Skip to main content

VIDEO. Oficialii Oskar despre reclama cu pisica: Niciun animal nu a fost maltratat in timpul filmarii. Am folosit o jucarie

 
Pisica
Pisica

Pisica
Pisica de pluş folosită pentru „cascadorii”

Publicitate

PISICA DE PLUŞ. „Scena de stergere a peretelui nu a fost filmata cu o pisica reala, ci cu o dublura de jucarie, facandu-se apoi montajul in asa fel incat sa se continue firesc scena cu pisica reala”, au spus reprezentantii compania Deutek, despre spotul la vopseaua lavabilă Oskar. Spotul cu pricina urmează să fie discutat la Consiliul Naţional al Audiovizualului după ce a primit 20 de sesizări de la persoane care au considerat că pisicii i-au fost aplicate „rele tratamente” şi că spotul are un impact negativ asupra publicului.

Campania apărută recent pe TV poartă semnătura agenţiei Next Advertising.

„La o privire mai atenta chiar se poate observa ca nu este manevrata o pisica reala - care oricum era vizibil mai mare decat cea de jucarie. Atasam poze in acest sens. La sustinerea cazului in fata RAC vom aduce pisica de jucarie folosita la filmarea spotului. [...]”, au mai precizat aceştia într-un răspuns trimis Romanian Advertising Council, organizaţie care veghează la respectarea bunelor practici în publicitate.

„Nici sunetele pisicii nu au fost inregistrate la filmare, ci au fost adaugate ulterior dupa ce au fost selectate din banci de sunet”, au mai subliniat aceştia.

Din punctul de vedere al celor de la Deutek: 

Consideram ca spotul, fiind o inlantuire de situatii complet absurde, nu are cum sa promoveze violenta impotriva animalelor. Scena cu pisica trebuie judecata in contextul intregii campanii TV Oskar, nu separat. Reclamele acestei campanii sunt compuse din situatii asumat exagerate, usor de recunoscut ca nerealiste. In viata reala doamnele nu strivesc mustele de pe tavan cu mopul, instalatorii nu spala peretele cu apa din acvariu iar oamenii nu sterg peretii cu pisici. Am folosit un procedeu numit "exagerare" care atrage atentia si genereaza umor. Este doar un mod de a prezenta eficienta vopselei, nicidecum un model de comportament.

Daca scena cu pisica este luata ca model de comportament, atunci ne putem astepta ca toate celelalte prezentari exagerate din reclame sa fie considerate tot modele demne de luat in seama. In consecinta oamenii ar putea incerca sa zboare ca intr-o reclama la iaurt, sa se arunce de pe bloc cu parasuta ca intr-o reclama la telefonie, sa manance un colet postal ca intr-o reclama la biscuiti, sau sa performeze cascadorii periculoase ca intr-o reclama la bere.

Practic orice scena mai exagerata luata ca exemplu de catre oameni iresponsabili poate deveni periculoasa: scenele din filme care arata criminali, scene de razboi, scene in care se efectueaza cascadorii periculoase, scene asumate ca fiind imposibile in viata reala, scene de aparenta cruzime asupra oamenilor sau animalelor.

Noi credem ca publicitatea nu ar trebui sa subestimeze inteligenta oamenilor de rand si sa ii trateze ca pe niste roboti care executa comenzi. Avem incredere in discernamantul celor care privesc spotul. Acelasi discernamant care le permite sa diferentieze scenele nerealiste din filme, jocuri sau desene animate de cele din realitate. Avem in vedere un om obisnuit si nu un geniu pentru a sesiza absurditatea stergerii petelor de pe un perete cu o pisica.

Mai mentionam ca autorii reclamei Oskar sunt posesori si iubitori de animale, si chiar au fost implicati de multe ori in campanii sociale pentru salvarea animalelor. De mentionat si faptul ca foarte multi iubitori de animale (o majoritate zdrobitoare) considera scena cu pisica din spot ca fiind amuzanta si inofensiva, motiv pentru care putem considera putinele opinii impotriva ca fiind tendentioase si subiective.

https://youtu.be/ZjOrOmzH6_g

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    N-ai decat sa plangi dupa matza, dar sa stii ca e un trucaj...iar in cazul in care mai crezi ca motanu' a suferit vreo trauma, uita-te la asta https://www.facebook.com/video.php?v=1059445087403338&set=vb.333488176665703&type=2&theater
  • Doina Doina
    N-ai plans niciodata la un film? N-ai fost impresionat palcut sau neplacut urmarind un film? Te-ai gandit vreodata ca un film e pe viu? Nu cred. Si atunci cum sa nu te deranjeze o chestie, doar fiindca realizezi ca nu adevarata? Ce zici?
  • Doina Doina
    Hai, ca m-ai spart cu raspunsul asta! Tre' sa fii cretin sa-ti imaginez ca s-a sters peretele cu pisica vie, da' nu asta e motivul indignarii! Problema e ce se sugereaza, problema e ca deranjeaza ideea cretina pe care a putut-o avea un creator de scenarii de reclama, care a avut probabil chiar revelatia ca acest clip poate fi foaaarte amuzant! Cata lipsa de respect fata de animale poate exista in mintea si sufletul acestui creator? Tre' sa fii sadic sa creezi asa ceva! COPIII PLANG SI LA DESENE ANIMATE, REALIZAND CA PERSONAJELE NU SUNT REALE! Chiar si adultii plang la desene animate, PT CA E VB DE POVESTE, de ceea ce ti se transmite si ceea ce provoaca emotia! Nu-ntelegi nimic!
  • Mda Mda
    https://www.youtube.com/watch?v=ehb-gbuo0Zs
    ar trebui interzis si jocul asta. sa nu dea idei
  • Cristian Cristian
    Vitali are ... mică!
  • Nina Nina
    Ma refer la abdu rehab, cand spun ca pentru cei ca el este periculos un asemenea spot publicitar
  • Nina Nina
    nu ai inteles nimic, pentru cei ca tine este periculos un spot publicitar ca acesta !
  • Bogdan Bogdan
    Extremismul, negativ - sa stergi peretele cu o pisica, sau pozitiv - sa faci atata iures pentru o scena trucata in care nimeni n-a avut de suferit, este daunator si denota o gandire nesanatoasa. Noi, oamenii, suntem caracterizati prin rationament, judecata si discernamant, la fel cum suntem caracterizati si prin compasiune, dragoste, afectiune si de ce nu, simtul umorului. Cred ca unii dintre noi, din dorinta de a fi oameni, uita cum e sa fi om.
  • nadia nitov nadia nitov
    erata: peretele!
  • nadia nitov nadia nitov
    creeaza umor? :( daca in loc de pisica o apuca pe iubita de ciuf si stergea perete cu parul ei mai credea cineva ca e ceva care sa creeze umor? adica animalele sunt niste unelte pe care le putem folosi si arunca? ia sa fi sters peretele cu iubita-sa, sa vezi ce luau toti foc! dar la romanica cea melteana a chinui un animale e floare la ureche! din 2013 romania a devenit iadul animalelor si orice sugestie de torturare a lor trebuie interzisa. suntem un popor brutal si crud, de educatie avem nevoie nu de sugestii din astea! stim, toti cei afectati de clip, ca nu cu pisica s-a sters peretele, este vorba de mesaj intr-o tara abrutizata in cel mai inalt grad.
  • claudia claudia
    parca suntem intr-un film cu prosti..... asa vopsea asa reclama!! dar suntem in Romania tara tuturor imbecililor..... ideea in sine este de prost gust ca sa nu spun ca in alta tara ar fi fost denuntati si boicotati la sange !!
  • dani dani
    Mesajul pe care il transmiteti este ca pisica poate fi, la nevoie, folosita pe post de cârpă. Asta e problema. Daca, in scenariul dvs, pe canapea, "la indemana" se afla un copil, imbracat, eventual, intr-un hanorac pufos, putea fi folosit si el pentru a sterge peretele?!
  • Reclama Oskar – Motanul și peretele | Publicitate româneas
    […] care să calmeze asociațiile și cetățenii hiper-sensibili. Răspunsul pe lung îl găsiți aici, iar varianta pe scurt sună cam așa: mâța cu care s-a șters peretele era de jucărie (mă […]
  • abdu rehab abdu rehab
    pai e si NORMAL ca au folosit o JUCARIE, voi chiar credeati ca Pisica aia este REALA???!??!?!??!! si Miau-Miaurile alea era doar Sunete pe Computer adaugate la montaj. nu imi vine sa cred ca se face atata TAM-TAM pentru NIMIC.

Trimite un comentariu

sus