sa vezi...dar daca ei nu vor sa dea ce vrei tu...
    Pentru ca ei au alte interese si considera ca investitia nu se merita.
  • cipi cipi
    sper sa vedem Campionatul European de Fotbal Franta 2016 la TVR si nu la Dolce Sport. de ce nu mai are TVR bani ? de ce omul ar mai plati taxa tv daca nu vede competitiile majore la TVR ?
  • Iulian Iulian
    Prefer sa vad meciurile la PROTV sau ANTENA 1, la liderii nostri de pe piata, nu la astia care n-au bani sa-si plateasca datoriile!
  • tanase stelescu tanase stelescu
    Dau o inalta apreciere gestului domnilor Tanase si Bucur. Semnul prieteniei consolidate dintre cei doi. Astept sacrificii similare si de la dl. Zgabercea.
  • Stelian Tanasie Stelian Tanasie
    Aflam in ultimul moment ca dl. Stelian Tanase a decis sa doneze lunar cite 5 lei pentru ameliorarea starii financiare a TVR, iar dl. Adrian Bucur, caruia dl. Tanase i-a marit ilegal leafa, cite 3 lei. Speram ca astfel situatia financiara a TVR se va ameliora>
  • Horea Horea
    Nu are TVR-ul bani?
    Atunci sa nu transmita acest campionat. Sa-i lase pe cei cu bani.
    Desi ar fi cazul ca conducatorii (sâc!) tarii sa se autosesizeze.
  • geo geo
    Stați liniștiți, că se va găsi soluția financiară necesară, în următoarele zile...și nu va fi nevoie ca Telekomul să se ”sacrifice”...
  • B0B B0B
    „TVR a găsit soluţii la problemele financiare şi nu a ratat transmiterea niciunui Campionat European de Fotbal din 1984 până în 2012..."
    Ce minciuna grosolana!. In 1984, TVR a dat numai meciurile Romaniei, iar in 1988 nu a dat nimic.

Trimite un comentariu

sus