Skip to main content

Columna lui Traian, în noul număr National Geographic

 
National Geographic aprilie 2015
National Geographic aprilie 2015

Revista National Geographic, editată de Burda International, prezintă în numărul din aprilie istoria Columnei lui Traian.

Publicitate

"Înaltă de 38 de metri, taiată în marmură, decorata cu o friză spiralată cu 155 de scene sculptate minuţios, Columnă a lui Traian își spune întreaga poveste romană și românească în paginile revistei National Geographic. Revista vine și cu un poster gratuit cu istoria acestei construcţii", potrivit unui comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Columna lui Traian, considerată şi "certificatul de naștere în piatră al poporului român", este o construcţie ce conţine 2662 de figuri în 155 de scene.

Lucrătorii au scos marmură din Carrara de astăzi, apoi au transportat-o cam 400 km până la șantierul din Roma. Columna a fost ridicată în mai puțin de șapte ani. Tehnologia este atât de precisă, încât columna stă în picioare de aproape două milenii. Se crede că Apollodor din Damasc, arhitectul Forumului lui Traian, a proiectat și Columna. Cu aurul si argintul prădate din Dacia s-au construit Forumul și Columna lui Traian, schimbând peisajul Romei.

Despre National Geographic

De 127 de ani NG reprezintă un reper în lumea fotojurnalismului. Cu peste 60 de milioane de cititori lunar, care urmăresc 40 de ediţii internationale, National Geographic este a treia cea mai citită revista din lume. National Geographic, revista dedicată ştiinţei, explorărilor şi aventurii, conectează curioşii de pe întreaga planetă, ajutându-i să-şi împlinească visele.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus