Skip to main content

(P) GALERIE FOTO. Maşini de epocă de senzaţie din colecţia Ion Ţiriac, în premieră la Salonul Auto-Moto. Modele conduse de Al Capone, Howard Hughes şi Elton John

 
(P) GALERIE FOTO. Maşini de epocă de senzaţie din colecţia Ion Ţiriac, în premieră la Salonul Auto-Moto. Modele conduse de Al Capone, Howard Hughes şi Elton John

TC - 164 C

Publicitate

(P) Zece maşini de epocă din colecţia lui Ion Ţiriac vor fi prezente la Salonul Auto-Moto, eveniment care începe miercuri, 1 aprilie, în Piaţa Constituţiei. Exemplare precum Aston Martin Vantage, model folosit de un James Bond, un Chrysler din 1933, un Rolls Royce din 1937 sau un Bugatti din 1938 vor putea fi admirate de vizitatorii Salonului Auto Moto.

Masini cu proprietari celebri precum industriasul Howard Hughes, gangsterul Al Capone, familiile Wrigley, Sammy Davis Jr. vor fi prezente intr-o zona special amenajata a Salonului Auto-Moto incepand de miercuri 1 aprilie, in Piata Constitutiei.


Pentru curiosi, in stand va fi chiar si un Ferrari Dino 246 GT galben, unul dintre cele mai puţin de 500, cumparate de Elton John cand a devenit celebru in 1972.

GALERIE FOTO. Maşinile din colecţia Ion Ţiriac

Maşinile din colecţia lui Ion Ţiriac prezente în premieră la Salonul Auto-Moto:

  • Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible, 1930
  • Pierce Arrow Model B, 1930
  • Chrysler Imperial, 1933
  • Rolls Royce Phantom III Sports Saloon, 1937
  • Cord 812 Custom Beverly, 1937
  • Bugatti Type 57 Coach Ventoux, 1938
  • Porsche 356B, 1961
  • Maserati Ghibli, 1968
  • Ferrari Dino 246 GT, 1972
  • Aston Martin Vantage, 1981

Debutul lui Timothy Dalton ca James Bond, agentul 007, s-a făcut într-un Aston Martin V8 Vantage, model fabricat în diverse forme între 1977 şi 1989. Livrat producătorilor personal de preşedintele Aston Martin, Victor Gauntlett, în film apar două versiuni ale maşinii, Volante şi Coupe, personalizate cu accesorii obligatorii incluzând lonjeroane şi roţi cu spiţe şi suplimentar un motor cu reacţie, lasere şi geamuri antiglonţ. Un exemplar va fi expus si la SAM, 1-5 aprilie.

La SAM va putea fi văzut şi modelul Koenigsegg CCX S, desemnat de Top Gear Supermaşina anului în 2010. Supermasina de colectie (ca a atins 300 de km/oră în 21 de secunde), model limitat, va fi disponibila privirilor incepand de miercuri, 1 aprilie, in Piata Constitutiei, intr-un spatiu dedicat din cadrul Salonului Auto-Moto.

SAM Supermasina
Koenigsegg CCX S

Din programul Salonului Auto Moto

Salonul Auto-Moto se deschide miercuri, 1 aprilie, incepand cu orele 12.00 si se adreseaza tuturor pasionatilor de cai putere si nu numai, astfel:

- 1 si 2 aprilie, in spatiile din interior pot fi admirate pe indelete exponatele auto-moto, precum si bicicletele sau accesoriile. Toti cei care vin din tara sau din Bucuresti, in aceste zile, au sansa de a studia toate exponatele, inclusiv de a deschide portierele si chiar a se aseza la volanul masinilor mult ravnite. Pot negocia cu dealerii prezenti si alege masina sau motocicleta pe care si-o doresc in anul 2015, fiind mai dificil acest lucru in week-end, atunci cand Salonul este foarte aglomerat.

- vineri, 3 aprilie, are loc Primul Black Friday din istoria unui eveniment auto-moto, mai multi dealeri anuntand numarul si marcile pe care le vor vinde cu cele mai mari reduceri din piata. In plus, reducerile oferite se pot cumula cu programul Rabla si Prima Masina. Asadar, ziua de 3 aprilie 2015 este ziua in care toti cei care doresc sa isi cumpere un autoturism o pot face la CEL MAI BUN PRET POSIBIL IN ACEST AN!

- sambata, 4 aprilie si duminica, 5 aprilie, vizitatorii primesc tot ce s-a mentionat mai-sus, insa cu multe atractii in zona exterioara: drift, masini tunate, stunt, parada moto, parada retro, zona speciala moto, karturi, Funzone. Traficul este restrictionat pe Bdul. Unirii si Bdul. Libertatii, ambele bulevarde si Piata Constitutiei transformandu-se in CEL MAI MARE SPATIU EXPOZITIONAL din Romania. Accesul la Salon se va face prin Bdul Unirii (Piata Unirii), unde va exista si o zona de parcare special amenajata pentru vizitatori.

Detalii despre eveniment, inclusiv cum puteti avea acces gratuit, aici: www.sam.ro

GALERIE FOTO. Maşinile din colecţia Ion Ţiriac

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Colectia de masini de epoca a lui Ion Tiriac!
    […] Ion Tiriac este pasionat de masinile de epoca. Omul de afaceri, prezent pe primele pozitii in Top 300 Forbes, are o colectie impresionanta de astfel de automobile, iar cateva dintre ele vor putea fi admirate de romani in cadrul Salonului Auto-Moto, incepand cu data de 1 aprilie, dupa cum scrie paginademedia.ro. […]

Trimite un comentariu

sus