Skip to main content

30 aprilie. S-a lansat revista de benzi desenate Abaţia

 
coperta-abatia
coperta-abatia

LANSARE. Revista de benzi desenate Abaţia, care a fost inspirată de romanul SF românesc onomin, scris de Dan Doboş, s-a lansat, ieri, în România şi va apărea pe piaţă o dată la două luni, scrie Mediafax. Publicaţia va avea 40 de pagini (30 de pagini de bandă desenată şi o povestire SF scrisă de diferiţi autori ai genului) şi un tiraj de 10.000 de exemplare. În primă fază, va putea fi comandată online, la preţul de 9,90 lei, pe www.abatia.ro, iar ulterior, prin intermediul Librăriilor Cărtureşti, prin Inmedio şi alţi agenţi de difuzare a presei, cu care editorii sunt în negocieri în acest moment.

Abaţia, prima revistă de benzi desenate inspirată de un roman SF românesc, s-a lansat în România

UN NOU SERVICIU. Facebook Messenger, serviciul de mesagerie instant al acestei reţele de socializare, permite mai nou efectuarea de apeluri video gratuite, scrie Mediafax, care citează lefigaro.fr.

După ce a introdus anul trecut în funcţiile sale posibilitatea realizării de apeluri audio, serviciul de mesagerie instant al reţelei Facebook oferă utilizatorilor săi şi posibilitatea de a efectua apeluri video. Această funcţie a fost lansată marţi în 18 ţări, pentru utilizatorii care folosesc dispozitive mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. Funcţia nu este deocamdată disponibilă pentru utilizatorii din România.
Facebook Messenger permite efectuarea de apeluri video gratuite în 18 ţări

CRIMĂ. Doi jurnalişti tunisieni răpiţi anul trecut în Libia au fost ucişi de răpitorii lor islamişti, scrie Mediafax, care citează Reuters.
Cei doi jurnalişti tunisieni au fost ucişi de membri ai unei grupări afiliate reţelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI) care a revendicat recent decapitarea a cinci jurnalişti - patru libieni şi un egiptean - ai postului de televiziune libian Barqa TV, răpiţi în august 2014 şi ale căror cadavre au fost descoperite luni în estul Libiei, au precizat oficialiI libieni.
Terorişti din reţeaua Stat Islamic au executat doi jurnalişti tunisieni

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    eu unul sunt cam interesat de Benzi Desenate, pentru ca cand eram mai tanar, aveam multe reviste cu Donald Duck, de acolo sunt interesat de Benzi. si am ramas interesat multa vreme de Benzi. si ca o coincidenta stranie, eu cu cateva zile in urma, cautam si eu despre Benzi Desenate Romane ("Romane", mai mult in sensul ca sunt Benzi cu supereroi din America (exemplu, Batman, Iron Man, etc.) care sunt traduse in Romana, dar desigur si niste Benzi autohtone), si din intamplare am vazut si Abatia printre cautarile mele, pe un blog dedicat Benzilor. ideea asta suna cam binisor si merita niste opinii pe aici sau acolo. un SF Romanesc suna cam o idee buna pe hartie, si atunci de ce nu se poate sa fie facuta Abatia intrun Film si sa ramana doar o Banda??? nu de alta, dar sunt satul si saturat (si eu si alti Oameni) sa auda in Filmele Romanesti despre saracie, comunism, politica, istorie, si asa zisa "comedie". ceva gen Abatia ar merita sa fie pe marele ecran, nu ca alte mizerii care sunt considerate "filme" pe la noi. cam de acord cu Iulian mai jos, in MAXIM o luna, Faliment scrie pe ei, si Abatia nu fa folosita ca hartie igienica, cam ca tot ce este Romanesc..... sa vad cine va cumpara asta..... (mai ales ca nu va fi vanduta cu un ziar la pachet)
  • Iulian Iulian
    Peste 1 luna vor da faliment.

Trimite un comentariu

sus