Skip to main content

Interviu pentru HotNews.ro. Mihaela Rădulescu despre comentariile la adresa homosexualilor: Imaginea Pro TV nu a fost "nicicum afectată"

 
Mihaela Radulescu
Mihaela Radulescu

​​"Veţi descoperi, cu stupoare, că pentru procrearea speciei a fost mereu nevoie de participarea extraordinară a unui mascul şi a unei femele. E o biată normalitate care a umplut planeta cu specii", a declarat Mihaela Radulescu intr-un interviu acordat HotNews.ro, la câteva zile după ce aceasta a făcut o serie de comentarii la adresa homosexualilor.

Publicitate

Într-un text publicat pe blogul ei, ea i-a descris pe aceştia drept "anormali". Declaraţiile vedetei Pro TV au stârnit un val de reacţii negative şi critici, atât în presă, cât şi pe reţelele de socializare.

Ea crede că imaginea Pro TV - unde activează în prezent ca jurat la "Românii au talent" - nu a fost "nicicum afectată":

"nişte înjurături pe Facebook şi nişte bloggeriţe iritate nu clatină o instituţie atât de solidâ", apreciaza ea.

Mihaela Rădulescu suţine că n-a vrut să rănească sentimente, că nu ar fi nimic discriminatoriu în textul de pe blogul ei, iar legat de teoriile despre "cine şi cum se naşte" face trimitere la "alte studii ştiinţifice despre cum se instalează homosexualitatea".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, câteva fragmente din interviul acordat de Mihaela Rădulescu site-ului HotNews.ro.

Mihaela Rădulescu:

"Cred ca nu gresesc foarte grav daca mai spun o data ca lumea a pornit de la Adam si Eva, nu de la Gheorghe si Ion. Iar daca va place mai mult teoria darwinista, veti descoperi, cu stupoare, ca pentru procrearea speciei a fost mereu nevoie de participarea extraordinara a unui mascul si a unei femele. E o biata normalitate care a umplut planeta cu specii. (...)

Îmi pare rau ca s-au simtit jigniti, nu am facut asta si n-am avut nicio clipa intentia sa ranesc sentimentele cuiva. Cred ca e atata sensibilitate si pentru ca nu avem voie sau prea multe ocazii sa vorbim despre acest subiect.

Ce alegem fiecare sa experimentam in dormitor mi se pare foarte in regula, e omeneste si profitabil sa avem curiozitati. Ce spuneam ca ma ingrijoreaza ca mama si ma irita ca persoana cu alte idei despre iubire e sa-i vad exagerand si oferindu-ne un spectacol la care nu vreau sa asist cu forta. Cat despre cine si cum se naste, exista cel putin 2 teorii, dar pare-se ca nu au multi chef sa dea si pagina sau sa citeasca si alte studii stiintifice despre cum se instaleaza homosexualitatea."

Reporter HotNews.ro: Ai fost reclamata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru comentariile legate de homosexualitate. Consideri ca ai o atitudine discriminatorie? Cum vei pleda la CNCD?

M.R.: Nu exista nimic discriminatoriu daca cititi textul integral de pe blogul meu si nu doar scoaterile din context, convenabile unei inflamari a acestei comunitati si a celor care o sustin. Am vazut si eu ce militanti au aparut. Rauri, valuri de injurii la adresa mea, pagini care folosesc ilegal poze cu mine si numele meu, vorbind in cel mai de mahala ton posibil, vedete pleznite brusc de amocul pentru sustinerea comunitatii si alte deraieri de toata jena, doar pentru ca am indraznit sa am o opinie, cica libera, pe un subiect tabu. Pai, care e conduita necesara ? Sa-i respectam, dar sa nu care cumva sa punem intrebari, sa avem indoieli, sa ne exprimam vreun disconfort vizual pe care ni-l creeaza unii dintre ei, cand chiar asa e? Sunt multe vedete care au decis sa fluture, ca pe podium, soldurile unei opinii cu multe atacuri personale la adresa mea, dar, pana la aceasta intamplare, cate texte, cate actiuni personale, cata stradanie ati mai vazut voi de la unele dintre ele pentru aceasta comunitate?

Reporter HotNews.ro: E ok sa fii tolerant atat timp cat exista un contract de promovare a tolerantei sau cat esti "in public" (prin emisiuni unde ai invitat homosexuali, de exemplu, sau prin coperti Tabu), dar nu si cand esti acasa, unde rolul tau principal e cel de mama?

M.R.: Daca te referi la pictorialul facut acum 13 ani pentru revista TABU, alaturi de actrita Daniela Nane, as preciza intai ca nu era vorba de niciun contract de promovare. Am acceptat - si acum regret cel mai tare - sa dam o mana de ajutor pentru aceasta comunitate, sa jucam un rol pentru promovarea tolerantei. Era inainte sa devin mama, inainte sa-mi creasca baiatul si sa-mi puna intrebari la care inca nu stiu daca am raspunsul corect.

Mihaela Rădulescu, despre controversele pe care şi le-a atras prin apariţia la Românii au talent

Reporter HotNews.ro: De cand ai inceput sa apari "pe sticla" la Pro TV, controversele s-au tinut lant. Ai criticat o minora care nu se potrivea cu imaginea ta de ideal ponderal pentru ceea ce facea. Ai spus ca ai ierta un condamnat doar ascultandu-i propria poveste, fara sa stii care este realitatea din spatele povestii. Acum, ai starnit scandal prin ceea ce ai scris legat de "toleranta" si "normalitate" vs. homosexualitate si "cei care aleg sa fie gay" - "ciudatenii ale lumii moderne". Pana unde crezi ca pot merge controversele de care se folosesc vedetele, la nivelul tau de celebritate, ca sa ramana in atentia publicului?

M.R.: Iti raspund doar la ultima intrebare, ca de restul m-am plictisit, sincer. In plus, nu eu fac stirile alea odioase, care transforma in scandal orice postez, pasnic, pe Facebook, orice spun sau fac intr-o emisiune care e de divertisment, nu se cheama "Viata spirituala".

L-am intrebat de vreo 2-3 ori pe condamnat de ce e vinovat. A mintit, ne-a mintit pe toti. Noi, juratii, nu stim absolut NIMIC despre niciun concurent, pana apare pe scena. Nu stim de unde vine, cu ce se ocupa, ce poveste are, tocmai pentru a nu fi influentati de vreuna din datele problemei si de a juriza doar numarul artistic. Sper ca ai vazut comunicatul oficial al PRO TV, si-au cerut scuze ca am fost toti mintiti si l-au eliminat din competitie. Perfect.

Rep. HotNews.ro: Ce opinie ai avut cand Pro TV, post cu care lucrezi acum, a difuzat emisiunea cu doua persoane gay care s-au "casatorit"? 

M.R.: N-am vazut, dar e dreptul lor sa difuzeze ce doresc, era un subiect inedit. Nu m-as fi uitat, nu e genul meu de divertisment. Normalitatea nu e la fel de exotica, de-asta parem noi neintelegatori cu ei, cred. Mai zic o data, a tolera si accepta mi se par perfect realizabile, ca atitudini, dar nu ne puteti obliga sa ne ducem in cealalta extrema si sa sustinem atitudini si actiuni exagerate, cand nu-mi place deloc ideea asta. E dreptul meu sa nu-mi placa, cum nu va place nici voua de mine cand spun asta. Si nu ma distreaza deloc sa aud ca si aia tot iubire e, desi accept ca e, in felul lor de a o trai. Deci, iata, accept comportamentul, tolerez cu brio, dar nu ma puneti sa va iubesc numai pentru ca asta e trendul prin lumea modei.

Interviul complet poate fi citit pe HotNews.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Ajunge, Mihaela Tziganu! Ne-ai plictisit suficient de mult pana acuma, deci ia si tu o pauza cat mai lunga! Timpul tau a apus!
  • Anca Anca
    evident ca-i in imaginata ei. si mai evident e ca n-a citit toata postarea Mihaelei, in care oamenii aleg sa fie homosexuali, homosexualitatea e o moda, si alte cretinisme de genul asta cu care se declara de acord. Nu sunt gay, dar mi-e scarba de lipsa de oamenie, rautatea si micismul unor asa-zisi oameni. Iar pe Mihaela as intreba-o ce i-a zis lu' fi-su cand se prezenta cu doi barbati odata, inainte sa divorteze? Ce memorie scurta are doamna moralista.
  • qwerty2000 qwerty2000
    miha, cea mai tare piranda din showbiz. lumea o admira, deci e cum trebuie pt tv. problema e cu firmele care cumpara publi la emesiune: daca le-ar bana lumea pt ca o sponsorizeaza pe panarama, sa vezi cum s-ar racori lucrurile... in america cam asa merge, va zic de la sursa
  • Iulian Iulian
    Si Simon Cowell a zis pe twitter: "Mesajele voastre in legatura cu Romanii au Talent din Romania, au ajuns unde trebuiau", adica mesajele cu gay-ii, iar Simon nu accepta sa fie judecati oamenii.
  • Florin Florin
    si unde sunt gay-i astia la tv in Romania? eu nu stiu niciun gay declarat care sa fie pe sticla acum. sau e totul in imaginatia ta? :))
  • Marius Marius
    Imaginea ProTV-ului a fost deja afectata. Si va fi si mai rau afectata dupa decizia CNCD-ului, care (sa speram) va fi una drastica. Mai bine o dau afara de pe-acuma.
  • Iulian Iulian
    Pai daca nu poate sa fie bagata in seama cu "calitatile" ei, trebuie sa faca ceva sa fie bagata-n seama.
  • Iulian Iulian
    Citez din ce a zis ea pe facebook: "Ce explicatie ii dau fiului meu despre acesti gay?", dar noi, Mihaela, ce explicatie le dam copiilor despre ce faci tu, ca te saruti intr-un show, ca dansezi in faina, ca esti toata decoltata.
    Oare fiul ei se uita la emisiune? Sau la ce prostii face ea are interzis?
  • tikka tikka
    Nu imi place MR, dar are dreptate. E corect ce spune vis a vis de comunitatea gay din Romania. Cam multa zarva, cam multa expunere si din partea media. Intr-o societate sunt lucruri mai importante decat asta. Daca nu pomenim de ei la teveu cateva saptamani sau daca avem alte pareri decat parerologii de serviciu suntem discriminanti sau mai nu stiu cum.... Nu e asa. Pe de alta parte, la emisiunea de la Pro, a cam dat-o in bara. Peace up.
  • Florin Florin
    am vazut ca interviul a fost dat inainte de concedierea de la Elle. din pacate pentru ea nu cred ca mai o va ajuta sa dea inapoi. lucrurile merg prea departe.
    http://www.delamineaiunnu.ro/
    https://www.youtube.com/user/ActiveWatchRomania/videos
  • Florin Florin
    mda, nu vad alta solutie decat inlocuirea ei, probabil dupa decizia CNCD. Teo, Raicu, Bendeac, Chirila au criticiat postarea ei si ea nu isi pune nicio intrebare care sa o faca sa isi reciteasca propiile cuvinte? Macar daca tacea, dar vad ca nu poate.
  • Wow Wow
    Din rau in mai rau.. Just shut up already!!

Trimite un comentariu

sus