Skip to main content

RAPORT. Profitul Ringier a crescut cu 20% în România. De unde? Jumătate din digital, jumătate din print. Cifrele grupului în lume

 
ringier
ringier

BILANŢ. Profitul grupului Ringier în România a crescut cu 20% în 2014, comparativ cu 2013, a declarat pentru Paginademedia.ro Mihnea Vasiliu, director general al companiei care editează titluri precum Libertatea, Unica şi Elle şi site-urile eJobs şi sportnews. În acelaşi timp, cifra de afaceri a crescut cu 5-10%, a continuat managerul companiei.

Publicitate

Compania elveţiană a publicat recent datele financiare la nivel internaţional. Înainte de cifrele globale, ce s-a întâmplat în România.

De unde a venit creşterea pe piaţa românească?

"Jumătate din profit a venit din zona tradiţională, jumătate din activităţile de digital", a explicat pentru Paginademedia.ro Mihnea Vasiliu. "Achiziţiile din online au avut o contribuţie importantă la profitabilitatea companiei, dar şi printul rămâne o sursă consistentă de profit", a precizat el, făr a preciza sumele absolute.

În anul 2013, Ringier România a avut un profit operaţional înainte de taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de patru milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Cu creşterea de 20%, rezultă o cifră de aproape cinci milioane de euro pentru anul 2014.

În 2013, veniturile Ringier erau de 32 milioane de euro. Cu creşterea de 5-10%, în 2014 veniturile companiei în România totalizează aproximativ 35 de milioane de euro.

Raportul global al Ringier menţionează pentru România rolul părţii de digital. "Creştere constantă", menţionează raportul despre România, fără a da detalii despre cifre. Trendul vine din online: site-urile eJobs, sport-news, libertatea.ro şi unica.ro.

Din raport:

"În România, dificultăţile continue cu care se confruntă distribuitorii de presă continuă să afecteze tirajele. Piaţa de publicitate rămâne stabilă. Mulţumită unui portofoliu solid de branduri, Ringier România continuă să înregistreze o creştere constantă. În 2014, compania a putut din nou să crească ponderea veniturilor generate de media digitale, în special pe seama eJobs.ro, sport-news.ro şi a prezenţei online a principalelor titluri tipărite, Libertatea şi Unica. Un succes notabil pentru Ringier România a fost lansarea ediţiei româneşti a Glamour, care a permis companiei să devină principalul editor pe segmentul premium al revistelor pentru femei".

Cifrele globale ele Ringier: venituri de peste 800 de milioane de euro în toată lumea

Grupul elveţian Ringier a înregistrat anul trecut venituri de circa 822  milioane de euro* (988,5 milioane de franci elveţieni), potrivit raportului companiei. Din totalul veniturilor, 32,1% au venit din afacerile digitale. În 2013, veniturile totale erau de 831,2 milioane de euro. În ultimul an însă, grupul elveţian şi-a vândut operaţiunile din Cehia.

În Europa Centrală, veniturile au fost puţin peste 200 de milioane de euro,  cu aproape 41,6 milioane de euro. Raportul precizează că una dintre cauze este vânzarea operaţiunilor din Cehia (care au ieşit din portofoliul Ringier la începutul lui 2014).

  • Rezultatul EBITDA pentru 2014, pe tot grupul internaţional, a fost de circa 68,4 milioane de euro* (82,3 milioane de franci elveţieni), în scadere de la 100,3 milioane de euro** (123,1 milioane de franci elveţieni), cât era în 2013.
  • Pe de alta parte, investitiile Ringier s-au ridicat, anul trecut, la 298,3 milioane de euro* (359,8 milioane de franci), comparativ cu doar 57 de milioane de euro** (70 de milioane de lire sterline) în 2013.

*Cifrele au fost convertite din franci elveţieni în euro, la cursul valutar din 31 decembrie 2014.

** Cifrele au fost convertite din franci elveţieni în euro, la cursul valutar din 31 decembrie 2013

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    Din cate stiu eu, Ringer detine 25% din Kanal D

Trimite un comentariu

sus